T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 17 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Polis müdürü Kuş'un rütbe isyanı

Trafikten Sorumlu Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, 14 yıldır rütbesinin yükseltilmediğini ileri sürerek isyan etti. Kadir Kuş, denetim yapılacağını söyleyerek İsmet Paşa Parkı'nda basın mensuplarıyla buluştu. Kadir Kuş, parkta İnönü Anıtı önünde bulunan, "Bir ülkede namussuzlar kadar namuslular da cesur olmadıkça, o ülkede kurtuluş zordur" yazısının önünde işleyişe isyan etti ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • ZONGULDAK


    Fehriye Erdal'ın arkadaşları için temyize gidildi

    Belçika Federal Savcılığı, Bruges Ceza Mahkemesi'nin terör örgütü DHKP-C üyesi 11 sanık hakkındaki kararına karşı, 9 sanık için temyiz başvurusunda bulundu. Bruges Mahkemesi, 28 Şubat 2006'da, terörist Fehriye Erdal'a 4 yıl, gıyabında yargılanan terör örgütünün başı Dursun Karataş'a 5 yıl, örgütün sözcüsü Musa Asoğlu'na 6 yıl, Kaya Saz, Akar Özordulu, Bahar Kimyongür ve Zerrin Sarı'ya 4'er yıl hapis cezaları vermişti. Sanıklardan Hasan Ekici, Zeki Karaman, İrfan Demirtaş ve Nebi Albayoğlu beraat etmişlerdi. Federal Savcılık, Albayoğlu ve Demirtaş dışında tüm sanıklara dair kararlara karşı temyize gittiğini açıkladı. Terörist Musa Asoğlu, hakkında verilen "siyasi kararın" değişeceğine inanmadığını duyurarak temyiz hakkını kullanmayacağını bildirmişti. Kaya Saz da temyize gitmeyeceğini bildirirken, firarda olan Fehriye Erdal, Dursun Karataş ve Zerrin Sarı ile tutuklu bulunan Akar Özordulu'nun avukatları temyiz başvurusunda bulunmuşlardı.

  • BRÜKSEL (A.A)


    Çete çatışmasında yaralanan 2 kişi öldü

    İzmit'te, kamuoyunda Kocaeli Çetesi'nin lideri olarak tanınan ve organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Hadi Özcan'a yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan çatışma sırasında yoldan geçen minibüste ağır yaralanan Zehra İci Ercan hastanede hayatını kaybetti. Saldırıda otomobilde ağır yaralanan Kadir Dedeş de hastanede can verdi.

  • KOCAELİ


    Rize'deki heyelanda 1 işçi hayatını kaybetti

    Rize'nin İkizdere ilçesi Yerelma köyünde, toprak kayması nedeniyle kapanan yolu açmaya çalışan Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde görevli kepçe operatörü Yusuf Koçali (45), çalışma sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu toprak altında kaldı. Koçali'nin cesedi diğer işçiler tarafından toprak altından çıkarıldı.

  • RİZE,


    Korsan CD'ye üç tutuklama

    İstanbul'da CD dolum tesisinde korsan CD basan Yalçın Uçar'ın tutuklanmasının ardından bu sefer de tezgahında korsan porno satan Dursun Özcan ve Tahsin Üzül'e tutuklama kararı çıkarıldı. İki korsan CD satıcısı, mahkemenin kestiği para cezasını ödeyemedikleri için cezaevine gönderildi.

  • SALİH AYDIN


    13 kilo altını çalıp kaçtılar

    Kapalıçarşı'daki bir kuyumcuya yaklaşık 13 kilogram altın götüren Bahattin U. yönetimindeki araca, Yenikapı ışıklarda bir otomobil çarptı. Araçtan inen silahlı kişiler, darp ettikleri Bahattin U. ve yanındaki arkadaşı Ahmet K'yı araçtan indirdiler. Daha sonra içinde 13 kilo altın bulunan kurye aracını alıp kaçtılar.

  • İSTANBUL


    Kılık-kıyafet şikayeti genelgeyle çözüldü

    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci ve velilerden 'okulda sık sık kıyafet değişikliği yapıldığı, anlaşmalı mağazalarda kıyafetlerin yüksek fiyatla satıldığı' yönünde gelen şikayetler üzerine, okul kılık-kıyafetleri ile ilgili genelge yayımladı. Genelgede öğrenci kıyafetlerinin okul yönetimi, okul aile birliği başkanı ve okul öğrenci meclisi başkanının katılımı ile karara bağlanacağı bildirildi. Ayrıca her kişi ve kuruluşa serbest rekabet oramında fırsat eşitliği sağlamak için belirlenen kıyafetlerin önceden okulun ilan panosu ile web sayfasında duyurulacağı,kıyafetlerini gerekirse makul bir fiyatla okul-aile birliklerinin öğrencilere satabileceği de belirtildi.

  • ANKARA


    İstiklal Marşı'nı değiştiren dershaneye suç duyurusu

    Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeleri, üniversite deneme sınavında İstiklal Marşı'nın bir kıtasını 'Kim çok verirse sat bu cennet vatanı' şeklinde değiştiren Uğur Dershaneleri hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adliyesi'ne gelen Eğitim-Bir Sen üyeleri, dershanenin, marşın bir kıtasını değiştirerek, TCK'nın 300 ve 301. maddesinde yer alan Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçu işlediğini söyledi. Yurtman, "Kimse halkın değerleri ile oynamasın" dedi.

  • OKTAY MEHMET


    "PKK terör örgütü değildir" sözümün arkasındayım

    Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonunda,"Bana göre PKK, terör örgütü değildir" sözleri üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı PKK'nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Tekçe hakkında soruşturma açılmasına karar verilirse, DGM'lerin yerine kurulan ağır ceza mahkemeleri kapsamında yargılanacak. "Sözlerimin arkasındayım" diyen Tekçe ise " Böyle iki cümleyi yansıtmakçok yanlış. Komisyona sunduğum 10 sayfalık raporum var. Hepsi yansıtılsın "dedi. Bu arada Tekçe'nin komisyona yaptığı açıklamaları Cumhuriyet savcılığına ileten Komisyon Başkanı Musa Sıvacıoğlu milletvekillerinin boy hedefi oldu. Komisyonun CHP'li üyesi Ahmet Ersin, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı göreve çağırarak, "Meclis komisyonu mahalle karakolu mu savcı müzekkere yazıyor, komisyon tutanak gönderiyor "dedi.

  • ABDULKADİR SELVİ- EVİN GÖKTAŞ/ANKARA


    Orduevi bir tek ünlülere açık!

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Orduevi ve askeri gazinolardan yararlanmayı düzenleyen yönetmelik maddesinde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nin 664. maddesinin ikinci fıkrasının 8 numaralı bendi, şöyle değiştirildi: "Orduevleri ve askeri gazinolar TSK mensuplarına mahsustur. Ancak koşullar gerektirdiğinde yabancı ülke silahlı kuvvetler mensupları da bu yerlerden Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı müsaadesi ve yapılacak düzenlemeler çerçevesinde faydalandırılabilir. Konser ve konferanslarla ziyaret ve merasim günlerinde komutan tarafından davet edilmiş olan tanınmış sivil zevat ve aileleri buralara girebilirler. Subay, askeri memur ve astsubaylar refakatlerinde orduevleri ve askeri gazinolara sivil misafir götüremezler. Garnizon komutanlarının uygun göreceği tanınmış kişiler orduevi müdürlerince verilecek özel giriş kartları ile orduevlerine girebilirler."

  • ANKARA


    Başsavcı Kaçan'a soruşturma yok

    Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında gizli soruşturma yürütülürken basın toplantısı düzenleyen Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan hakkında verdiği soruşturma iznini, 24 Şubat'ta kaldırdığı bildirildi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yılmaz Küçük yapılan basın açıklamasında 'soruşturmanın amacını tehlikeye düşürecek açıklamalara' yer verilmediği için Kaçan hakkındaki soruşturmanın işlemden kaldırıldğını söyledi.

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi