AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • Kapadokya'da mahsur kalınır
    Antalya'da önceki sabah denize giren turistler, önceki gece geldikleri Kapadokya'da, yoğun kar nedeniyle mahsur kaldılar. Durumun Vali Alaattin Turhan'a bildirilmesi üzerine, Köy Hizmetleri ve Karayolları İl Müdürlüğü ekipleri, karla kaplı yolları temizledi. Yaklaşık 2 saat yolda mahsur kalan 150 Alman, Japon ve İspanyol turist, jandarma ekiplerinin nezaretinde, konakladıkları otellere ulaştırıldılar. Turistler, mahsur kaldıkları süre içinde, karın keyfini kar topu oynayarak çıkardılar.


  • Soğuk geldiği gibi gidiyor
    Soğuk ve yağışlı hava yarın yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı batıdan başlayarak 8-10 derece artacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, soğuk ve yağışlı hava yarın yurdu terk edecek. Yurdun güneybatı kesimleri bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı, Ege ve Akdeniz'deki yağışlara rağmen batıdan başlayarak 8-10 derece artacak. Yağışlı hava Cumartesi günü yurdu terk edecek. Güney Ege ve Akdeniz'de beklenen şiddetli yağışların neden olacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.


  • 'Hizmette kalite arayacağız'
    Kartal Devlet Hastanesi'nin bir hizmet hastanesi olduğunu vurgulayan Dr. Akyazıcı, şu bilgileri verdi: "Eğitim hastanesi olmak gibi bir çabamız olmayacak. İstanbul'da ye terince eğitim hastanesi var, Paşabahçe, Eyüp, Kartal hastanelerinin çağdaş sağlık hizmeti verebilir konuma gelmesi lazımdır. 480 yatağımız var. Yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranı var. Telefonla randevu sisteminde birtakım sıkıntılarımız var, ancak otomatik telefon makinalarından oluşan sıkıntıları gidermek için telefonla randevunun yanında randevusuz hastaların da bakıldığı saatler ayırıyorduk. 6 aylık dönemde hastanemizde 217 bin polikinlik yapıldı. Bunlardan 5 bin 342'i yatırıldı. 2 bin 820 ameliyat 820 doğum, 197 sezaryen gerçekleştirildi".


  • İmar'da ödeme planı açıklanıyor
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmar Bankası mudilerine geri ödeme planını bugün açıklayacak. Şener, Başbakanlık'taki basın toplantısında, İmar Bankası mudilerine geri ödeme planı hakkında bilgi verecek.


  • Silah karşıtı oldular kara listeye alındılar
    Silaha karşı olduklarını her platformda dile getiren ve aralarında Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Britney Spears, Michelle Pfeiffer gibi isimlerin bulunduğu ünlüler, kara listeye alındı. Internetteki "imdb" sitesinin haberine göre, ABD Ulusal Silah Derneği (National Rifle Association-NRA), üyelerine silahlara karşı olan ünlüleri boykot etmeleri tavsiyesinde bulundu. Julia Roberts, Oprah Winfrey, Sarah Jessica Parker, Britney Spears, Michelle Pfeiffer, Russell Simmons, Harvey Weinstein ve Jerry Seinfeld'in de bulunduğu 19 sayfalık listede çok sayıda ünlü, yazar, dini kuruluş, gazeteci ve sanatçı yer alıyor. NRA Başkanı Wayne Lapierre, bunun bir "kara liste" olmadığını iddia ederek, "Sadece üyelerimizin hangi ünlülerin ve kuruluşların bize karşı olduklarını bilmelerini istedik. Tabii, üyelerimiz de artık onları desteklemek istemeyecektir" açıklamasında bulundu.


  • Didim'de 152 kaçak yakalandı
    Aydın'ın Didim İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 152 kaçak ile kaçakları taşıyan iki kamyonun sürücüsü yakalandı. İlçe emniyet ekipleri, Akköy Eski Söke Yolu'nda, ihbar üzerine iki kamyonu durdurdu. Kamyonların kasalarında, Türkiye'ye kaçak olarak giriş yaptıkları belirlenen 152 kişi yakalandı. Pakistan, Hindistan, Irak ve Bangladeş uyruklu oldukları ve Yunanistan'a geçmek istedikleri belirlenen kaçaklar ile 2 kamyon sürücüsü gözaltına alınarak, İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü.


  • 800 bin euroluk haşhaş elegeçirildi
    Bulgaristan'ın Varna limanında, Türk bandıralı bir yük gemisinin kargo bölümünde toplam 103 kilo haşhaş bulunduğu açıklandı. Gümrük yetkilileri, uyuşturucunun Varna'nın batı iskelesine yanaşan ve meyve yüklü görünen gemide yapılan kontrol sırasında ele geçirildiğini bildirdi. Uyuşturucunun kime ait olduğunun tespiti için açılan soruşturma kapsamında alıcı şirketin yetkililerin ifadelerine başvurulduğu kaydedildi. Yetkililer, yerel piyasası olmayan bu uyuşturucu türünün muhtemelen başka bir ülkeye götürülmek üzere gemiye yüklenmiş olabileceğini ifade ederek, ele geçirilen haşhaşın piyasa değerinin 1.5 milyon leva (yaklaşık 800 bin euro) olduğunu açıkladılar.


  • Kapkaç çetesinde 49 sanığa ek gözaltı
    Hırsızlık, yankesicilik, gasp ve kapkaç olaylarıyla ilgili düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Fırat Delibaş ve adamlarıyla ilgili soruşturma sürüyor. Zanlılardan 61'i serbest bırakılırken, sorgusu süren 49 kişi için 2 gün ek gözaltı süresi alındığı bildirildi. Öte yandan, gözaltına alınan sanatçı Cengiz İmren'i ilk ziyaret eden, eski sevgilisi Seren Serengil oldu.


  • Antakya'nın asırlık evleri korumaya alınacak
    Asırlık Antakya evlerinin kurtarılması ve kentin önemli parçası olmaya devam etmesi için belediye tarafından Hatay Valiliği'nin de katkılarıyla çalışma başlatıldığı bildirildi. Roma ve Bizans dönemleri de dahil olmak üzere 23 asırlık tarihi geçmişe sahip olan Antakya'nın, Zenginler, Kışlasaray, Kuyulu ve Haraparası mahallelerinde bulunan eski Antakya evleri, kentin son 100 yıldaki kültürel zenginliğini yansıtmaya devam ediyor. Günümüzde sayıları 150'yi bulan bu tarihi yapıların korunabilmesi amacıyla, Antakya Belediyesi tarafından Hatay Valiliği'nin katkılarıyla çalışma başlatıldı. Antakya Belediye Başkanı İris Şentürk, şöyle konuştu: "Geçmiş dönemlerde, bu yapıların korunmasına yönelik çalışma yapılmamış olması üzücü. Projenin maddi destek sağlanarak hayata geçmesi halinde, aslına uygun olarak restore ettirilecek bu yapıların, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanlar haline dönüşecektir."


  • İngilizler krem balı sevdi
    Tereyağ kıvamında ekmeğe sürülen, hiçbir üretim aşamasında ısıya tabi tutulmadığı için enzim aktivitesi kayba uğramayan krem balın, katkı maddesi kullanılmadan yüzde 100 doğal üretildiği bildirildi. Türkiye'de yeteri kadar tanıtılmayan krem bala özellikle İngiltere'den talep geliyor. Sezen Gıda sahibi Süleyman Sezen Türkiye'nin bal üretiminde önemli potansiyeli bulunmasına rağmen yeterince değerlendirilemediğini ifade ederek, "Formülü bize ait olan krem bal, süzme baldan daha besleyici. Bu balı ABD dışında nadir üreten firmalardan biriyiz. Geçen yıl 50 ton olan krem bal üretimini bu yıl 100 tona çıkardık" dedi. Prof. Dr. Osman Kaftanoğlu ise balın hiçbir kimyasal madde ilave edilmeden tamamen kendi fiziksel özelliklerinden yararlanılarak krem haline getirildiğini bildirdi.



    30 Ekim 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED