T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 17 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Danıştay'dan ABD'ye üsse onay

Danıştay "Liman, havaalanı, tesis ve üslerin, dost ve müttefik ülkelerce 1 yıl süreyle kullanılmasına olanak tanıyan" 23 Haziran 2003 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nın iptali istemini reddetti. İstanbul Barosu, "BM'nin, Irak'ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü teyit eden istikrar ve güvenliğin sağlanması, yeniden yapılandırılması ve bu ülkeye insani ve diğer yardımların ulaştırılabilmesine ilişkin kararının uygulanmasına yönelik faaliyetler kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenecek ilkeler ve usuller ile tespit edilecek, liman, havaalanı, tesis ve üslerin söz konusu kararda öngörülen amaçlar doğrultusunda dost ve müttefik ülkelerce askeri malzeme, teçhizat ve personel nakli de dahil, lojistik destek amacıyla 1 yıl süreyle kullanılmasına izin verilmesine ilişkin 2003 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı"nın iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. Danıştay 10. Dairesi, istemi oyçokluğuyla reddetti. Karar temyiz edilirse dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gidecek.


TSK silah, teknoloji kiralayabilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri bilgisayar proğramlı ve sürekli yenilenen yüksek teknoloji ürünü silah, proğram, mühimmat ve araçları kiralayabilecek. Bu yöntem ilk olarak füze teknolojisinin geliştirilmesinde ve İnsansız Hava Araçlarının üretiminde kullanılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ihtiyaç duyduğu araç, silah ve mühimmat ile bunlara ilişkin teknolojileri kiralayabilmesine imkan tanıyan yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda benimsendi. Gönül, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda yaşanan süreci de anlatarak "Gördük ki yapamayacağız. Çünkü böyle bir ödeneğimiz yok. İşin sıfır hatayla yapılması gerekiyordu. Parayı bulsaydık bu kez bu güvenliği arayacaktık'' dedi.

  • HABER MERKEZİ/ANKARA


    Don Kişot attan indi eşeğe bindi

    Atıyla birlikte çeşitli protesto eylemlerinde bulunan Don Kişot lakaplı Osman Akkuş, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde mayınlı arazilerin temizlenmesi ihalesinin yapılmamasını protesto ederken bu kez eşeğe bindi. Lakabını aldığı roman kahramanı Don Kişot'un bindiği at yerine Nusaybin'de Don Kişot'un yardımcısı gibi eşeğe binmesi dikkat çekti. Mızrak ve kalkanla kuşanan Donkişot lakaplı Osman Akkuş, "Boze" ismini verdiği eşeğiyle mayın tarlası önünde eylem yaparak, "Yeni ölümlerin önüne geçmek için en kısa zamanda ihalenin tekrar yapılması gerekir. Mayın temizleme işlemleri gerçekleştirilene kadar ben de eşeğimle birlikte sınır boyunda eylemime devam edeceğim" dedi.

  • MARDİN


    Türkiye'de siyasete olan güven artıyor

    Devlet Bakanı Beşir Atalay, kamuoyu yoklamalarının Türkiye'de siyasete olan güvenin artığını gösterdiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Ocaktan ve haber merkezi çalışanlarını ağırladı. Atalay, kamuoyu araştırmalarında "Hiçbiri" diyenlerin oranının çok düşük çıkmasının, "siyasete olan güvenin göstergesi" olduğunu söyledi. Akif Gülle ise, Türkiye'nin yeni siyaset anlayışında AK Parti'nin muhafazakar-demokrat kanadını doldurduğunu ama sosyal-demokrat kanatta boşluk yaşandığını söyledi. Faruk Çelik de, siyasette "ulusalcı kanat" olarak adlandırılan grubun homojen olmadığını söyledi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA


    Komisyondan ikinci veto

    Japonya'nın yapacağı yardıma rüşvet şartını getirmesini Türkiye'ye hakeret sayarak geri çeviren TBMM Dışişleri Komisyonu bu kez de 'Merkezi Finans ve İhale Biriminin Kuruluşuna İlişkin Türkiye Hükümeti ve Avrupa Komisyonu Arasındaki Mutabakat Zaptına 1 No'lu Ekin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nı, Türkiye'nin 'Hükümranlık haklarına aykırı olduğu ve yanlış yazıldığı' gerekçesiyle onaylamadı. Tasarının görüşülmesi sırasında CHP'li Halil Akyüz, tasarının başlığında yer alan ''Türkiye Hükümeti'' ifadesine dikkati çekerek, bütün anlaşmalarda ve kanunlarda ''Türkiye Cumhuriyeti'' ifadesinin yer aldığını hatırlattı. CHP'li Onur Öymen de kurulacak finans merkezine hangi personelin alınacağına, Avrupa Komisyonu'nun karar vermesini öngördüğünü ve 3 yıl süreyle personelin maaşını Avrupa Konseyi'nin ödemesinin düzenlediğine dikkati çekerek, bu durumun, Türkiye'nin hükümranlık haklarına halel getireceğini iddia etti. Bunun üzerine AK Parti ve CHP milletvekillerinin oylarıyla, tasarının Hükümet'e iade edilmesi kararlaştırıldı.

  • MECLİS BÜROSU


    Meclis'te 'teyp' skandalı

    Suriye Dostluk Grubu üyesi parlamenterlerin Meclis'i ziyaretleri sırasında teyp skandalı yaşandı. Suriye heyetinin Dışişleri Komisyonu'nu ziyareti sırasında yaşanan skandal Meclis'i karıştırdı. Görüşmede Dışişleri Bakanlığı Protokol yetkililerinin her zamanki yazılı tutanak tutma uygulaması yerine konuşmaları teype kaydetmeleri vekillerin tepkisini çekti. Görüşme masasında bulunan teyp Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile AK Parti Ankara Milletvekili Eyüp Sanay'ın dikkatini çekti. Teybin Dışişleri Bakanlığı bürokratları tarafından konulduğu anlaşıldı. Eyüp Sanay, Dülger'e "Şimdiye kadar Dışişleri Bakanlığı bürokratları tarafından hiç teyp konulmuyordu. Bu teyp nereden çıktı" diye sordu. Dülger de "Benim de haberim yok. Şimdiye kadar teyp konulmuyordu. Bunu neden yaptıklarını soracağım" dedi. Teybin Dışişleri bürokratları tarafından Suriyeli Parlamenterlerin ne söylediklerinin kelime kelime yazılmak istenilmesi nedeniyle konulduğu ortaya çıktı.

  • BİLAL ÇETİN / ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi