T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Herkese hayırlı olsun

Amerika'nın bütün baskı, şantaj ve tehditlerine rağmen TBMM onurlu bir davranış sergileyerek Amerika'ya hayır demiştir.

Hükümet Tezkeresine '' evet ''diyen 251 milletvekilinin büyük bölümünün de bu 'Evet' lerini çok zor koşullarda dediklerini varsayarsak bu kararın tüm Türk halkının iradesini yansıttığını söyleyebiliriz.

AK parti yönetiminin,Amerikan baskılarının ve tehditlerinin altında TBMM'ye getirmek zorunda kaldığı tezkerenin reddi yalnız Türk halkının ve Türkiye açısından değil tüm bölge ve belki de dünyanın geleceği açısından çok önemlidir. TBMM'nin kararı Amerikan küstahlığına 'hayır'diyen milyarlarca insanın sesini yansıtmıştır. Türkiye ve TBMM bununla gurur ve onur duymalıdır. Tarih bu kararı,

Türkiye'nin bölge ve dünya barışına katkıları içinde değerlendirecektir. AK Partiye düşen görev ise; karar ile ilgili tartışmalara son vererek,tezkereyi geri çekmesidir.

Eğer Türkiye bir demokratik ülke ise herkes bu karara saygı göstermek zorundadır. Bu karara tepki gösterecek olan Amerikalılara Bush'un nasıl az bir farkla ( biraz da hileli) seçildiğini hatırlatmak yeterli olacaktır. Türk halkı da meclisin aldığı karara daha sıcak bir şekilde sahip çıkarak desteğini ve savaşa karşı direncini daha sıcak ve aktif bir şekilde göstermeye devam etmelidir. Böyle bir tavır yalnız meclisin kararına değil aynı zamanda bundan sonraki süreçte hükümete moral ve destek verecektir. Hükümet de halktan alacağı bu destekle tavrını gözden geçirecek ve giderek artan riskleri görerek Amerika'nın taleplerine daha cesurca karşı koyacaktır. İnanıyoruz ki bu son karardan sonra tezkereye 'evet' diyenlerin bir çoğunun da yeni bir oylamada daha açık bir şekilde tezkereye 'hayır' diyeceklerdir. Türk halkının ve TBMM'nin iradesinden şüphe edenler ; Amerika'nın Türkiye'ye tehditlerini ciddiye alanlar ve bu tehditlerle Türk halkını, AK parti ve hükümeti korkutmaya çalışanların bu son kararla gereken yanıtı almış olduklarını umuyoruz. Türkiye'nin hiçbir çıkarının olmadığı bir savaşta Amerika ile birlikte gözükmesi bile Türk halkının onurlu tarihine yakışmayacaktır.

Türkiye'yi böyle bir savaşın içine sürüklemek isteyenler sanıyorum kendilerinden şu anda utanıyorlardır. TBMM'nin kararı Türk halkının iradesini yansıttığına göre herkes bu kararı kabul etmek ve saygı göstermek durumundadır. Bu ise aynı zamanda Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını ve inancını da göstermektedir.

Umarız Irak'a ve bölgeye demokrasi getireceğini söyleyen Sayın Bush da ; Türkiye'nin bu demokratik kararına saygı gösterir ve hiçbir uluslar arası meşruiyeti olmayan saldırı ve savaş politikalarından vazgeçer. Dileriz TBMM'nin kararı başta Amerikan Kongresi olmak üzere Amerikan yanlısı ülkelerin meclislerine de onurlu bir örnek teşkil eder...

Herkese ''HAYIR''lı olsun !


2 Mart 2003
Pazar
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED