T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 17 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hepsinin gözü bu 850 oyda

Garanti 800'er oyları olduğu hesabı yapan Canaydın, Yalman ve Şardan'ın hedefi, "yüzer-gezer" oylar... Başkan adayına değil yönetimine göre oy verecek yaklaşık 850 genel kurul üyesini kendi saflarına çekmek için çalışan adayların birleşmeleri ise mümkün görünmüyor.

Galatasaray Kulübü'nün 25 Mart'ta yapılacak olağan genel kurulu için 6 başkan adayı kulis çalışmalarını hızlandırırken, birleşme çabaları sonuçsuz kaldı. Seçim yarışının mevcut başkan Özhan Canaydın, eski yönetici Yiğit Şardan ve eski başkanlardan Alp Yalman arasında geçeceği belirtilirken, yönetici Turgay Kıran'ın seçim yaklaştıkça oy potansiyelini yükseltmesi bekleniyor. Diğer adaylar Divan Kurulu Başkanı Semih Haznedaroğlu ve Yılmaz Toköz'ün çekilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

GARANTİ OY HESABI

Olağan kongrede başkanlık seçimi için aidatlarını yatıran 4 bin 690 üye oy kullanma hakkına sahip. Oy dağılım hesapları, seçime katılacak tahmini 3 bin 500 üye sayısına göre yapılıyor. Yapılan nabız yoklamalarına göre adaylardan Özhan Canaydın, Alp Yalman ve Yiğit Şardan'ın garanti olarak gördüğü 800'er oyları var. Yine nabız yoklamalarına göre, adaylardan Turgay Kıran'ın şu anda 250'ye yakın oyu görünüyor. Ve Kıran'ın son ataklarıyla bu sayıyı artırabileceği söyleniyor.

ŞARDAN DÖNEMEZ!

Birleşme görüşmelerinden sonuç alamayan adaylar, "yüzen-gezen" oylar olarak gösterilen 850 genel kurul üyesini kendi saflarına çekmek için güçlü liste savaşlarına hazırlanıyor. Bu kararsız üyelerin en önemli özelliği, başkan adaylarına göre değil, listelere göre tercihlerini şekillendirecek olmaları... Bu durum da adayları yönetim kurulları konusunda hassas davranmaya itiyor. Listesi şekillenen Yiğit Şardan'a yine güçlü isimlerden oluşan listelerle karşılık vermeye hazırlanan Canaydın ve Yalman bir taraftan da tarafsız üyelerin talep ve görüşlerini alıyor.

YALMAN ÇARESİZ

Camianın ileri gelenleri başta olmak üzere başkan adayları ve genel kurul üyelerinin çoğunluğunun ortak görüşü olan "konsensüs" isteğinin hayal olarak kalması ise çeşitli sebeplere bağlanıyor. Öncelikle Yiğit Şardan'ın listesinin büyük bölümünün belli olması, kendisinin başka bir listeye girmesini engelliyor. Canaydın ise projelerinin devam etmesi için başkan olarak devam etmek istiyor. Hiçbir listeye girme taraftarı değil. Turgay Kıran'ı ise kendi listesinde hiç düşünmüyor. Daha önceki iki seçimde adaylığını koyan ve daha sonra başkasının listesine giren Alp Yalman ise en tecrübeli isim olarak kendi listesinde birleşme çağrısı yapıyor. Ancak Canaydın ve Yiğit Şardan, Yalman'ı kendi listesine davet ediyor. Yalman'ın başka bir listeye girmesindeki en büyük engel ise adaylıktan çekilip başka listeye girdiği takdirde bunu üçüncü kez yapmasının üyeler tarafından hoş karşılanmayacak olması.

  • ERHAN KÖKNAR

    Tüm adaylar 'Gerets' diyor

    G.Saray başkan adaylarının üzerinde en fazla görüşbirliğine vardıkları konu, teknik direktör Gerets'in durumu. 6 başkan adayı da Belçikalı hocayı başarılı buluyor ve yola onunla devam etmeyi istiyor. Gerets'in sarı-kırmızılı kulüple, bir yılı opsiyonlu 2 yıllık daha sözleşmesi var.

    Ben başkan adayıyım başka listeye girmem

    Canaydın, Şardan veya başka birinin yönetimine girmesinin söz konusu bile olamayacağını belirtti. G.Saray' Başkanı Özhan Canaydın, yeni stat projesi için kulübün eski yöneticilerinden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti. Seyrantepe Projesi'ni ilk açıklayan kişinin kendisi olduğunu dile getiren Sarıgül, "Projenin faaliyete geçmesi, sadece G.Saray değil ülke sporu için de önemli. Projeyi başkan Canaydın hazırladı ve ara vermesini doğru bulmuyorum, istikrarlı olmak gerekir" dedi. Canaydın da Sarıgül ile güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Bir basın mensubunun Yiğit Şardan'ın divanda yönetim kurulu listesini oluştururken 3 sandalyeyi boş bıraktığını hatırlatarak, "Acaba sizi yanında görmek mi istiyor'' sorusuna Canaydın, "Ben başkan adayıyım.Yiğit Şardan'ın yanında yer almam'' cevabını verdi.

    Canaydın ile Kıran'ın hisse senedi kavgası

    Divan Kurulu'nda Ünal Aysal'ın elindeki şirket hisselerini alabileceklerini söyleyen başkan adaylarından Turgay Kıran, dün külüp binasında konuyu görüşecek kimseyi bulamadığını açıklayınca tartışma çıktı. Kıran, "1 saat 25 dakika bekledik. Sayın Canaydın kulüpte bulunmasına ve merhabalaşmasına rağmen saat 16.15'te ayrılmıştır. Sinan Kalpakçıoğlu da bize Ünal Aysal ile imzalanan anlaşma koşullarından farklı koşullar öne sürmüştür. Biz hisseleri aynı şartlarda almaya hazırız. Anladığımız kadarıyla yöneticilerin önceliği hisselerin borsa fiyatlarından satılıp borçların kapatılmasıdır" dedi. Kıran'ın açıklamasını öğrenen Özhan Canaydın ise, şu sert çıkışı yaptı: "Böyle konuşması çok yakışıksız. Herhalde 38.5 milyon dolarlık hisseleri 23.5 milyon dolara alamayacağını anlayınca böyle davranıyor. Kendisi oradayken tüm yetkililer de kulüpteydi. Beni konuşturmasınlar. Sokağa çıkamayacak hale getiririm."

    Gerets-Hakan tartışması!

    Kayseri Erciyesspor hazırlıklarına başlayan sarı-kırmızılı ekibin önceki günkü idmanında tatsız bir olay yaşandı. Bir pozisyon sonrası kendisini uyaran teknik direktör Gerets ile tartışmaya giren Hakan Şükür'ün Belçikalı hoca tarafından ciddi bir biçimde uyarıldığı öğrenildi. Hakan'ın bu hafta yedek çıkması bekleniyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi