AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Özkök: Akademilerde gelecek hayal edilmeli
    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, uzun yıllar akademilerde öğrenilenlerin artık yeterli olmamaya başladığını söyledi. Özkök, Harp Akademileri Komutanlığı'nın 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı açılışı nedeniyle Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende katıldı. Konuşmasında, internet teknolojisinin bilginin büyük bir hızla yayılmasına neden olduğunu anlatan Özkök, "Bizlerin uzun yıllar akademilerde öğrendiğimiz simetrik risk ve tehditlerle mücadele yöntemleri, planlama ve karar verme süreci ile kriz yönetimi teknikleri, yeni dünya düzeni içerisinde karşılaştığımız ve çağın hızına paralel olarak bir virüs hızıyla yayılan uluslararası terör gibi risk ve tehditlere karşı yeterli olmamaya başlamıştır" diye konuştu. Orgeneral Özkök, Bernard Shaw'un "Siz var olan şeyleri görür ve şöyle dersiniz: Neden? Ama ben olmayan şeyleri hayal eder ve derim ki: Neden olmasın?" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Akademilerde gelecek hayal edilmeye çalışılmalıdır" dedi.


  • Antalya'da hafif şiddette deprem
    Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hafif şiddette deprem oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, dün saat 19.52'de, merkez üssü Korkuteli olan 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Öte yandan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Antalya-Korkuteli'nde saat 19.52'de kaydedilen depremin büyüklüğünün 3.9 olduğunu bildirdi. Bu arada Korkuteli Kaymakamı Mehmet Yavuz, depremin merkezde ve bazı köylerde de hissedildiğini söyledi. Yavuz, ilk belirlemelerde deprem nedeniyle can ve mal kaybının olmadığını kaydetti.


  • Uzanlara ait sekiz otobüs TIR parkında bulundu
    TMSF'ce mal varlıklarına el konulan Uzan ailesine ait 8 otobüsün Ankara'da bir TIR parkında bulunduğu belirlendi. Bir istihbaratı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü birimlerince İstanbul Yolu üzerindeki bir TIR parkında Uzanlara ait olduğu anlaşılan 8 mitsubishi marka otobüs bulunduğu tespit edildi. Aras Uluslararası Tır Parkı'nda mitsubishi marka, "Mavi Ulaştırma" adlı şirkete kayıtlı olduğu ifade edilen, 34 GP 178, 34 GP 491, 34 GP 567 ve 34 GP 053, 34 GP 427, 34 GP 352, 34 GP 640, 34 GP 493 plakalı otobüslerin Uzanlara ait olduğu saptandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu otobüslerle ilgili TMSF'ye bilgi verdi. Otobüsler TMSF'nin avukatlarına teslim edildi.


  • Peker kardeşler gözaltına alındı
    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü dün başlattığı bir operasyonla, Sedat Peker ve iki kardeşini gözaltına aldı. Operasyonlarda 3'ü kadın 34 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan sanıkların ev ve işyerlerinde yapılan aramada bulunan 1 av tüfeği, 4 tabanca, 1 bilgisayar ve çok sayıda CD, el konularak Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken sanıklara ait 4 lüks araç da Emniyet otoparkına getirildi. Polisin Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamında Beykoz'daki evinde gözaltına aldığı Peker kardeşler ve 34 kişi daha sonra Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiler.

  • MEHMET KÖPÜKLÜ


  • Üniversiteyi bitirip yararlı vatandaş olacak
    Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'nın sahip çıktığı 17 yaşındaki Zehra Demir, dün okula başladı. Orhangazi Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu Demir ailesinin en büyüğü olan ve anne ve babası ayrı yaşayan 17 yaşındaki Zehra Demir, birlikte yaşadığı annesinin eğitim giderlerini karşılayacak maddi gücü olmadığı için ilkokulu 5'inci sınıfta bırakmıştı. Zehra Demir'in, ailesinin maddi imkanları yeterli olmadığı için eğitim alamadığını mektup yazarak ilettiği Vali Çalışıcı, yetkililere talimat vererek aileye yardım edilmesini sağlamıştı. Vali Kadir Çalışıcı, "Maddi yetersizlik nedeniyle okula başlamayan kızımız Zehra'yı Habib Edip Kız Meslek Lisesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü'ne kaydettirdik. Zehra'nın başarılı bir öğrenim hayatı olacağına inanıyorum" dedi. Zehra Demir ise "Büyük bir fırsatı yakaladım. Üniversiteyi bitirip ülkeme yararlı bir vatandaş olacağım" diye konuştu.


  • Kenan Evren mahkemeye çağrıldı
    7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Marmaris Sulh Ceza Mahkemesi tarafından mahkemeye çağrıldı. "Kendisine hakaret ettiği" gerekçesiyle Marmaris Değişim Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yürek hakkında dava açan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, "mahkemeye verdiği dilekçede Yürek'e hakaret içeren kelimeler kullandığı" iddiasıyla açılan dava sonucunda mahkemeye çağrıldı. Marmaris'te yayınlanan Değişim Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yürek ile eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren arasındaki duruşmaya bugün devam edilecek.



    5 Ekim 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED