T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 17 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tigana ile 2 yıl daha

Beşiktaş yönetiminin ısrarlarına dayanamayan Fransız teknik adam, dün 2 yıllık resmi sözleşmeye imza koydu. Yıllık 2 milyon 300 bin avro alacak Jean Tigana'nın yardımcılarına yılda 500 bin avro verilecek.

Beşiktaş, teknik direktör Jean Tigana ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Yıldırım Demirören'in 2007'deki seçimlerde de başkanlığa yeniden aday olacağını açıklamasından sonra takımda kalacağını bildiren Fransız teknik adam, resmi imzayı Kayserispor maçları sonrasına bırakmıştı. Dün başkan Yıldırım Demirören ile bir araya gelen Tigana, ikna olup 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Siyah-beyazlı ekibin asbaşkanı Kıvanç Oktay, Fransız teknik adam ile daha önce prensipte anlaştıklarını belirterek, "Yönetim olarak kendisiyle anlaştığımızı ve tam destek verdiğimizi daha önceden açıklamıştık. Bugün (dün) bunu resmiyete döktük ve 2 yıllık sözleşme imzaladık. Kendisi yıllık 2 milyon 300 bin avro alacak. Yardımcılarıyla da gelecek hafta sözleşme imzalayacağız" dedi. Yönetimin tecrübeli çalıştırıcının yardımcılarıyla da yıllık 500 bin avroya anlaştığı öğrenildi. Tigana ve yardımcılarının Kayserispor maçları sonrası gelecek hafta basın önünde imza atacakları açıklandı. Bu arada Yıldırım Demirören'e verdiği istifası kabul edilmeyen alt yapıdan sorumlu yönetici Sinan Vardar'ın 15 gün dinleneceği öğrenildi.

  • Engin ALBAYRAK

    Demirören'den uyarı

    Tesislerde futbolcularla bir araya gelen başkan Demirören, "Camiamıza layık olun. Çıkışı sürdürün" dedi.

    Kupada şampiyonluk, ligde de üçüncülük hedefleyen Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören, futbolcuları uyardı. Demirören, tesislerde görüştüğü futbolculara, "Saha içinde olduğu kadar, saha dışındaki hareketlerinize dikkat edin. 103 yıllık camiamıza layık olun. Kötü günler geride kaldı. Takımın son maçlardaki çıkışından memnunuz. El ele vererek daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.

    Toraman'a özel görev

    Tigana, defansa Kayserispor'un tehlikeli adamlarını durdurmaları emrini verdi. Rakiplerinde Gökhan Ünal, Bülent, Yordanov, Mehmet Topuz gibi tehlikeli futbolcuların bulunduğunu belirten Fransız çalıştırıcı, "İşimiz zor ama imkansız değil. Yeterki gevşemeyin ve söylediklerimi sahada uygulayın" dedi. Özellikle Gökhan Ünal'dan çekinen Tigana, İbrahim Toraman'a özel görev vererek, "Gökhan Ünal bu kez kendi seyircisi önünde daha hırslı oynayacak. Hem hızlı, hem de ani hareketlerle rakip defansı şaşırtabiliyor. Gökhan Ünal'ı sen marke edeceksin. Ona sahada adım attırma, ama sert hareketler yaparak da kendini oyundan attırma" diye konuştu.

    Ligde kaybedersek kupa tehlikeye girer

    Ligde üçüncülük yarışındaki en büyük rakibi Kayserispor'la bugün zorlu bir maça çıkacak Beşiktaş'ta Tigana futbolcularına kupa maçının kasetini izleterek uyarıda bulundu. Fransız çalıştırıcı, "Genelde orta sahada kaybettiğimiz ya da iyi kullanamadığımız toplardan rakibimiz pozisyonlar buldu. Henüz ne ligde, ne de kupada kazanılmış bir şey yok. Öncelikle lig maçını düşünün. Eğer bu maçı kaybedersek, kupaya stresli çıkarız'' dedi. Dün akşam Kayseri'ye gelen siyah-beyazlılar, rakibiyle ligde oynadığı 21 maçta, 13 galibiyet, 3 yenilgi ve 5 beraberlik alırken, Kayseri'deki 10 maçta ise 3 kez galip gelebildi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi