AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Fethedilen şehir Nakkaş elinden

Tarihin dönüm noktalarından olan İstanbul'un fethinin 552. yıldönümünde fethi, Fatih'i, İstanbul'u ve Osmanlı'yı anlatan belgesel ve animasyonlar Nakkaş Prodüksiyon'dan çıktı.

İnsanlık tarihinin önemli dönüm noktalarından İstanbul'un fethedilmesi coşkusuna Nakkaş Prodüksiyon da dev eserlerle katılıyor. İki vcd'den oluşan 'Fetih ve Fatih' çizgi film küçüklere fethedilen şehri ve fetheden kumandanı anlatırken, 'Şehirlerin Sultanı İstanbul', 'İstanbul Saray, Yalı ve Köşkleri', 'İstanbul Müzeleri', 'İstanbul'da Su Medeniyeti', 'Topkapı Sarayı ve Mukaddes Emanetler' İstanbul'u çok yönlü işliyor. İstanbul'u eşsiz mimarisi ile silinmez bir nakış misali eserleri ile kendine özgü bir kimlik kazandıran Mimar Sinan ise aynı adla müstakil bir belgesel ile yaşatılıyor.

Fatih ve Fetih

14 asır önceden müjdelenen fethe nail olan, 'fatih' denildiğinde akla ilk gelen tek kişi... Onun yaptığı fetih; çağ değiştiren tek fetih. O, bilimsel derinliğiyle ile topçulukta, askeri enginliği ile sevkıyat sanatında, ileri görüşlülüğü ile medeniyet inşasında, siyasi dehasıyla uluslar arası ilişkilerde hep yeni çığırlar açtı. Dünya siyasetini ve tarihini her yönü ile olmazsa olmaz şekilde etkileyen biridir 'Fatih'. Fetih ve Fatih adlı belgesel, tüm kuşatıcılığı ile Fatih Sultan Mehmet Han'ı anlatıyor. Çocukluğundan itibaren; dehası, hayata ve insana bakışıyla Fatih; öncesindeki Bizans toplumu ve sonrasında inşa edilen muhteşem medeniyetle fetih, animasyon film ile canlanıyor. Akademisyenlerce tarihi gerçeklere uygunluğu onaylanan çalışma bir dönemin gerçek tarihini, akıcı bir senaryo ve animasyonlarıyla başarılı canlandırıyor.

Büyük mimar: Sinan

Osmanlı Medeniyeti'ni ortaya çıkaran muhteşem eserleri ile Mimar Sinan, getirdiği yeniliklerle de tüm dünyanın mimari anlayışını değiştirerek, modern mimariye de rehber olmuştur. Çağlar üstü kılavuzluğu; mimarlık, mühendislik, idarecilik vb. birçok önemli alanı bir potada eritmesi; güzel ahlak, cömertlik, tevazu gibi kişilik özellikleri ile Mimar Sinan adını taşıyan belgeselde akıcı ve etkili bir anlatımla işlenmekte.

Şehirlerin sultanı İistanbul

Kuruluşu Süleyman peygambere dayanan 8 bin yıllık tarihi, 1600 yıl Bizans ve Osmanlıya başkentlik ettiği geçmişiyle İstanbul; Avrupa ve Asya arasında olduğu kadar, geçmişle gelecek arasında da bir köprüdür. 'Şehirlerin Sultanı İstanbul' adlı belgesel, dünyanın incisi olan bu evrensel değerden, hakkıyla haberdar olabilmek için, mutlaka izlenmesi gereken bir yapıt. bu dünya başkentinden haberdar olmak isteyen herkes için. Bilgi için tel: 0 212 245 88 76



4 Haziran 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED