AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
AĞALIK UCUZA GİTTİ

Geçen yıl 300 milyar liraya Adem Tüysüz'de kalan Kırkpınar Ağalığı, bu yıl aşırı magazinleştirilmeden dolayı ilgi görmedi. Ağalığın fiyatı 300 milyar Türk lirasından, 180 milyar liraya düştü.

  • AYDIN DEMİR / EDİRNE
    Bu yıl 644'ncüsü yapılan tarihi Kırkpınar güreşlerine önceki yıllara göre yoğun bir ilgi gözlendi.Yaklaşık 800 pehlivanın katıldığı güreşlerde, ağalık seçimi "aşırı magazinleşme"den dolayı ilgi görmezken, ağalığın fiyatı da 300 Milyar Türk Lirası'ndan 180 Milyar Lira'ya düştü.Kırkpınar güreşlerini yerli ve yabancı 350 basın mensubu izledi.Kırkpınar güreşlerini izlemeye gelen siyasilerin bol bol kulis yaptıkları dikkatlerden kaçmazken;en çok ilgiyi Maliye Makanı Kemal Unakıtan çekti. Fatih Ürek ise pehlivanların tepkisi üzerine ağalık ihalesine katılmadı. Bir haftadır devam eden Kırkıpınar şenliklerinde Edirne panayır yerine döndü. Konser ve sanat etkinliklerinin yanısıra, güreşlerin yapıldığı Kırkpınar Stadyumu'nun çevresinde kurulan fuar alanında çeşitli firmalar ürünlerini sergiledi.Tatil havasında geçen şenliklere aileler büyük ilgi gösterirken; akşam verilen konserlerde izdiham yaşandı.Cuma günü başlayan Kırkpınar güreşleri ile heyecan doruğa yükselirken; genç güreşçiler umut verdi.Türkiye'nin her yerinden katılımın olduğu güreşlerde pehlivanlar kazanmak için ter dökerlerken; trübündeki aileleri ise hop oturup hop kalktılar.

    Siyasiler bol bol kulis yaptı

    Final güreşlerinin yapıldığı pazar günü stadyuma en erken DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar geldi. Ağar'dan kısa bir süre sonra trübündeki yerini alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ağar'ın sohbetleri dikkatlerden kaçmazken, Ağar'ın dudak okumaya tedbir olarak konuşma sırasında elleriyle ağzını kapattığı gözlendi. Baykal ve Ağar'ın koyu sohbeti stadyumda görevli basın mensupları ile izleyicilerin, "Erken seçim kulisi yapıyorlar"esprilerine neden oldu. Kırkpınar Stadyumu'na TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan birlikte geldi. Ağar,Baykal ve Unakıtan spor kıyafetleri ile dikkat çekerken, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın koyu takım elbise giydiği dikkat çekti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hemşehrilerinden büyük alkış aldı. Bu arada "davul-zurna" krizini çözmesinden dolayı, sahada görevli davulcular, Unakıtan protokoldeki yerine oturuncaya kadar şov yaptı.

    MEHTER TARTIŞMASI

    Dünya Spor Yazarları Birliği Güreş Komisyonu Başkanı Ali Gümüş, Edirne Belediyesi Bandosu'nun İngiliz giyim-kuşam tarzı ve enstrümanlarıyla Er Meydanı'na çıktığını öne sürerek,"Bunun yerine Mehter Takımı'nın olması gerekirdi. Belediye Bandosu'nun sadece İstiklal Marşı'nı çalarak bir kenara çekilmesi gerekiyordu" diye tepkisini dile getirdi.Pehlivanların bütün hünerlerini gösterdiği yağlı güreş turnavası kıran kırana geçerken, iddialı isimlerden Ahmet Taşçı, çeyrek finalde elenirken,zorlu bir mücadeleden sonra başbehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.Yılmaz'a ödülünü TBMM Başkanı Bülent Arıç verdi. Bu arada Güreş Federasyonu Yağlı Güreş ve Karakucak'tan Sorumlu Asbaşkanı Musa Aydın,"Bu yıl Kırkıpınar'da, Cumhuriyet tarihinin en yüksek katılımlı güreşleri gerçekleşti" dedi.

    Bakan Unakıtan'a 'davul-zurna' şov

    Kırkpınar Güreşlerini izlemeye gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hemşehrilerinden ve "davul-zurnacılar"dan büyük ilgi gördü. Maliye ile davul-zurnacılar arasındaki "vergi krizi"ni çözmesinden dolayı davulcuların sevgisini kazanan Unakıtan'ın stadyuma girmesi sırasında davul-zurnacılar şov yaptı. Bakan Unakıtan, "Hemşehrilerimin sorunlarını dile getirdiği için Yeni Şafak'a teşekür ediyorum. Biz garibanların peşinde değiliz. Maliye olarak vergisini ödemesi gerektiği kadar ödemeyenler;kazançlarını olduğundan çok daha düşük gösterenlerin peşindeyiz" dedi. Bu arada Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Alaattin Zurnacı ise,sorunlarını çözen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, her Edirne'ye gelişinde davul-zurnayla karşılayacaklarını söyledi.



  • 28 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED