AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Motorin ve gazyağı fiyatlarında indirim

Akaryakıt ürünlerinden motorin ve gazyağının satış fiyatları düşürüldü. Motorinin litre fiyatında yüzde 1.89, gazyağının fiyatında ise yüzde 1.64 oranında indirim yapıldı. Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği'nden (ADER) yapılan açıklamaya göre, bugünden geçerli olmak üzere yapılan düzenlemeyle, İstanbul'un Avrupa yakasında motorinin perakende satış litre fiyatı, 1 milyon 375 bin liradan 1 milyon 349 bin liraya, gazyağının fiyatı ise, 1 milyon 279 bin liradan 1 milyon 258 bin liraya düşürüldü.

Şeker güzelleştirilip satılacak

Şeker fabrikalarını özelleştirmeden önce güzelleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Sanayi Bakanı Ali Coşkun, bu nedenle bu fabrikaların önce atıl durumda bulunan değerlerini satışa çıkardıklarını bildirdi. Coşkun, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın Hazine aracılığıyla aldığı 275 milyon euro tutarında aldığı bir kredinin bulunduğunu ve şu anda bunu temizlemeye çalıştıklarını kaydetti. Coşkun, şeker pancarının kilogram fiyatında 100 bin lira beklentisi olduğunu belirterek, "Mümkün değil. 100 bin lira verirsek bu fabrikaları mecburen kapatırız'' dedi.

TZOB: AB takıye yapıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde toplandı. Antalya ve çevresindeki 25 ziraat odası başkanının da katıldığı basına kapalı toplantıdan önce bir açıklama yapan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticiye yeterli destek sağlanamadığı için üretimin düştüğünü belirterek, "AB de takıye yapıyor. Kendi üreticisine sonuna kadar destek sağlarken, bizden kısıtlama istiyor" dedi.

Çiftçiler de Irak pazarına giriyor

Şanlıurfa'da, üretimin ilk aşamasından ürünün son tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen halkaları kendileri gerçekleştiren Agro GAP Önder Çiftçi Derneği üyesi çiftçiler, Irak'tan gelen talepleri değerlendiriyor. AGRO GAP Önder Çiftçi Derneği Başkanı Mehmet Said Melik, "Irak pazarı için çalışmalarımız sürüyor. Kısa sürede Irak Pazarı'na girip, ülkeye döviz kazandıracağız'' dedi.

Moody's not için beklemede

Kredi derecelendirme kuruluşlarından Moodys'in Analisti Kristin Lindow, Türkiye'nin kredi görünümünde bir değişiklik için, gözden geçirmeyi dikkate alacaklarını bildirdi. Lindow Türkiye'nin dış borçları döndürmek için ABD kredisine ihtiyacı olmadığını da söyledi.

Kredi kartı faizleri iniyor

Halkbank, kredi kartı ve bireysel kredilerini indirdi. Halkbank, kredi kartı faiz oranlarını yüzde yüzde 5.80'e, kredili mevduat hesabı oranlarını yüzde 4.75'e, tüketici kredilerinde ise faiz oranlarını, yüzde 3.10'a indirdi. Oyakbank da kredi kartı faizlerinde indirime gittiğini açıkladı.

Hazine'den tahvil ihalesi

Hazine Müsteşarlığı bugün, ABD Doları ve Euro cinsinden iki yıl vadeli tahvil ihaleleri düzenleyecek. ABD Doları cinsinden tahvillerin ihraç tarihi 24 Eylül 2003 olarak belirlenirken, geri ödeme 21 Eylül 2005 tarihinde yapılacak.



23 Eylül 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED