AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Okul bit kaynıyor

Ankara'ya 120 kilometre uzaklıktaki Haymana ilçesine bağlı Yaprakbakır Köyü'nde tam bir dram yaşanıyor. Susuz köyün çocukları, egzama ve cilt hastalıklarıyla boğuşuyor. 130 öğrenciden 128'i bitlendi.

Başkent Ankara'ya sadece 120 kilometre mesafede bulunan Haymana İlçesi'ne bağlı Yaprakbayır Köyü'ndeki okula giden öğrenciler, cilt hastalıklarıyla boğuşuyor. Anne ve babalarının yanı sıra imkansızlıklar içerisinde çalışan öğretmenler de çaresiz. Geçen yıl 130 mevcutlu okulda 128 öğrenci bitlendi. Öğretmenler, bitle mücadeleyle ilgili ilaç temini için yapılan yazışmalardan sonuç alamadı. Tüm kış boyu yakıt sorunu yüzünden paltolarla her gün ders başı yapan öğretmenler, köy halkı ve öğrenciler, ilgililerden ilgi ve hatırlanmayı bekliyor.

130 öğrencinin eğtim - öğretim gördüğü ve yapımı bizzat İl Milli Eğitim Müdürü tarafından yaptırılan okuldaki öğrencilerin içler acısı durumu, işadamı Uğur Terzioğlu'nu derinden etkiledi. Lastik ayakkabılarla ve üzerinde okul kıyafeti bulunmayan ve tüm öğrencilerdeki cilt hastalıklarını gören Terzioğlu, "Yaptığımız kıyafet yardımının yetersiz olduğunu gördüm. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil. Çok etkilendim. Burada köy halkıyla birlikte tüm öğrencilerin sağlık taramasından geçirilmesi lazım ve bunu şahsen ben üstleniyorum" diyerek, tüm iş adamlarını ve sivil toplum kuruluşlarını yardıma çağırdı.

Okulun hamisi oldu

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Beybalta, 60 öğrenciye kıyafet yardımını dağıtıp, öğrencilerden okuma sözü aldı. Beybalta, öğrencilerin motivasyonlarını sağlamak için "Bakın bende ayakkabı boyayarak, okudum. Ailemin durumu iyi değildi. Bakın şu anki Bakanımız Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de fakir aile çocuğuydu. Yatılı okullarda imkansızlıklar içinde okudu. Ama şu an Milli Eğitim'in başında. Bütün bunlar sizi umut ışığı ve azmi olsun" dedi. Okumak isteyen herkese yardım ellerinin açık olduğu sözünü veren Beybalta, işadamı Terzioğlu'nu okulun hamisi yaptı.

130 öğrenciden 128'i bitlendi

Bu arada, köy halkı ve öğretmenler, geçen yıl öğrencilerde yapılan taramalarda 130 öğrenciden 128'inde bit çıktığı, bitle mücadeleyle ilgili ilaç temini için yapılan yazışmalardan sonuç alınamadığını söyledi. Okulda, öğrenci yetersizliği nedeniyle 4. ve 5. sınıflarda birleştirilmiş eğitim veriliyor.

Öğrenciler İlk kez çikolata yediler

İş adamı Uğur Terzioğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Beybalta'yı arayarak, yardım talebini iletti. İl Milli Eğitim Müdürü Beybalta'nın hayırsever iş adamı Terzioğlu'nu yönlendirdiği susuz köy, önceki gün ilk kez yardım eliyle tanıştı. Mahcup ve umutsuz bakışların yerini alan umut ve hatırlanmanın heyecanıyla bir an olsun değişen gözlerdeki pırıltıyla öğrenciler, geç kalan bu ilgiden de memnun kaldı. Öğrenciler, Uğur Terzioğlu'nun getirdiği çikolatalarla ilk kez tanışıp, afiyetle yedi.



22 Eylül 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED