AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ

  • MÜSİAD, Cidde'ye çıkarma yapacak
    MÜSİAD, 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de düzenlenecek 9. Uluslararası İş Forumu'na (IBF) 140 kişilik bir heyetle katılacak. MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, küreselleşen dünya ekonomisinde ortaya çıkan sorunlar karşısında ortak çözüm arayışlarının tartışılacağı kongrede, Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarının tanıtımı yapılacak. Forum'a, 25 ülkeden 700'e yakın işadamının da katılması bekleniyor. Forum'un bu yılki onur konuğu ise İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu olacak. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, Asya, Afrika ve Avrasya ülkelerinden gelecek işadamlarının buluşacağı IBF nedeniyle düzenlenen Cidde İş Gezisi'nde, MÜSİAD üyelerinin Suudi Arabistanlı yatırımcılarla ticaret imkanlarını ve iş fırsatlarını değerlendireceklerini kaydetti.

  • İSTANBUL

  • Man: Türkiye'ye yatırımlarımız artarak sürecek
    NEOMAN Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Fahrnberger, Ankara'daki fabrikada 2007 yılında yeni yatırımlar yapacaklarını söyledi. 74. İEF'de açılan MAN standında MAN Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Düzgün ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fahrnberger, grubun yatırım planlarıyla ilgili bilgi verdi. Bir süre önce kamyon üretim tesislerinin kurulması için Polonya'yı tercih ettiklerini hatırlatan Fahrnberger, bu nedenle bir çok kişiden Türkiye'deki üretimden memnun değil misiniz?" sorusunu duyduklarını ifade etti. Fahrnberger, Türkiye'deki üretimden çok memnun olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye, tam bir başarı hikayesidir. Başlangıcından bu yana cirosunu 10 kat arttırdı. Ancak kamyon fabrikamızdan çıkacak ürünler Doğu Avrupa pazarlarına hizmet verecek. Ayrıca kurulacak fabrika bir montaj tesisi olacak ve tüm parçalar Almanya'dan gidecek. Dolayısıyla, yatırımın Polonya'da olması doğal karşılanmalı. Ankara'daki fabrika Neoman grubuna ait 20 tesisin en büyüğü. Burada yatırımlar da sona ermedi. Ankara'daki fabrikamıza 2007 yılında daha da büyük yatırımlar yapacağız."

  • 'Taraftar kartına' taraftarın ilgisi yok
    Milli Piyango İdaresinin spor kulüplerine yönelik çıkarttığı taraftar kartları, şu ana kadar beklenen ilgiyi görmedi. Alınan bilgiye göre, Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor Kulüpleri için projelendirdiği, ancak sadece Galatasaray ve Trabzonspor'un talepte bulunduğu taraftara özel hemen kazan kartları, beklenen satış rakamlarına ulaşamadı. Temmuz'da bilet satışına başlayan Galatasaray ve Trabzonspor, ilk aşamada Piyango İdaresinden 1 milyon adet hemen kazan kartı aldı. Ancak şu ana kadar Galatasaray'ın 435 bin, Trabzonspor'un da 225 bin hemen kazan kartı satabildiği belirlendi.

  • ANKARA

  • ASO ve TOBB ETÜ teknopark kuracak
    Ankara Sanayi Odası (ASO) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), Ankara'nın Temelli İlçesi'nde Teknopark kuracak. ASO'dan yapılan açıklamada, ASO'nun ve TOBB ETÜ'nün Temelli'de Teknopark kuracağı belirtilerek, adı "ASO Teknopark A.Ş." olarak belirlenen bölgenin yürütücü şirketinin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı, Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi. Teknopark'ın, 25 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan "Ankara Sanayi Havzası"nda belirlenen bir alanda kurulacağı ifade edilen açıklamada, Sanayi Havzası'nda ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yanı sıra Anadolu ve Başkent OSB'leriyle yine ASO'nun kurduğu Serbest Bölge'nin alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

  • ANKARA

  • Sürücülerin akaryakıt harcaması yüzde 19,5 arttı
    Yılbaşında yaklaşık 107 milyon 500 bin lira olan 45 litrelik benzinli bir otomobilin deposunu doldurmanın maliyeti 126 milyon 500 bin liraya yükseldi. Alınan bilgiye göre, uluslararası piyasalardaki artışlar paralelinde yılbaşından bu yana gelen ardı ardına zamlardan sonra benzinin fiyatı yaklaşık yüzde 17,5, motorinin fiyatı ise yüzde 19,5 oranında arttı. Yılbaşında Konya'da, 45 litrelik Volkswagen Polo ve Ford Fiesta'nın deposu kurşunsuz benzinle yaklaşık 107 milyon 550 bin liraya dolarken, son zamlardan sonra bu rakam 126 milyon 500 bin liraya çıktı. Motorinle çalışan bir otomobilin 50 litrelik deposunu doldurmanın maliyeti ise 89 milyon 500 bin liradan 107 milyon liraya çıktı.

  • TAI, 21 yılda savunma devleri arasına girdi
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI), kuruluşunun 21. yılında, savunma devleri arasında yer alıyor. 15 Mayıs 1984 yılında kurulan TAI, Türk Savunma Sanayii'nin gelişmesinde önemli bir misyonu başarı ile gerçekleştirerek, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere ülke ihtiyaçlarının karşılanması için yaptığı AR-GE çalışmaları ile teknoloji transferini özümseyerek özgün tasarımlar yaptı. TAI'nin mevcut deneyimi F-16 Savaşan Şahinler, CN-235 hafif nakliye uçakları, SF-260 eğitim uçakları, Cougar AS-532 genel maksat helikopterlerinin ortak üretiminin yanı sıra kendi tasarımı olan insansız hava aracı, hedef uçağı ve zirai ilaçlama uçağı gibi ürün geliştirme programlarını kapsıyor.

  • ANKARA



  • 12 Eylül 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED