AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Dizi mi? Burada da var

Dizi ekranına mütevazı bütçesiyle dikkat çeken bir yapım daha katılıyor: Zeynep. Bu furyada 'ben de varım' diyen Kanal 7'de başlayan Zeynep, bir mahalle dizisi.

Yaklaşık son 3 yıldır süren dizi furyası, popüler kanalların rekabeti arttırmasının yanısıra, alternatif yayınlarıyla dikkat çeken TV kanallarını da bu alana kaymaya zorluyor. Popüler kanallarda olduğu gibi astronomik rakamlar yerine mütevazı bütçelerle dizi film çekmeye başlayan ve "bu arenada ben de varım" diyen TV kanallarından biri de Kanal 7. Kanal 7'de seycircinin ilgisine hitap edecek de yepyeni bir dizi başlıyor: Zeynep. Sımsıcak bir mahalle dizisi sloganıyla anons edilen Zeynep, anne ve babasını bir kazada kaybeden gurbetçi küçük Zeynep'in, Türkiye'ye dönerek dedesiyle yaşamasını anlatıyor.

Huysuz dede Eşref Kolçak

Başrollerinde Türk sinemasının güçlü karakter oyuncularından Eşref Kolçak'ın rol aldığı yapımda, birbirinden yetenekli genç isimler de oynuyor. Yönetmenliğini Aram Gülyüz, müziklerini ise Erhan Güleryüz'ün yaptığı Zeynep'in ilk bölümünde, kızının, rızasını almadan bir Alman'la evlenip, Almanya'ya gitmesine çok gücenen Seyfi, onu hayatından çıkarmıştır. Kısa bir süre sonra eşini de kaybetmiş ve huysuz, aksi biri olup çıkmıştır. Bir gün Almanya'daki kızı ve damadının trafik kazasında öldüğü haberini alan Seyfi, yalnız kalan torunu Zeynep'i mecburen yanına alır. Zeynep zeki, sevimli bir çocuktur. Seyfi'nin katı kurallarına boyun eğer fakat dedesiyle yakınlaşma çabaları yine de sonuçsuz kalır. Çocuk ruhlu babası Murat'la birlikte, hayatı bir oyun gibi yaşayan Cem ise Zeynep'in en iyi arkadaşı olur. Murat, Emel'e ilgi duymakta, fakat Mehveş'in korkusundan genç kıza açılamamaktadır. Bu arada borç para aldığı tefecilerle de başı derttedir. Cem, bir gün babasından öğrendiği sihirbazlık numaralarını Zeynep'e gösterirken, masum oyunları bir anda kâbusa dönüşüverir.
[19.45/KANAL 7]


Aliye, Sinan'ın çocukları getirmesini bekliyor

Ekranların en çok izlenen dizisi Aliye'nin bu bölümünde, Aliye nefesini tutmuş, Sinan'ın çocukları getirmesini beklemektedir. Kaynana İkbal'in gözüne giren Leyla ise, Arda ve Ayşe'nin de kalbini kazanma peşindedir. Arda ve Ayşe'nin Zeliş'e gösterdikleri sevgi ise kaynana İkbal'i kızdırır. Avukat Mevhibe, Sinan'ın mahkemeye bildirdiği ikametgahın doğruluğunu soruşturuyor. Aliye büyük defilenin heyecanıyla çalışıyor. İkbal'in eziyeti ise, Hasibe ve Zeliş'i usandırıyor. Balkan Hoca otoriter tavrıyla Deniz'e ve diğer doktorlara gergin anlar yaşatmaya devam ediyor. Deniz'in kızkardeşi Gülsün ise Hoca'yla arası iyi olan tek kişidir. Alp'in Sinan'la yakınlaşması Mücahit'e yeni fırsatlar yaratıyor. Kahraman Meriç'i ailesiyle tanıştırmak istiyor ama Meriç'in boynu büküktür. Sinan, Meriç'in şirketteki yetkisini elinden almak için yeni çareler arıyor. Deniz ise, Aliye'ye anlamlı bir hediye veriyor.
[ 21.45 / ATV ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Siyah Giyen Adamlar
Ajan K ve Ajan J, diğer gezegenlerden gelen yabancıları denetleyen bir ekibin, kökü 50'lere kadar uzanan 'Siyah Giyen Adamlar'ın en gözüpek ikilisidir. Uzaylı teröristleri etkisiz hale getirdikten sonra, masum sivilleri hipnotize etmek ve her şeyi unutturmak da görevlerinin bir parçasıdır. Şimdi ikiliyi yeni görev beklemektedir.
Orijinal Adı: Men In Black Yön: Barry Sonnenfeld Oyn: Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino, Vincent D'Onoforio, Rip Torn Yapım Yılı: 1997 Türü: Fantastik/Macera KANALD / 20.00

Vahşi Nehir
Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yapılan filmde, şelale kıyısında büyüyen sonra evlenip Boston'a yerleşen Gail'in hikayesi anlatılıyor. Gail, eski bir nehir rehberidir. Gail oğlunun doğum günü için bir nehir turu organize eder. Tur sırasında Wade ile tanışırlar. Wade, ilk başlarda normal görünse de problemli biridir. Bir süre sonra onlara bu yolculuğu zehir edecektir.
(The River Wild) Yön: Curtis Hanson Oyn: Meryl Streep, Kevin Bacon, David Strathairn, J. Mazzelo, John Reilly
TGRT / 21.30

Çakal
Rus mafya babasının oğlu, Moskova'da FBI'ın tuttuğu Rus militanlar tarafından öldürülür. Mafya babası 70 milyon dolar karşılığında, büyük bir suikast düzenlemesi için Çakal adlı suikastçıyı tutar. Çakal'ın kimliği hakkında ipucu yoktur. FBI, Çakal'ı tanıyan iki kişiden biri olan IRA tetikçisi Declan'la bir anlaşma yapar ve cezaevinden çıkartır. Kedi-fare oyunu da böylece başlamış olur.
Orijinal Adı: The Jackal Yön: Mıchael C. Jones Oyn: Bruce Wıllıs, Rıchard Gere, Sidney Poitier Yapım Yılı: 1997
STAR / 21.50

Tehlikeli Tür 2
Mars'a ayak basan ilk insan olan Ross, dünyada kahraman gibi karşılanır. Ancak tüm evrenin en ölümcül DNA taşıyıcısı olduğunu kimse bilmemektedir. Daha önce dünyaya gelmiş olan bir uzaylı yaratığa ait DNA'lar şimdi onun vücuduna yerleşmiştir. Ross'da bir takım değişiklikler olmaya başlar. Ross, karşılaştığı kadınları baştan çıkarıp hamile bırakmaktadır.
(Species 2) Yön: Peter Medak Oyn: Michael Madsen, Marg Helgenbergen, George Dzundza Yapım: 1998
KANAL D / 22.00

26'sı İçin Üç Yer
Fransız şarkıcı ve oyuncu Yves Montand'ın kendisini canlandırdığı film, müzikal formları kullanan bir romantik komedi. 67 yaşındaki Yves Montand'ın kariyerinin ilk yıllarında sahneye çıktığı Marsilya'ya dönüp kendi hayatını konu edinen bir müzikalde rol alışını anlatan filmde, M. May de Montand'ın sevgilisini canlandırıyor.
(Trois Places Pour Le 26) Yön: Jacques Demy Oyn: Yves Montand, Mathilda May, Jean-Claude Bouillaud Yapım: 1988
Cnbc-e / 22.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
YASED'in Türkiye toplantısı ekranda
Bugün başlayan ve iki gün sürecek olan YASED'in düzenlediği Fırsatlar Ülkesi Türkiye Toplantısı ekranda. Ali Babacan ve Abdüllatif Şener'in açılış konuşmalarıyla başlayacak toplantı gün boyunca aralıklarla ekrana getiriliyor. [GÜN BOYU/CNN TÜRK]
Şiddete rağmen kadın programı
Yaşanan şiddet olaylarıyla eleştirilen, bir kısmı ekrandan kaldırılan kadın programlarından Sizin Sesiniz TGRT'de yayınlanmaya devam ediyor. İnci Ertuğrul'un sunduğu program özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.
[13.30/TGRT]

Kısaparmak'la kuşak programı: Paylaştıkça
Kanal 7 ekranlarında yepyeni bir kuşak programı başladı: Şebnem Kısaparmak'la Paylaştıkça. Kadına dair her türlü sorunun getirildiği, sağlık, kültür sanat ve müzik eğlence gibi birçok bölümü bulunan bir gündüz kuşağı programı olan Paylaştıkça'nın bu ikinci bölümüne udi sanatçı Coşkun Sabah ve deprem uzmanı Prof. Ahmet Ercan konuk oluyor.
[16.00/KANAL 7]

Bakan Eker ve Özinal'la hem siyaset hem magazin
Erkan Tan 'Konuşabilir miyiz'de hem siyasileri konuk edip çok özel konuları konuşuyor, hem de popüler kültürün kahramanlarıyla sohbetler gerçekleştiriyor. Programa, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve oyuncu Şebnem Özinal konuk oluyor. Programda Bakan Eker ve Şebnem Özinal, Türkiye'nin gündemini enine boyuna tartışıyor; özel yaşamlarına dair bilinmeyenleri izleyenlerle paylaşıyorlar.
[23.00/TV8]

Rum kızı Nina, İstanbul'da iki sevda arasında kalıyor
Ece Uslu, Emre Kınay, Cüneyt Arkın ve Savaş Dinçel'in başrol oynadığı Ölümüne Sevdalar'da, Nina, Anita'nın işlettiği Rum meyhanesinde şarkı söylemeye başlar. İnşaat işiyle uğraşan Doğan ortaklık anlaşması yapmak için gelen Rus işadamlarıyla beraber Anita'nın yerine gelir ve Nina ile Doğan'ın yolları burada kesişir. Diğer yandan ise aklı devamlı Nina'da olan Murat cezaevinde yalnızdır. Nina İstanbul'da yeni bir hayat kurmaya çalışırken, Hristos ile arkadaşları Nina'yı bulmaya İstanbul'a giderler. Bulurlar da...
[ 20.00 / SHOW ]

Edebiyattan bir 'Kurtuluş' öyküsü: Çakmak ve Külah
Klasik Türk Edebiyatı eserleri ve sahiplerinin genç kuşaklara tanıtılmasını amaçlayan TRT, Ömer Seyfettin hikayelerini beyazcama aktarmaya devam ediyor. 13 bölümden oluşan dizinin bu bölümünde Ömer Seyfettin'in Çakmak ve Külah adlı eseri ekrana getiriliyor. İstanbul-1919. Ömer Seyfettin hastalıkla mücadele ederken, bir yandan da Efruz Bey adlı romanı yayımlar. Roman, yozlaşmış bir adamın hikayesidir. Sivas Kongresi'nde ise önerilen Amerikan mandası reddedilecektir.
[ 22.00 / TRT 2 ]

Çalıkuşu, hastalığını Kenan'dan bile saklıyor
Sevilen dizi Yeniden Çalıkuşu'nda, hastalığa yakalandığına inanan Handan Kenan'dan ayrılmaya karar verir. Kenan ise holdinge el koyan amcası Bekir'le çatışır. Bekir'in terkettiği sevgilisi Meral de bir anda karşısına çıkar. Handan hastalığına rağmen öğretmenliğe başlayacak ve yaşamak için savaşacaktır. Doktor Oktay, adaya gider ve Handan'a duygularını açar. Bunu öğrenen Kenan, Handan'ı kıskanarak suçlar.
[ 20.00 / STAR ]
8 Kasım 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED