T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 2 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Okullarda şiddet alarmı

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katıldığı İskele Sancak'ta, okullarda, sokakta ve ailede şiddetin nedenleri tartışılıyor. Uzman isimlerin katıldığı programda, şiddetin azaltılması için neler yapılması gerektiği masaya yatırılıyor

Son dönemde giderek yaygınlaşan şiddet İskele Sancak'ta masaya yatırılıyor. Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği programda okullarda, sokakta ve ailede şiddetin nedenlerini konuşuluyor. 'Şiddet nasıl önlenir' sorusuna cevap aranan programa Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Prof. Nilüfer Narlı, Prof. Bengi Semerci, psikiyatr Doç. Dr. Kemal Sayar, eğitimci-sendikacı Ahmet Aksu ve uzman isimler katılıyor. Öğrenciler arasında çıkan kavgalarda gencecik insanların hayatlarını kaybetmesi, 'Bize neler oluyor' sorusunu da gündeme taşıdı. İlk olarak gençler arasında çıkan ve ölümle biten kavgalar şiddet içeren dizilerin ve televizyon programlarının tartışılmasına yol açtıysa da, kavgaların ve ölümlerin artarak devam etmesi olayların çok daha ciddi nedenlerinin olduğunu ortaya çıkardı. Tüm bu gelişmeler ışığında alanlarında uzman isimlerin katılımıyla; 'okullarda şiddet neden arttı? Daha önce de vardı da gündeme mi taşınmıyordu? Aile içi şiddetin boyutları ne? İnsanlar neden birbirine tahammül edemiyor? Bu şiddetin engellenmesi için neler yapılmalı' gibi sorulara cevap aranıyor.
KANAL 7 / 23.40


Kayıplara karışan bir oğlun ardından

Altın Palmiye'li Kayıp ekranda. Politik sinemanın önemli örneklerinden biri olan filmde, Şili'de darbe sonucu ortadan kaldırılan bir adamın karısı ve babası tarafından aranışı anlatılıyor

Cannes'da Yılmaz Güney'in Yol filmiyle Altın Palmiye'yi paylaşan Kayıp bu akşam ekrana geliyor. Yunan asıllı Costa Gavras'ın imzasını taşıyan film, politik sinemanın en önemli yapıtları arasında yer alıyor. Yaşanan askeri darbenin ardından Amerikan güdümlü bir cuntanın hüküm sürdüğü bir Güney Amerika ülkesinde geçen film, cunta karşıtı olduğu için ortadan kaldırılan bir adamın, karısı ve babası tarafından aranış öyküsünü anlatyor. İsim ve-rilmese de 1973 darbesi sonrasında Şili'de geçtiği anlaşılan film, siyasal baskı dönemlerindeki kargaşayı ve şiddeti etkileyici bir biçimde gözler önüne seriyor.

BÜYÜKELÇİLİK KAPILARI KAPANIYOR

Filmin konusu kısaca şöyle: Genç Amerikalı Charles Harmon, aniden ortadan kaybolur. Karısı Bety kocasına ulaşmak ister ancak ABD Büyükelçiliği dahil her kapıdan geri çevrilir. Bety, Charles'in fazla milliyetçi ve vatansever babası Ed'i arar. Ed, Charles'in politik bir sebepten ortadan kaldırıldığını ve ABD hükümetinin de olayda parmağı olduğunu ka-bullenmek istemese de her geçen gün gerçekle biraz daha yüzleşmek zorunda kalacaktır.

KAYIP
Orijinal Adı: Missing Yapım Yılı: 1982 Yön: Costa-Gavras Oyn: Jack Lemmon, Sissy Spacek, Melanie Mayron, John Shea, Charles Cioffi
Cnbc-e / 22.00


Mankenlerin boksörlüğü sahte çıktı

Show TV'de yayınlanan "Profesyonel Kickboks Şampiyonası" karşılaşmalarında ringe çıkan mankenlerle ilgili RTÜK, Mücadele Sporları Federasyonu'ndan bilgi istedi. Mankenlerin herhangi bir kulübe kayıtlı olup olmadıklarını soran RTÜK, Mücadele Sporları Federasyonu'na gönderdiği yazıda manken Didem Taslan, Didem Erol, Burcu Çağrı, Burcu Okutulmuş, Fulya Keskin, Seçkin Piriler, Banu Akbaş ile Eylem Şenkal'ın ringe çıkmalarının yasal olup olmadığını ve bu organizasyon için federasyondan izin alınıp alınmadığını sordu.

LİSANSLARI YOK

Federasyon ise yaptığı inceleme sonunda adı geçen mankenlerin kickboks lisanslarının bulunmadığını belirledi. Daha sonra RTÜK'e müsabakalarda yönetmeliklere uyulmadığı ve federasyonun bu tür profesyonel organizasyonlara izin verme yetkisinin bulunmadığı bildirildi.

  • ANKARA (A.A)


    IHLAMURLAR ALTINDA
    Yılmaz ile Ömer, Filiz için güçbirliği yapıyor

    Tuğba Büyüküstün, Bülent İnal ve Özge Borak'ın rol aldığı dizide Meral'in hain planı yüzünden Filiz ölümle burun buruna geliyor. Filiz'i kurtarmak için ölümü göze alan Yılmaz, Ömer'le güçbirliği yapıyor. Babasına ulaşmayı başaran Nalan, yıllar sonra bir sırrın ortaya çıkmasına neden oluyor.
    KANAL D / 22.00


    BÜYÜK YALAN
    Büyük pişmanlık duyan Rüksan, bunalımda

    Emrah ve Hülya Darcan'ın rol aldığı dizide, Ethem'in cenazesi kaldırılıyor. Rüksan bunalımdan çıkamıyor. Cenazeye katılan Hüseyin ailenin zor durumundan faydalanmak için Muğla'ya geliyor. Herkes Rüksan'ı suçluyor. Boşluğa düşen Emirhan, Muğla'yı terkediyor.
    ATV / 20.00


    ŞUBAT SOĞUĞU
    Tahir Mutlu hakkında iftira kampanyası

    Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı dizide, Rüstem'i kıskıvrak sıkıştıran Nedim'in Rüstem'le ilgili planı herkesi şaşırtıyor. Asaf'ın saldırısı sonucu tüm vücudu yanan Faik, hastaneye kaldırılıyor. Başar ise Tahir Mutlu hakkında iftira kampanyasına başlıyor. Bilal Ayhan da bu kampanyayı kökünden çözmek için devreye giriyor.
    SAMANYOLU / 22.00


    Gözlerim Sende Kalacak
    Nergis ve Tekin çifti mutlu bir evlilik yaşarken Tekin, ajansında işe başlayan Filiz'e ilgi duymaya başlar. Nergis durumu öğrenince Tekin evi terkeder ve Filiz'le beraber yaşamaya başlar. Bu arada doktora giden Nergis beyninde tümör olduğunu öğrenir.
    Yönetmen: Ahmet Sönmez Oyn: Banu Sengelli, Züleyha Karyağdı, Halil Can, Nihal Kaypak, Aydan Barutçu, Nurdan Barutçu
    KANAL7 / 19.45

    Kirli Anlaşma
    Barry 1960'lı yılların sonlarında Avustralya'da kumar işinden para kazanmaktadır. Barry Amerika'dan gelen ve kumar işine girmek isteyip, ona engel olan yeraltı dünyasının adamlarına karşı bir savaş başlatır ve maceralı günler başlar.
    Orijinal Adı: Dirty Deeds Yönetmen: David Caesar Oyuncular: John Goodman, Bryan Brown Türü: Macera- Aksiyon
    TRT 1 / 20.20

    Kaçakların Peşinde
    Bir grup azılı mahkumun nakli sırasında bindikleri uçak düşer ve tüm mahkumlar kaçmayı başarır. Aralarından özellikle biri son derece tehlikeli bir katildir. Bu kaçışla, konusunda uzman, çok özel polislerin bir araya geldiği inanılmaz bir insan avı başlar.
    Orijinal Adı : U.S. Marshalls Yön: Stuart Baird Oyn: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey Jr., Kate Nelligan
    TGRT / 21.15

    Kayıp Yolculuk
    Miami-Porto Riko ve Bermuda arasında yer alan bölgede SS Corona Queen adlı bir yolcu gemisi, esrarengiz bir şekilde tüm yolcu ve mürettebatıyla birlikte sırra kadem basar. Gemideki babasını ve üvey annesini kaybeden Aaron olayı araştırmaya başlar.
    Orijinal Adı:The Lost Voyage Yönetmen: Christian McIntire Oyuncular:Judd Nelson, Janet Gunn, Jeff Kober, Mark heppard
    TV 8 / 00.35

    Anne Aranıyor
    Mary ve Ashley kardeşler dul kalan babaları Max'a bir kız arkadaş bulmaya çalışırlar. Babalarına kız arkadaş bulabilmek için şehirdeki en büyük reklam panosuna babalarının ilanını verirler ve herkes Max'a mektup yazmaya başlar. Max, ısrarlara dayanamayarak Brooke'la tanışır.
    Orijinal Adı: Bilboard Dad Yön: Alan Metter Oyn: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
    SHOW /01.00


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    KON TV: (0332) 444 01 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi