T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 2 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kapsama alanı 1.2 milyar dolar yatırımla genişliyor

Türkiye'nin 2'nci büyük GSM operatörü Telsim'i 4.55 milyar dolara devralan İngiliz Vodafone, şirkete 2 yılda 1.2 milyar dolar daha yatırarak kapsama alanını genişletecek. Telsim adı, standartlar yükselince Vodafone olacak

Türkiye'nin 2'nci büyük cep telefonu operatörü artık İngiliz Vodafone. Dünyanın en büyük GSM şirketi Vodafone, TMSF'den 4.55 milyar dolara aldığı Telsim'in altyapısına 1.2 milyar dolarlık yatırım yapacak. Şebeke yatırımı ve baz istasyonu sayısını arttırılmasıyla kapsama alanını genişletmek isteyen Vodafone, konuşma kalitesini de yükseltecek.

Telsim'in bedelini TMSF'ye ödedikten sonra İstanbul Çırağan Sarayı'nda devir töreni düzenleyen Vodafone Grup CEO Vekili Sir Julian Horn-Smith, Vodafone standartlarına ulaştıktan sonra Telsim adının değişeceğini bildirdi.

PERSONEL ÇIKARMAYACAĞIZ

Horn-Smith, "Bazıları Türkiye'deki yatırımlarımızı eleştiriyor, gereğinden fazla para ödediğimizi düşünüyor. Ne kadar iyi bir yatırım olduğunu, gücümüzü göstereceğiz" diye konuştu. Telsim'de personel çıkarmayı planlamadıklarını, devirden sonra Telsim'in şu andaki yöneticilerinin kendileriyle çalışmasını ümit ettiklerini belirten Horn-Smith, "Vodafone, yabancı yatırımlar açısından Türkiye için çok önemli bir yatırım. Telsim, bizim için çok başarılı bir yatırım olacak" diye konuştu. Telsim'in 11 milyon abonesi bulunduğunu, yeni aboneler hedeflediklerini vurgulayan Horn-Smith, Turkcell'in 29 milyon abonesinden kendilerine gelenlere de kapılarının açık olacağını kaydetti. Horn-Smith, Türkiye'de vergilerin daha düşük olmasını, kullanıcı başına ortalama geliri ise arttırmak istediklerini ifade ederek, "Vergi düzeyinin azaltılması konusunda çalışmalar yapacağız. Vergi azalırsa tahsilat da artacaktır" yanıtını verdi.

ZARAR ETMİYORUZ

Horn-Smith, Vodafone'un zarar açıklamasına ilişkin olarak, İngiltere hariç Avrupa'da bütün rakiplerinden çok daha iyi düzeyde olduklarını belirterek, "Bu bilgiler yanlış. Mali performansımız çok iyi" dedi.

İSİM DEĞİŞMEYECEK

Telsim'in yeni CEO'su Attila Vitai ise, Vodafone markasının çok iyi bir itibara ve imaja sahip olduğunu, Telsim'in ise bu anlamda Vodafone ile aynı kategoride görülemeyeceğini ifade ederek, ''Şebekede, bilişim teknolojileri ve müşteri hizmetleri alanlarında önemli değişiklikler yapılmadıkça marka değişikliğine gidilmeyecek. Daha sonra Vodafone adını kullanacağız" diye konuştu.

TELEFON DİNLEMİYORUZ

Vodafone Doğu Avrupa, Orta Doğu, Asya Pasifik ve İştirakleri CEO'SU Paul Donovan ise Yunanistan'da şirketin adının karıştığı telefon dinleme olayına ilişkin olarak, ''Yunanistan'da yasadışı bir yazılımın şebeke üzerinden böyle bir şey yaptığını tespit edip, bunu gerekli mercilere bildirdik. Türkiye'de de güvenlik en üst düzeyde olacak" dedi.

Telsim'in başına gelmek için can atan CEO: Vitai

Vodafone Macaristan'ın CEO'su iken Telsim'in başına getirilen 50 yaşındaki Attila Vitai, Telsim satışa çıkar çıkmaz, "Bu şirketi almalıyız, alırsak da başına ben gelmeliyim" diye İngiltere'deki merkeze telefon etti. Vodafone üst yönetimi ise bu ısrarlı talebi geri çevirmedi. Kendisi ve ailesinin, hem İstanbul'u, hem de Türkiye'yi çok sevdiğini, İstanbul'a 20 kez geldiklerini söyleyen Vitai, "Türkçe öğrenmeye başladım. İlerideki buluşmalarımızda size Türkçe hitap etmeyi istiyorum" dedi. Londra Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olan Vitai, caz ve golf tutkunu. Attila Vitai, Macaristan'da Vodafone'un abonelerinin 2 milyon artmasını sağladığı için başarılı bir yönetici olarak kabul ediliyor. Pazar payını yüzde 17'den 23'e çıkaran Vitai, Vodafone'daki kariyerine 1999'da kurumsal satışlar, yeni ürün ve hizmetler, küresel marka ile çeşitli maliyet ve gelir sinerji programlarından sorumlu küresel ticari müdür olarak başladı. Ocak 2000'de Vodafone Macaristan'a CEO (İcra Kurulu Başkanı) olarak atandı. Şirketin yönetim politikalarına sıkı sıkıya bağlı bir yönetici olarak tanınan Vitai, istikrarlı büyümeyi sağladığı için başarılı bulunuyor.

Yıldırım Boğaz'daki törene geç kaldı

İngiliz Vodafone, Telsim'i alım sürecini, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Çırağan Sarayı'nın Sultan Terası'nda tamamladı. Törene, Ankara'daki bir trafik kazası nedeniyle uçağı kaçıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 1 saat geç kalırken, tören sonunda TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Vodafone Üst Yönetici Vekili Sir Julian Horn-Smith, Vodafone'un Doğu Avrupa, Orta Doğu, Asya Pasifik ve İştirakleri Üst Yöneticisi Paul Donovan ve Telsim Üst Yöneticisi Attila Vitai 4.55 milyar dolarlık sembolik çekle objektiflere poz verdi. Programda adı bulunan Maliye Bakanı Unakıtan ise törene katılmadı.

Attila Vitai: Bedava telefon yok baz istasyon sayısını arttıracağız

Telsim'in yeni CEO'su Attila Vitai, bedava cep telefonu dağıtıp dağıtmayacakları ile ilgili olarak ''Türkiye'de bedava cep telefonu verme planımız yok. Buradaki tarife zaten Batı Avrupa'dan düşük. Çok uygun tarifeleri devam ettireceğiz'' dedi. Telsim'de öncelikle odaklanacakları konunun altyapı olduğunu belirten Vitai, bu kapsamda şebekeyi genişleteceklerini, baz istasyon sayısını arttıracaklarını ifade etti. Vitai, iş dünyasına yönelik ürün ve hizmetleri arttıracaklarını da kaydetti.

  • FATMA ÇİFTÇİ / İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi