AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
Akılları hala 'imtiyaz'da
3 Ekim öncesi AB trafiği yoğunlaşıyor. Rumların deklarasyon inadı kırıldı. Bu kez de Avusturya, müzakere belgesine 'imtiyazlı ortaklık'ı sokmaya çalışıyor.
SORUN ÇÖZÜLDÜ DERKEN
AB'nin, Türkiye'nin "Rumları tanımama" deklarasyonuna karşı yapacağı metni, Rumların engellemeleriyle gecikmeli olarak onaylandı. Şimdi müzakerelerin "çerçeve belgesi"ne geçildi. Ancak bu kez de Avusturya "imtiyazlı ortaklık" talebini belgeye koymak istiyor.

Şimdi terleyerek kazanıyorlar
Başbakan Erdoğan: "Güven ve istikrar sayesinde yatırımcısı, tüccarı, çiftçisi, yeniden üretmeye ve kazanmaya başladı. Eskiden faaliyet dışı gelirle hayat sürdürenler vardı, şimdi terleyerek hayatını kazananlar var, fark bu"

Abdülmelik Bey Türkçe biliyor mu
Savcılık, Abdülmelik Fırat'ın Türkçe bilip bilmediğini araştırıyor. Çünkü, iki dönem milletvekilliği yapan ve iyi bir hatip olarak tanınan Fırat, mahkeme salonunda sorulan Türkçe sorulara, anlamadım anlamına gelen el işaretleriyle cevap veriyor.

Kaldırılması zor bir karar
Uluslararası Halter Federasyonu, Türkiye'yi doping kullanımı ve doping kontrolü ihlalleri gerekçesiyle tüm uluslararası yarışmalardan men etti. Türkiye, kasım ayındaki Dünya Şampiyonası'na katılamayacak.

Kapışmalarını dünya seyretti
İsrail Dışişleri Bakanı Şalom, BM'de İran'a hakaret edince, İran elçisi Sadeghi ağzına geleni söyledi.  ŞALOM: Tahran'daki despotlarca yönetilen şer rejimi dünyayı terörize ediyor. İnsanlığın kaderini Tahran'daki zalimlerin eline teslim etmemeliyiz.  SADEGHI: İsrail, savaş suçluları tarafından, insanlık suçu işleyen sanıklar tarafından yönetilen gayrımeşru, tarihi karanlık, siyonist bir rejimdir.

Konut fiyatları bugünlerde hormonlu
Konut üretimi, ucuz krediler sayesinde artan talebe yetişemiyor. Konut başına 50 talipli düşüyor. 25 milyarlık konutlar 50-60 milyara satılıyor. Emlakçılar, yükselişin suni olduğunu, ev alacakların biraz daha sabırlı davranarak fiyatların durulmasını beklemelerini tavsiye ediyor.
  Yeni kanun yolda
Kira artışı enflasyonu geçemeyecek.

Ecstasy alarmı
Sık sık gündeme gelen gençler arasında uyuşturucu kullanımı sorunu Ata'nın ölümüyle yeniden tartışmaya açıldı. Emniyet, kullanımın yaygınlaştığını söyleyerek aileleri uyardı.

 
Paşalar karadan ve denizden kuşatacak!
Emekli subayların 'Ermeni konferansı' harekatı için planları hazır. Subaylar, 1938'de Atatürk'ü Dolmabahçe açıklarında selamlayan Kuleli öğrencileri gibi, denizden Dolmabahçe'yi selamlayacak.
Okullar böyle olacak
İlk ve ortaöğretime, üniversite gibi kampüs yapılacak. 8-10 bin öğrenci tek kampüste öğrenim görecek. Bakanlık yeni kampüs modelinde TED Koleji'nden esinlendi
Kafası biraz karışık
Seçimlerde istediği sonucu alamayan Merkel'in zihni de karıştı. CDU lideri evinin kapısını açık unuttu. Devriye gezen polisler durumu farkederek Merkel'e bildirdi.
Doğan-Ciner çekişti Kanadalı aldı
Super FM'in satışında Doğan ve Ciner yarıştı, ipi Global'in patronu Mehmet Kutman'ın danışmanlığını yaptığı Kanada'nın medya devi CanWest, 33 milyon 100 bin dolarla göğüsledi.
ABD'nin birinci düşmanı kasırga
Amerika Katrina'dan sonra yeni bir kasırganın tehdidi altında. Rita Kasırgası Meksika körfezine doğru ilerliyor. Rüzgarın hızı saatte 217 km'ye çıkarken, BP ve Shell, petrol platformlarındaki personelini tahliye etmeye başladı.
'Fay'da etik tartışması
22 Eylül 2005
Perşembe
PİYASALAR
Dolar 1,3440
Avro 1,6420
Altın (Cum.) 135,50
Borsa 33.863


HAVA DURUMU
Adana 23 / 30
Ankara 14 / 29
Bursa 15 / 22
Diyarbakır 19 / 34
Erzurum 6 / 28
İstanbul 17 / 24
İzmir 19 / 26
Trabzon 20 / 30

Nijer'de Çocuklar Açlıktan Ölüyor

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Fehmi Koru :   Ali Bayramoğlu :
Görev ve sahibi Livaneli ve yeni siyasi oluşum...
  Ahmet Kekeç :   Yasin Doğan :
Bir sürü doğru, bir tek
doğru etmiyor!
  AB Rum ipoteğiyle küçülüyor
  Akif Emre :   İbrahim Karagül :
Patrikhane, Hizbüt Tahrir, hilafet Türk-Kürt ittifakı:
21. yüzyılın Selçuklusu
  Koray Düzgören :   Mehmet Şeker :
Brüksel'de, 'Türkiye AB-Kürt sorunu' toplantısı ve yazar Mehmet Uzun Papa Ayasofya'da ayin yapmalı
  Davut Dursun :   Vecdi Akyüz :
Bir kongre ve Kartepe... Vitir Namazı ve Kunût Duaları
  Rasim Özdenören :   Özlem Albayrak :
Asıl sorun hangisi: Kürt
sorunu mu, Türk sorunu mu?
Ata'yı kim öldürdü?
    Fehmi Koru :    
My bitter encounter
with the mighty I pity
   
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED