AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Telekom'da spekülasyon yapan, ülkeye zarar verir

Telekom'un ihalesinde herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, "Yargıda olan konularda spekülasyon yapmayalım. Telekom ekonominin, ekonomi hepimizin meselesi" dedi.

  • HAMDİ ATEŞ / BOLU
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Telekom işi bizden çıktı, biz beklemedeyiz" dedi. Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bölge Müdürleri toplantısı için geldiği Bolu'da bir grup gazeteciyle sohbet etti. Yıldırım, Türk Telekom'un özelleştirmesiyle ilgili ısrarlı sorulara önce cevap vermek istemedi.

    Yıldırım, Danıştay'ın özelleştirme ihalesini iptal etme eğiliminde olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, mahkemenin kararı öncesi yorum yapmanın yanlış olduğunu belirterek, başta basın olmak üzere herkesi daha hassas olmaya çağırdı.

    'Yargıyı etkilemek yanlış'

    Yıldırım, "Bunu bir ülke meselesi olarak görelim. Bu noktadan mahkemeleri olumlu yahut olumsuz etkileme ihtimali olan konular üzerine spekülasyon yapmayalım. Bu karar çıkar o karar çıkmaz gibi bir değerlendirme yapmak hem yersiz hem de gerçeği yansıtmaz. Kötümser düşünmeye neden olacak bir şey yok. Neticede yargı ne karar verirse versin başımızın üstündedir" diye konuştu. Danıştay'ın ihaleyi iptal etmesi durumunda ekonominin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine Yıldırım, "Memleketin ekonomisi, geleceği, yaşanacak olumsuzluk sadece benim meselem değil. Her vatandaşın düşünmesi gereken bir mesele. Buna mahkemeler de dahil" dedi.

    B Planı: Halka arz

    Danıştay'ın özelleştirmenin aleyhine bir karar vermesi durumunda bir B planının olup olmadığı yönündeki soruya ise Bakan Yıldırım, özelleştirme sürecinin başında, "Özelleşirse özelleşir, özelleşmezse kıyamet kopmaz. Bundan sonra halka arz gündeme gelir" sözlerini hatırlatarak, "İşte plan bu" dedi.

    Türk Telekom'un kamu şirketi olarak varlığını devam ettirmesinin çok zor olduğunu vurgulayan Yıldırım, asıl sorunun kamunun "mevzuat hantallığı" olduğunu, KİT'lerin ihale kanunu nedeniyle yatırım kararlarında yeterince hızlı davranamadığını söyedi. Yıldırım, "Özelleştirmeyle kamu ihale şartları ortadan kalkacak. Ondan sonra başarılı, tüccar gibi yönetim devreye giriyor. 8-10 katrilyon lira parayı veren adam bunu spor olsun diye yapmıyor. Tabii ki çalışacak daha büyütecek, daha fazla kazandıracak" diye konuştu.

    1 milyonuncu ADSL abonesine laptop

    Türk Telekom ADSL abonesi bir milyonu aştı. 8 Eylül'de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden ADSL abonesi olan Selin Baysal isimli öğretmen, Türk Telekom'un bir milyonuncu abonesi oldu. Türk Telekom irtibat kurduğu Baysal'ı İstanbul'a davet etti. Türk Telekom, dün de, CeBIT Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı'nda Baysal'a bir laptop ve bir yıllık ücretsiz ADSL aboneliği hediye etti. Konyalı olan ve 19 gün önce evlenen Baysal, aylık ücreti 43 milyon 470 bin lira olan 256 Kbps hızındaki abonelik tarifesini seçti. Türk Telekom, bu yıl sonuna kadar 1,5 milyon aboneyi hedefliyor.

    Bakanın tencere merakı

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hafta sonu yapılan Ulaştırma Bölge Müdürleri toplantısı için geldiği Bolu'da, Vali Ali Serindağ ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nün açılışını yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, Abant'ta yürüyüş de yaptı. Yıldırım, piknikçi bir aile ile sohbet ederken tencerede pişen yemeğe de baktı.



  • 12 Eylül 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED