AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Öfke dinmiyor

Basın sözcüsü Dürüst, bundan sonra haksızlık karşısında susmayacaklarını söyledi.

Galatasaray'da hakem Muhittin Boşat ve MHK'ya öfke dinmiyor. Teknik direktör Fatih Terim, "G.Saray kazanacak futbol oynamadı diyenlere katılmıyorum. Bu emeğe hakarettir. Sahadan 3 puanla ayrılabilirdik. Ancak hakem buna izin vermedi" dedi.

Hakemler dikkatli olsun

Basın Sözcüsü Ali Dürüst ise, MHK Başkanı Bülent Yavuz'a tepkisini sürdürdü. Dürüst, "Galatasaray'a hesap verecek Hakem Komitesi Başkanı Yavuz'dur'' dedi. Yavuz'un hatayı itiraf etmesi gerektiğini anlatan Dürüst, ''Bunun sonucu değiştirmeyeceğini biliyoruz. Ama ileride böylece hakemler daha dikkatli olur'' diye konuştu.

Sadece Boşat görmedi

MHK'nın bu hakemi böyle zorlu bir derbi maça neden atadığını açıklaması gerektiğini de dile getiren Dürüst, ''Hakemliğinin sonuna gelmiş bir hakemin bu maça atanmasını anlamadık. Genç bir hakem aynı hatayı yapsa, tecrübe kazandı diyebilirdik" dedi. Dürüst, penaltı pozisyonunu herkesin gördüğünü, sadece hakemlerin görmemesinin manidar olduğunu ifade etti.

Hakkımızı yedirmeyiz

Dürüst, ''Haksızlıklara karşı, kapalı kapılar ardında, gayri meşru yollardan hakkımızı arayacak halimiz yok'' diyerek ''Biz milyonlarca insanı temsil ediyoruz ve hakkını arıyoruz. Bunu da tepkimizi göstererek yapıyoruz'' şeklinde konuştu. Ali Dürüst, Fenerbahçe taraftarlarının en güzel şekilde ağırlandığını, Kadıköy'de de aynı şeyi beklediklerini sözlerine ekledi.

TERİM'İN İSYANI

Teknik Direktör Fatih Terim, verilmeyen penaltı ve sonrasıda Hasan'ın oyundan atılmasına isyan etti. Terim, "Penaltıyı görmedi. Bunu bırak bir de Hasan'ı durup dururken sahadan attı. Ben Hasan'ın tam yanındaydım. Mustafa Çulcu'ya, "Hoca yeter artık artisliği bırak" dedi. Küfür yok, hakaret yok. Ne diye Hasan'a kırmızı kart gösteriyorsun. Galatasaray camiası onlara güzel cevapları verecektir" şeklinde konuştu.

Bülent Yavuz'un itirafı

Merkez Hakem Komitesi Başkanı (MHK) Bülent Yavuz, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maç için, "Gerçekten hakem adına, hakem camiası adına, MHK adına ve Galatasaray adına talihsiz bir maç oldu" dedi. Yavuz, Muhittin Boşat'ın son dakikalara kadar iyi maç yönettiğini ancak son dakikalarda Galatasaray adına mutlak bir penaltının verilmediğini vurguladı. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin de bazı pozisyonlarda itirazı olduğunu kaydeden Yavuz, "Maçın tek tek analizini yapmam mümkün değil. Bazı tartışmalı pozisyonlar var. Ancak ben somut pozisyonlara bakarım. Galatasaray'ın pozisyonu somut olarak görülüyor" diye konuştu.

Ekşioğlu: Asıl mağdur biziz

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, derbi maçın ardından sadece rakipleri lehine verilmeyen penaltının konuşulmasına tepki gösterdi. Ekşioğlu, ''Mağdur olan, galibiyeti kaçıran taraf biziz. Ama sanki Galatasaray'ın son dakikada verilmeyen penaltı nedeniyle hakem hatasına kurban gittiği şeklinde bir hava yaratılıyor'' dedi. Fenerbahçe'nin verilmeyen 2 penaltısı olduğunu kaydeden Ekşioğlu, ''Maçın hakemi vermediği kararlarla maçın sonucun tesir etmiştir. Ama bu kararlar 2 tarafın da aleyhinedir'' diye konuştu. Ekşioğlu, MHK Başkanı Bülent Yavuz'un ''Ben somut pozisyonlara bakarım'' açıklamasının da üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi.



23 Eylül 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED