AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Çırpıntılı hayatlar

Geçtiğimiz hafta Trabzon ve Ordu'yu ziyaret eden Şoray Uzun bu kez Giresun'da "Karadeniz'de neden en çok kadınlar çalışır?" sorusunun peşine düşüyor. Programda karadenizlilerin ilginç hikayeleri var.

Geçtiğimiz hafta Trabzon ve Ordu'yu ziyaret eden Şoray Uzun Karadeniz gezisine bu hafta Giresun'la devam ediyor. Oto tamir atölyesinde fren balatası üzerine uzmanlaşan bir teyze, kocasından daha iyi marangoz olduğunu iddia eden bir kadın ve kendi mezarı başında dua eden bir adamın hikayesi programda ekrana geliyor. Karadeniz'in şirin ili Giresun'da, fındık ve mısır hasadından ilginç görüntülerin yanı sıra, "Karadeniz'de neden kadınlar daha çok çalışıyor?" konusu da programda tartışılıyor. Şoray Uzun Yolda bu hafta Giresun'da karşılaştığı ilginç manzaraları ekrana taşıyor. Tarlada, bahçede, oto tamircisinde, marangozhanede. Karadeniz'de kadınlar her iş kolunda çalışıyor. Oto tamirhanesinde çalışan Fatma Teyze, fren balataları konusunda uzmanlaşmış. Damadı vefat ettikten sonra çalışmak zorunda kalan Fatma Hanım'la yapılan söyleşi Şoray Uzun Yolda'da ekrana geliyor.

Karadeniz'de neden sadece kadınlar çalışır?

Programda marangozluk yapan başka bir kadınla yapılan ilginç bir röportaj da ekrana geliyor. Marangozlukta kocasından daha iyi olduğunu söyleyen kadın ve kocası arasındaki hoş tartışma Şoray Uzun Yolda programında yayınlanıyor. Sokaklarda sırtında yük, ardında kocası, önünde çocukları ile yürüyen hanımlarla söyleşiler yapıldı. Fındık hasadıyla uğraşan kadınlarla konuşuldu. Tarlalarda, bahçelerde neden hiç erkek yok? Karadeniz'de kadınlar mı, erkekler mi çok çalışıyor? Uzun'un yaptığı araştırmanın sonuçları programda. Kendine mezar yaptıran ve ölüm tarihini mezar taşına yazdıran bir adamla ilginç bir röportaj da Şoray Uzun Yolda'da ekrana geliyor. Bir yıl önce öleceğini varsayarak mezar hazırlatan adam, "ben nefsimi öldürdüm" diyerek kendi mezarı başında dua ediyor. Adamla yapılan ilginç söyleşi de programda. Şoray Uzun Yolda'da ayrıca fındık toplamak için memleketlerinden kalkıp Giresun'a gelenler, mısır hasadı ve renkli görüntüler yeralıyor.
[ 22.15 /KANAL 7 ]


Görkemli açılış

Hürriyet'ten ayrılıp Sabah grubuna geçmesiyle pekçok kesimden eleştiri alan Fatih Altaylı 11 yıllık programı Teke Tek'i de Kanal D'den ATV ekranlarına taşıyor. Şimdiye dek pekçok Türkiye ve dünya liderini programında ağırlayan Altaylı, ATV'deki açılışı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapıyor. Teke Tek'in Kanal D'de ekrana geldiği dönemde de Başbakan Erdoğan'ı pekçok kez ağırlayan Altaylı, Türkiye'nin en yetkili ismi olan konuğuyla ilk kez başka bir kanalda biraraya geliyor. Fatih Altaylı'nın gündemle ilgili sorularını cevaplayacak olan Başbakan Erdoğan "Dünyada vergi yükü en ağır ülke sıfatını korurken, yatırım çekmeyi nasıl becereceğiz.", "Vatandaş laiklik konusunda neden endişeli?", "Hükümet bu endişeleri gidermek için ne yapacak?", "Yolsuzluk iddiaları yine çıkmaya başladı." ve "AKP'nin en büyük kozu yolsuzlukla mücadeleydi. Bundan vaz mı geçiliyor?" gibi soruları cevaplıyor.
[23.15/ATV]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Katiller de Ağlar
Babasının yokluğunda annesinin ve kardeşinin geçimini sağlamak için işlemediği bir cinayeti üstlenmek zorunda kalan Yusuf, küçük yaşta hapse girer. O hapisteyken ailesine iyi bakılacağı sözü almıştır. Cezası bittiğinde Yusuf, acımasız ve çelik yürekli bir mafya kabadayısıdır artık.
Yön: Orhan Elmas Oyn: Cüneyt Arkın, Banu Alkan, Kenan Kalav, Nuri Alço, Kadir Savun, Hüseyin Peyda, Aliye Rona Yapım Yılı: 1987 Türü: Drama
KANAL 7 - 17.00

Aziz
Roger Moore'un başrolünü oynadığı 70'li yılların unutulmaz televizyon dizisi sinema filmi olarak ekranda. Kibar hırsız Simon Templar, yasaların işlemediği yerlerde adalet dağıtan bir "Aziz" durumuna gelmiştir. Kılıktan kılığa girerek uluslararası ajanlardan, rüşvet şebekelerinden ve Interpol'den kolayca yakasını sıyırır. Ünlü bir kadrodan süper efektlerle çekilmiş keyifli bir aksiyon - macera.
Orijinal Adı: The Saint Yön: Phillip Noyce Oyn: Val Kilmer, Elizabeth Shue Yapım Yılı: 1997/Gerilim
STAR / 20.15

Dişe Diş
1972 Olimpiyatları sırasında 11 İsrailli atletin öldürülmesinin ardından, dönemin İsrail Başbakanı Golda Meir, misilleme kararı alır ve Mossad'a olaya katılanları yakalatıp öldürtür. Eski bir ajanın oğlu olan Avner, İsrail Ordusu'nda komando lideridir. Mossad, Avner'i bünyesine alır ve yeni görevini açıklar: Katliamın sorumlularını öldürmek.
(Sword Of Gideon) Yön: Michael Anderson Oyn: Rod Steiger, Michael York, S. Bauer(1986-Macera)
TV8 / 23.00

Sonsuz Aşk Ölümden sonra hayat kurulu bir hikayeyi konu alan filmde, Chicago Memorial Hastanesi'nin acil servisinin başındaki Dr. Darrow, aynı hastanede çocuk doktoru olan çok sevdiği karısının ölümünü kabullenmeye çalışmaktadır. Joe, ölümden dönen bazı çocukların yaşadıklerının etkisiyle Emily'nin kendisiyle iletişim kurmaya çalıştığına inanır.
Orjinal Adı: Dragonfly Yön: Tom Shadyac Oyn: Kevin Costner, Kathy Bates, Linda Hunt (2002)
KANAL D / 23.45

Ölüm Bölgesi
Matthew kiralık bir katildir. Son bir iş daha yapıp alacağı parayla, sevgilisi Kerry'le yeni bir hayat kurmayı planlamaktadır. Ancak, işler düşündüğü gibi gitmeyecek ve herşey tersine dönecektir. Başrollerinde Padraig Casey ve Oliver Young'un oynadığı film, maceraseverleri ekrana bağlayacak bir film.
Orijinal Adı: Killing Zone Yön: Ian David Diaz Oyn: Padraig Casey, Oliver Young Türü: Aksiyon
TRT 1 / 01.15

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Dil, reklamda ve ekranda nasıl döner?
Okudukça'da reklamcılıkta edebiyatın ve dilin bir imkan olarak kullanılması konu ediliyor. Reklam Yaratıcıları Derneği Bşk. Bülent Fidan, şair Haydar Ergülen ve Seyhan Erözçelik öğretim üyesi Hayati Develi, senarist yazar Gaye Boralıoğlu ve Celil Oker konu ile ilgili bilgilerini izleyenlerle paylaşıyor. Programda ayrıca Eleştiri ve Ayraç adlı köşeler de var.
[21.00/TRT 2]

Yalan ve kibirin vicdanla 'Buluşma'sı
Büyük Buluşma, yeni bölümüyle ekranda. Başrolünde Yusuf Sezgin'in oynadığı dizinin yeni bölümünde, Selim, davalarını abartılı savunmalarla kazanan, kariyeri sağlam bir avukattır. Fakat iş ahlakı gözetmeyerek söylediği yalanları alışkanlık haline getirmiş ve itimatsız hale gelmiştir. Annesini huzurevine yerleştiren ve masum bir insana suç isnat etmekten çekinmeyen Selim'in Büyük Buluşma'sı ise yakındır.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Birand'ın 'anchonman'lik macerası Tarafsız Bölge'de
Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'nin konuğu, Kanal D'nin anahaber bültenini sunmaya başladıktan sonra önce reytingiyle, sonra da Gamze Özçelik'e yönelttiği sorularla tartışılan isim Mehmet Ali Birand. Birand, haber sunumu hakkında yapılan eleştirilerle ilgili ne düşündüğü, televizyon haberciliğinin geldiği noktayla ilgili neler düşündüğü ve benzeri soruları Tarafsız Bölge'de yanıtlıyor. Mehmet Ali Birand, habercilik macerasını detaylarıyla Ahmet Hakan'a anlatıyor.
[ 20.05 / CNN TÜRK ]

Zara'yla türkünün "Zamanı Geldi"
Türk Halk Müziği'nin güçlü isimlerinden Zara'nın sunduğu Zamanı Geldi adlı programda, halk müziği ustalarının yanı sıra, günümüzün ünlü sanatçıları da konuk ediliyor. Programın bu bölümünde Zara kendine özgü yorumuyla büyük kitlelerce dinlenen ve bugünlerde dizi oyunculuğuna ağırlık veren Yavuz Bingöl'ü ağırlıyor. Programda iki sanatçı canlı olarak birbirinden güzel türküleri seslendiriyor.
[ 19.55 / TRT 1 ]
22 Eylül 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED