AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Rekor derdimiz yok

İki hafta sonra G.Saray'ı da yenmesi halinde 11 maçlık galibiyet rekorunu kıracak olan F.Bahçe'de ikinci başkan Nihat Özdemir, "Rekor beklentisi takımı olumsuz etkiler" derken, Daum "Önemli olan sezonu zirvede bitirmek" diye konuştu.

Ligde 2. haftada oynadığı Diyarbakırspor maçının ardından çıktığı 10 lig karşılaşmasını kazanarak, en iyi lig başlangıcını yapan sarı-lacivertliler gözünü rekora dikti. Fenerbahçe, Vestel Manisaspor ve Galatasaray maçlarında da sahadan 3 puanla ayrılması halinde kendisine ait 11 maçlık üst üste kazanma rekorunu 12 karşılaşmaya taşıyacak.

Fenerbahçe camiasında özellikle taraftar cephesinde bu hesaplar yapılırken, yönetim ise temkinli davranıyor.

İkinci Başkan Nihat Özdemir, kendilerinin rekor peşinde olmadığının altını çizerken, öncelikli olarak hedefledikleri yolda, iyi futbolla iyi sonuçlar almak istediklerini vurguladı. Rekor hedeflerinin futbolcuları strese soktuğuna dikkat çeken Özdemir, daha önce Kadıköy'deki 24 maçlık galibiyet serisini örnek gösterdi.

DAUM DA RAHATSIZ

Daum da futbolcularını, önlerindeki iki maç öncesi strese sokacak büyük beklentilerden uzak tutmaya çalışıyor. Alman hoca, "Önemli olan kaç maçın alındığı değil, sezon sonunda ligin zirvesinde olmak" dedi.

  • M. Ali KAYMAK

    Marcio Nobre kulübeye alışacak

    F.Bahçe'de teknik direktör Daum'un son maçlardaki sistemi değiştirmeyeceği ve dolayısıyla Nobre'nin bundan sonra da yedek soyunacağı belirtildi. Alman hocanın Nobre oynadığında orta sahanın zayıf kalması nedeniyle forveti Alex ile Anelka'dan oluşturarak orta sahada bir fazla oyuncu oynatmakta ısrarlı olduğu öğrenildi.

    Alex, coşuyor coşturuyor

    "Koşmuyor" diye eleştirilen sarı-lacivertli futbolcu, 7 gol, 6 gol pasıyla lige ağırlığını koyarken, vazgeçilmezliğini de kanıtladı. Brezilyalı Alex attığı ve attırdığı gollerle Fenerbahçe'yi sırtlıyor. Sivasspor maçında bir gol atıp, diğer iki golün de pasını veren Alex de Souza, eleştirilere karşın ne kadar önemli bir isim olduğunu gösterdi. Toplam gol sayısını 7'ye çıkarıp krallık yarışında da iddialı hale getirken yaptığı 2 asistle de asist sayısını 6'ya yükseltti. Alex'in Avrupa maçlarında da bu sezon 3 golü bulunuyor. Ligde halen 11 gollü G.Saraylı Ümit Karan krallıkta başı çekerken, en fazla asisti de 8 defayla yine sarı-kırmızılı takımdan Hasan Şaş yaptı.

    3 günün beyliği beyliktir

    Milli Takım'ın İsviçre maçları nedeniyle lig ara verilmesi üzerine F.Bahçe'de futbolculara teknik direktör Daum, 3 gün izin verdi. Daum'un, "Futbolu düşünmeden kafanızı boşaltın ve dinlenin gelin" dediği oyuncular bunu fırsat bularak tatile çıktı. Mehmet Yozgatlı, Almanya'ya, Önder Belçika'ya giderken, Brezilyalı Alex ve Nobre de tatil için İtalya'yı tercih etti.

    VE UYARILAR...

    Bu arada, Daum futbolcularına sadece tatil önermedi, bazı uyarılarda da bulundu. Alman hoca özellikle Tuncay Şanlı'dan oyun içinde daha kontrollü oynamasını isterken, son vuruşlarını geliştirmesi gerektiğini belirtti. Daum, kaleci Volkan'ı da topları sektirmemesi konusunda uyardı.



  • 8 Kasım 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED