T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Afganistan'da katliam

Afganistan'da büyük can kaybı var ve bunlar gizleniyor. Cami bombardımanında 15 kişi ölürken, 10 kişilik bir aile de katledildi.

Taliban yönetimi, Kabil'de 10, Kandahar'da 15 sivilin öldüğünü duyurdu. Afganistan'ın doğusundaki bir köyde de çoğu kadın ve yaşlı yüzlerce sivilin öldüğü açıklandı. Kandahar'ın 10 km güneydoğusundaki Daman bölgesinde bir caminin vurulduğu ve camide bulunan 15 kişinin öldüğü, Celalabad'ın 7 km. doğusundaki Sorhrod Mahallesi'nde çok sayıda sivilin bombardımandan etkilendiği belirtildi.

"Ortak mirasımızı yok etmek istiyorlar" diyen Taliban Eğitim Bakanı Muttaki, geceki hava saldırılarında sivil ve askeri bölgelerin vurulduğunu kaydetti. Taliban, ülkenin doğusundaki bir köyde Amerikan bombardımanının 200 sivilin ölümüne neden olduğunu açıkladı. Taliban'ın resmi haber ajansı Bahtar'ın yetkilisi, Amerikan bomba ve füzelerinin çoğu kadın, çocuk ve yaşlı 200 köylüyü öldürdüğünü söyledi.

10 kişilik aile katledildi

Taliban Eğitim Bakanı Muttaki de Kabil'deki asıl hedefin havaalanı olduğunu söyledi. Muttaki ayrıca, Kabil'deki bombardımanda 10 kişilik bir ailenin tamamının katledildiğini söyledi. Taliban, Afganistan'ın tümünde sayısını tespit edemedikleri çok sayıda can kaybı olduğunu bildirdiler. Taliban'ın İslamabad temsilcisi Abdüsselam Zaif, "Pentagon'un dünyaya yalan söylediğini, sivilleri hedef aldıklarını" dile getirdi.

Taliban'ın Pakistan'daki Afgan İslam Ajansı AIP de Kandahar'da 15 sivilin öldüğünü ve bunların çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu bildirdi. AIP, 30'dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Taliban Celalabad'da ölenlerin sayısını 10 olarak açıkladı.

Bu arada Çin, ABD ve İngiltere'nin Afganistan'a yönelik harekatında sivillerin ölmesini ve yaralanmasını "esefle" karşıladı.

ABD füzesi köyü vurdu: 200 ölü

Taliban, Amerikan bombardımanında Afganistan'ın doğusundaki bir köyde yaklaşık 200 kişinin öldüğünü duyurdu. Taliban'ın resmi haber ajansı Bahtar'ın yetkilisi Şeer Şa Hamdard, Amerikalılar'ın Celalabad'ın 20 km. batısındaki Kamdar köyünü bir eğitim kampı sanarak vurduklarını söyledi. Bomblalanan yerde önceden bir eğitim kampı bulunduğunu ancak Amerikalılar'ın her yeri bombalayacağını duyanların kaçtığını belirten Taliban yetkilisi, bu sebeple ölenlerin çoğunun kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu belirtti.

 
Sivil ölümlerine inceleme istendi
Afganistan'da ölen siviller içinde BM destekli 4 teknik danışmanın bulunduğunu da hatırlatan Uluslararası Af Örgütü, sivil ölümlerinin aydınlatılmasını istedi.
Üçüncü şarbon vakası
Florida'da 3. şarbon vakası tespit edildi. Geçen hafta da şarbon mikrobu yüzünden bir kişi ölmüş, bir başkası ise hastaneye kaldırılmıştı.
Gümrüklerde siyanür alarmı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki gümrüklerde kimyasal ve biyolojik maddelere karşı teyakkuz durumuna geçildiği bildirildi.
Bombaları durdurun
Veren de utandı
Türkiye'ye 500 milyon dolarlık kredi açan Dünya Bankası, Fak Fuk Fon'un kullanması gereken paraların bütçeye aktarıldığını tespit etti.
Operasyonlar vekilleri korkuttu
Kamu kurumlarındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları, komisyonun çalışmalarını da etkiledi.
TOPAL'IN DAVASINDA BERAAT İSTENDİ

'Yasağa boyun eğmeyeceğiz'

Bakırköy İHL'de 'GASP' tedirginliği

Araştırmacılara yurtdışı bursu

12 Ekim 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED