AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Beşinci Boyut'tan sıradışı öyküler

Sırlar Dünyası ve Büyük Buluşma gibi dizilerle kendine has bir format geliştiren STV'nin yeni dizisi Beşinci Boyut, aynı kulvarda koşmaya başladı.

Sırlar Dünyası, Büyük Buluşma gibi dizilerle kendisine has bir format yakalayan ve büyük beğeni kazanan Samanyolu TV'nin yeni sezon için hazırladığı dizisi Beşinci Boyut bu akşam ilk bölümü ile ekrana geliyor. Yepyeni bir formatla ekrana gelecek olan Beşinci Boyut, ailesinin bütün yükü sırtında olan Salih'in, bir gün, Kıbrıs çıkartmasıyla yeniden askere çağırılışının hikâyesini anlatıyor. Başrolünde Cengiz Toraman'ın oynadığı yeni dizinin ilk bölümünün konusu ise şöyle: Salih, askerliğini komando olarak yapmış ve üstün başarı belgesiyle bitirmiş bir delikanlıdır. Hasta annesi ve hamile eşi ile güzel bir köyde yaşamaktadırlar. Evin bütün yükü, rızkını değirmende çalışarak temin eden Salih'in üstündedir. Salih, bir taraftan da, köyün Rüstem Ağası'na, oturdukları evin borcunu ödemeye çalışmaktadır. Vicdansız bir adam olan Rüstem Ağa ise darda kalan insanların hallerinden anlamadığı gibi, Salih'e, kendisine olan borçlarını vadesinden önce ödemesi için baskı yapmaktadır. Hayatından hiçbir zaman şikâyet etmeyen Salih, daha fazla çalışarak Rüstem Ağa'ya olan borçlarının bir kısmını ödeyecek parayı biriktirir. Ancak paraları ceketiyle birlikte dereye düşürünce darda kalır. Bu arada Kıbrıs harekâtı başlar ve Salih, köyden arkadaşı Recep'le birlikte yeniden askere çağırılır. İkisi de vatanlarına hizmet etmek için, arkalarında ne varsa bırakıp askere giderler. Bunu fırsat bilen Rüstem Ağa, Salih'in ailesine, borçlarını ödemeleri için daha fazla baskı yapmaya başlar. Salih'in askere gidişiyle yapayalnız kalan ailesi Rüstem Ağa'nın baskılarından iyice bunalır. Salih ise, cephede kahramanca savaşmaktadır. Komutanı, yaptığı hizmetlerden dolayı Salih'le gurur duymaktadır. Bu arada, Salih'in annesi vefat eder. Eşi Melek ise bir oğlan çocuğu dünyaya getirir. Artık çalışamaz hale gelen Melek için hayat şartları giderek zorlaşmaya başlar. Çıkartma çoktan bitmiş fakat Melek, Salih'ten hiçbir haber alamamıştır. Eskiden beri Salih'in eşinde gözü olan Rüstem Ağa, Melek'e kendisine eş olması karşılığında senetleri yırtabileceğini söyler. İyice bunalan Melek, bir gece rüyayla karışık bir halde Salih'i karşısında bulur. Sonraki günlerde Salih, Rüstem Ağa'ya olan borçlarını ödeyebilmek için gece gündüz demeden çalışır. Günlersonra Recep de cepheden döner. Fakat aynı cephede savaştığı Salih'in dönüşünden haberi yoktur.

BEŞİNCİ BOYUT
Yapımcı: Melih Sezgin
Yönetmen: Hasan Kıraç
Oyuncular: Cengiz Toraman, Meral Orhansoy, Gülin Kirpikçioğlu, Ertan Özat
SAMANYOLU / 20.00


'Bilinmeyen 12 Eylül' ekranda
Rıdvan Akar ve 32. Gün ekibinin hazırladıkları 'Bilinmeyen 12 Eylül' adlı belgeselin ilk bölümü bu akşam ekrana geliyor. Türkiye'nin en çalkantılı ve en acılı döneminin 'bilinmeyen' ve 'unutulan' gerçeklerini 25. Yılında ekrana getirecek olan belgeselin hazırlanmasında, '12 Eylül' belgeseli için yapılan 400 saatlik söyleşi ve toparlanan 50 saatlik görsel arşivden faydalanılmış. Belgeselde ayrıca olaylar yeni ortaya çıkan tanıkların anlatımı ile ekrana geliyor. 12 Eylül'ün "bazı" bilinmeyenleri; Çorum, Maraş ve 16 Mart katliamları nasıl tertiplendiği, katliamdan önce Çorum'da Amerikalı ajanlar neyi araştırdığı, gibi konular ekrana taşınıyor.
[21.00/TV 8]


Bakan Çelik, canlı yayında
İzleyicinin her konudaki sorusu, görüşü ve tepkilerine yer veren NTV'ye Sorun'da Celal Pir, bugün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i canlı yayında konuk ediyor. Bugün başlayan 2005-2006 Eğitim Yılı'nın konu edildiği programda Hüseyin Çelik, konuyla ilgili izleyici sorularını canlı yayında yanıtlıyor. Sorularıyla programa katılmak isteyen izleyiciler 0212 335 40 35 nolu telefonu arayarak, Turkcell 7710 ve 0533 279 90 11 nolu hatta sorularını SMS olarak ya da www.ntvmsnbc.com internet adresi aracılığı ile sorularını Bakan Çelik'e ulaştırabilir.
[ 14.10 / NTV ]


Şoray Uzun baklava diyarı Gaziantep'te
Şoray Uzun Yolda'nın sevilen bölümleri Pazartesi günleri ekrana geliyor. Şoray Uzun Yolda bu hafta birbirinden ilginç konularla ve konuklarıyla yine dopdolu. Programın bu haftaki durağı baklava ve fıstık diyarı Gaziantep. Programda ilk olarak Gaziantep'in tarihi hamamında düzenlenen çiğ köfte partisinden renkli görüntüler ekrana geliyor. Ayrıca, hamamda Osmanlı masajı da yaptıran Şoray iyi bir masajın inceliklerini de programda izleyenlere aktarmayı ihmal etmiyor.
[ 23.00 / KANAL 7 ]


İki düşman aile çocuğunun masalsı aşkı
Cansu Dere ve Fikret Kuşkan oynadığı Güz Yangını dizisinin bu akşam ekrana gelecek olan ilk bölümünün konusu şöyle; Çocukluk yıllarından beri birbirlerini seven Kerem ve Ceylan evlilik planları yapmaktadır. İki gencin aileleri arasında geçmişten kalan bir düşmanlık vardır. Aile reisleri Dilâ Hanım ve Mercan Bey, aralarındaki düşmanlığa rağmen çocuklarının aşkını görür ve bu evliliğe razı olurlar. Ancak Kerem'in askere gitmesi beklenmedik olayların yaşanmasına neden olur.
[ 20.30 / SHOW TV ]


Kalp Gözü'nü açacak ibretlik bir öykü daha
Kalp Gözü, sıradan insanların sıra dışı hikayelerini ekrana getirmeye devam ediyor. Kalp Gözü'nde bu akşam ekrana gelecek olan Kerem adlı bölümün konusu şöyle; Remzi hasta karısına ve genç oğluna hiç acımamaktadır. Bir gün annesi vefat edince Kerem hayatta tek başına kalır. Babası başka bir kadınla evlenir. Remzi, oğlunun okul masraflarını karşılamadığı gibi, yaşadığı sıkıntılarla da ilgilenmez.
[ 20.00 / KANAL 7 ]

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178


 
Filmlerden seçmeler
Zor Hedef Fare
Shuntz Sicih'in sahibi ölünce, eski sicim fabrikası oğulları Lars ve Ernie'ye kalır. Ernie, şanssız bir olay sonucu restoranını kaybedince, fabrikayı satmak ister ancak kardeşi Lars ona engel olur. Erniz gibi, fabrikanın satılmasını isteyen Lars'ın eşi, onu evden kovar. Bu durumda iki kardeş babalarından kalan eski eve yerleşmeye karar verir. Ancak evde yalnız değillerdir!
Orijinal Adı: Mousehunt
Yön: Gore Verbinski
Oyn: Nathan Lane, Lee Evans
Türü: Komedi /
Macera
TRT 1 / 19.55

Sabrina
Sabrina Amerika'nın en zengin ailelerinden olan Larrabee'lerin şoförünün kızıdır. Tüm çocukluğunu Larrabee ailesini izleyerek geçirir. Bu zengin ve mutlu aile Sabrina'nın ulaşmak istediği 'ideal'i temsil eder ve evin iki erkek evladından küçüğüne aşık olur. Babası da onu bu tutkudan kurtulması için Paris'e gönderir. Sabrina Paris'den döndüğünde çok dağişmiş olacaktır.
Orijinal Adı: Sabrina Yön: Sydney Pollack
Oyn: Harrıson Ford, Julia Ormond
Türü: Romantik
Yapım Yılı: 1995
STAR / 20.00

Son Şahit
Uzmanlık alanı kuşlar olan Rachel, bir müzede görev yapmaktadır. Annesiyle yaşadığı problemler yüzünden insanlara karşı güvensiz hale gelmiş ve müzeye hediye edilen fakat kimse nasıl bakılacağını bilemediği için Rachel'e verilen bir şahinle birlikte yalnız bir hayatı tercih etmiştir. Bir gün kendisini FBI görevlisi olarak tanıtan bir suçlu evine gelir.
Orj. Adı: Last Witness
Yön: Graeme Cliffort
Oyn: Natasha Henstridge, Johnathon Schaech (1999)
SAMANYOLU / 21.40

Kıyamete Sıfır Kala
Nükleer füzelerin ateşlendiği araştırma merkezi bir grup terörist tarafından ele geçirilmiş ve milyonlarca insanın hayatı büyük bir tehlikeye girmiştir. Tesadüfen araştırma merkezine bir paket bırakmaya gelen eski özel tim mensubu çavuş Nick Corrigan, teröristleri safdışı edip füzelerin ateşlenmesini engellemek için harekete geçmeye karar verince işler değişir.
Orj. Adı: Bloodfist VI
Yön: Rick Jacobson
Oyn: Don The Dragon Wilson, Cat Sassoon
Yapım Yılı: 1994
STAR / 23.50

Morrie ile Salı Günleri
Mic Jackson'un yönettiği film Jack Lemmon ve Hank Azaria gibi isimleri biraraya getirmeyi başarıyor. Filmin konusu ise şöyle; Mitch Albom dışarıdan bakıldığında her şeye sahip bir adam gibi görünmektedir. Kariyer vaad eden başarılı bir işi, düzenli bir hayatı vardır. Fakat kız arkadaşı ile sorunlar yaşamaktadır.
Orijinal Adı: Tuesdays With Morrie
Yön: Mick Jackson
Oyn: Jack Lemmon, Hank Azaria
Türü: Drama
TRT 1 / 00.25
12 Eylül 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED