AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

750 milyon izleyecek

Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak ralliyi yaklaşık 750 milyon kişi, 184 ülke televizyonundan izleyecek. Canlı ve banttan olmak üzere 184 ülkede yayınlanacak olan ralli için Kemer'e yüzlerde medya mensubu geldi. Ayrıca binlerce turistte ralli için Kemer'deki tüm otelleri doldurdu.Türkiye büyük döviz girdisi de sağlayacak olan ralli, ülkenin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.

Ralli Şampiyonası kıran kırana
KEMER'DE HEYECAN

DÜNYA Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı Kemer'de start aldı. Yarın sona erecek olan rallide halen genel klasmanda lider olan Citroen sürücüsü S.Loeb ve yakın takipçisi P.Solberg, Carloz Sainz, M.Gronholm, M.Martin, T.Gardemeister gibi dünyanın en ünlü isimlerini izleme olanağı bulacağız. Kemer'deki ilk yarışta Carlos Sainz ikincisinde ise Sebastien Loeb mutlu sona ermişti. Bu kez hangi yarışçının Kemer'de mutlu sona ereceği merak konusu. Dünya Ralli Şampiyonası'nın startı sembolik olarak verilmiş daha sonra akşam saat 19'da ilk ayak koşuldu. Akdeniz Üniversitesi'nde koşulan seyirci etabı büyük ilgi gördü. Sembolik starttan sonra start alan araçlar Kemer'de büyük mücadeleye başladı. Üç ayaktan oluşan yarışlarlar yarın öğle saatlerinde sona erecek. Araçlar ilk ayakta 148.14, 2. ayakta 150.49 ve 3.ayakta da 49.8o kilometrelik parkurda mücadele verecek.
SÜRÜCÜLER KLASMANI
1- Sebastien Loeb 45 p
2-Petter Solberg 34 p
3-Markko Martin 34 p
4-Toni Gardemeister 28 p
5-Marcus Gronholm 26 p
MARKALAR KLASMANI
1-Peugeot 62 p
2-Citroen 53 p
3-Ford 44 p
4-Subaru 38 p
5-Mitsubishi 29 p

Alonso'nun şansı

F1'in Almanya'daki yarışında, lider durumda bulunan Kimi Raikkonen'in lastiği kopunca, İspanyol Alonso birinciliğe ulaştı. Alonso bu şans birinciliği ile genel klasmanda liderliğini korudu. Alonso halen 59 puana sahip. Raikkonen 27, Trulli 27 ve Heidfeld de 25 puanla sıralamada yer alıyor. Araçlar klasmanında ise Renault 76 puanla liderliğini sürdürüyor. McLaren ve Toyota da alt sıralarda.

Ralliye 85 araç katılıyor

RALLİDE yerli ve yabancı 85 araç rallide start aldı. Dünyanın en ünlü pilotları dışında Türkiye'den de WRC araçları ile Serkan Yazıcı, Hakan Dinç, Mehmet Besler, Nejat Avcı, Ali Deveci, Ömer Tolon, Murat Akdilek ve Ali Ersin iyi bir sonuç için çalışacak.

Suzuki'de heyecan

İKİNCİSİ gerçekleştirilen SUZUKİ Adventure Trophy'-de büyük çekişme yaşandı. Sapanca, Pamukova ve İznik üçgeninde yapılan yarışlara 11 araç katıldı. 3 gün boyunca büyük bir mücadele giren yarışçılardan Tarzan Team 1., İnan Mekanik 2. ve de Litekx Off-Road Team da 3. oldu. Bu yarışlar sezon boyunca sürecek.

MİNİ YORUM

Nereden nereye

TÜRKİYE'de otomobil sporlarının bugünkü duruma geleceğini acaba kim tahmin edebilirdi. Birkaç araç ve iki elin parmakları kadar insanla başlayan o günleri hatırlayanlar, Türkiye'nin dev adımlarla bugüne geleceğini, bırakın tahmin etmek hayal bile edemezdi. Ama oldu. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Ralli Şampiyonası artık Türkiye'nin birer parçası oldu. Tüm bunlara ek olarak şimdi de, dünyanın en çok izlenen spor olayı olan Formula 1 Ağustos 21'inde Türkiye'de de koşulacak. Hani televizyonda izlediğimiz o Formula 1 yarışlarını artık her yıl, yeni yapılmakta olan tesislerde izleyeceğiz. Yine, rallilerde olduğu gibi, dünyanın en ünlü F1 pilotlarını yakından göreceğiz.

Böylesine uluslararası önemli yarışlar Türkiye'ye büyük bir döviz girdisi sağlayacak. Bütçeyi harcasanız yapamayacağınız tanıtımı yaptıracak. Yani Türkiye'de döviz akacak, turist akacak ve de en önemlisi de tanıtımımız yapılacak. İşte böylesine güzel şeyleri ön ayak olanları alkışlamamak olmaz. Hele hele, bu satırların yazarı gibi, otomobil sporlarının Türkiye'de yaşadığı aşamaları çok iyi bilen biri için, bu alkış katlanmalıdır.


4 Haziran 2005
Cumartesi
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED