AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R

Beşiktaş'ın taraftar derneği sayısı 100'e ulaştı

Kara Kartal 100. yaşında bir de şampiyonluk kazanınca Türkiye'nin ve Dünyanın birçok köşesindeki Beşiktaşlılar coşkuyla taraftar derneği üstüne dernek kurma yarışına giriştiler. Beşiktaş'ı sevmek, o sevgiyi bir çatı altında toplama fikri saygı duyulacak bir olay. Bu dernekler B.J.K. adını kullanmak için Kulüp yönetiminden de izin alıyorlar, bunu da zikredelim. Bugün için ulaşılan rakam yüz; yarın birkaç yüz olacak şüphesiz. Madalyonun bir yüzünde bu Beşiktaş aşkı yatıyor; ya öteki yüzde ne var? Beşiktaş yönetimine girmek binlerce kişinin hayali. Bu hayali gerçekleştirmek için bir dernek kurup çevredeki B.J.K. asli üyelerini o derneğe de üye yapıp, seçim genel kurulları öncesi ortaya çıkacak başkan adayları ile yönetim kurulu üyeliği için masaya oturmak, "Benim şu kadar yüz oy verecek üyem var, bana şu kadar sandalye ver" demek en kolay yol. Sonra şu "oy" olayı dışında hukuken ne Beşiktaş Kulübü'nün o DERNEK üzerinde, ne de o DERNEĞİN BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ üzerinde bir yaptırım gücü var. Dernek kanunsuz işler yaparsa KULÜP isim hakkını geri çeker, ancak zaten KULÜP'ten önce o yerin mülki ve adli makamları olaya el koyarlar. Eee ne demek istiyorsun diye soruyorsunuz değil mi? Kanun izin veriyor, Beşiktaş bir tüzük değişikliği yapıp Türkiye'nin dilediği her ilinde ve Dünyanın Beşiktaşlıların toplu bulunduğu yerlerinde birer B.J.K. şubesi kurarsa bu kaosa son verir, ileride huzur içinde olur. Bu şubelerin sportif yarışma dışında her türlü sosyal ve sportif eğitim yetkisi olur, Beşiktaş kongrelerine de seçecekleri delegelerle katılırlar, olur biter.

Alpay'ı Bırmıngham'da astılar Papazın Bağı'na taktılar

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynadığımız ve 0-0 berabere kaldığımız İngiltere maçındaki Alpay-Beckham sürtüşmesiyle devre arasında soyunma odası tünelinde İngiliz futbolcuların takımımıza saldırmaları olayı, UEFA'nın iki tarafa verdiği ceza dışında Türkiye'de unutulmaya yüz tutarken ADA'da yangın hala sürüyor. İngiliz fanatikler önce Alpay'ın Aston Villa formalı maketini bir elektrik direğine astılar, sonra da yaktılar. Ardından O'nu istenmeyen adam ilan ettiler. Seyircisiz kalma tehdidi Villa'nın yönetimini de harekete geçirdi Alpay'ın sözleşmesinin ilk kısmının bitim tarihi olan Mayıs 2004'e kadar alması gereken meblağı kendisine ödeyerek karşılıklı sözleşmesini feshettiler. Yani Alpay'ı düpedüz kovdular. Çirkin ama olağan bir durum. Ama bakın benim aklımın takıldığı bir başka nokta var; İngilizler Beckham'ın o meşhur (!) penaltıyı kaçırma sebebini tarihi bir araştırma sonucu bulmuşlar! Bugünkü Saraçoğlu Stadı'nın yeri 1900'lü yılların başlarında Papazın Bağı diye anılan ve İstanbul'daki azınlıklarla, yabancıların, Türklere yasak olan futbolu oynadıkları bir çayırlıktı. Bugünün fanatik İngilizleri işte bu çayırın yanından geçmekte olan Kurbağalıdere dolayısıyla devamlı ıslak ve kaygan olduğu ve bugünkü stadın zemininin de hep böyle kaygan durumda bulunduğundan Beckham'ın penaltıyı atarken kaydığı İLMİ SONUCUNA (!) varmışlar. Bu dahi İngilizlerin büyük bir kısmı Birminghamlı. Yani Aston Villa taraftarları. Aston Villa'nın Birmingham'daki Villa Park Stadı'nın duvarlarının dibinden de Kurbağalıdere'nin 4 katı büyüklüğünde bir çay akıyor, biliyor musunuz?

Bir de sünnet olmaya kalkarsa...

F.Bahçe'nin Alman hocası geçen hafta 50 yaşına bastı. Almanya'da bu çok önemliymiş ve aile arasında görkemli bir şekilde kutlanırmış. Herr Daum kendisine kucak açan Türkiye'de bu kutlamayı yapmayı tercih etmiş ve özel davetlilerine üzerinde kendisiyle ilgili bir de etiket olan rakı şişeleri hediye etmiş. Daum biliyorsunuz "Bizim Lösemili Çocuklara" yıllardır el uzatır. Şimdi sırada Türk vatandaşlığı var. Sonra da hanım arkadaşıyla TÜRK USULÜ EVLİLİK geliyor. İster misiniz bir de Türk usulü sünnet olsun? Rahmetli Kemal Sunal'ın sünnetle ilgili bir filmi geliyor aklıma da kendi kendime kıkır kıkır gülüyorum..


30 Ekim 2003
Perşembe
 
TAYLAN UYGUR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED