T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 17 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye, UEFA finaline talip

Türkiye Futbol Federasyonu, 2008 UEFA Kupası Finali'nin İstanbul'da oynanması için UEFA'ya resmen başvurdu. Şükrü Saracoğlu'nda yapılması planlanan final ile ilgili adaylık dosyasının dün UEFA Futbol Direktörü Marchetti'ye gönderildiği bildirildi. 2008 finaline Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İngiltere, İspanya ve İsrail de aday.


Nasaridze ve Ağdere 2. turda

İspanya'daki 10.Avrupa Büyükler ve Gençler Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Türk sporculardan 7'si elendi, 2 sporcu ise 2. tura yükseldi. 32 ülkeden sporcuların katıldığı yarışta olimpik yayda Bahadır Ağdere ve Natalia Nasaridze 2. tura yükseldi. Ağdere ve Nasaridze 2. turda Ukraynalı rakipleriyle eşleşti.


Alpay'a 3 teklif

Köln'de forma giyen Alpay Özalan, Japonya, Meksika ve Katar gibi ülkelerden transfer teklifi aldığını, ancak öncelikli amacının takımının ligden düşmemesi için çaba sarf etmek olduğunu söyledi. En az üç yıl daha futbol oynamak istediğine işaret eden Alpay, futbol hayatına yine yurtdışında devam etmek istediğini ve kesinlikle Türkiye'de herhangi bir takımda oynamak istemediğini belirtti. Bundesliga'da son sırada bulunan Köln, yarın deplasmanda Hannover 96 takımıyla karşılaşacak.


Alonso kendinden emin

Formula 1'de geçtiğimiz haftaki Bahreyn Grand Prix'ini lider olarak tamamlayan Fernando Alonso, Malezya Grand Prix'i öncesi iddialı konuştu. Alonso, kendisini baskıdan uzak hissettiğini belirterek, "İnsanlar, Alonso ve Renault hakkında sürekli konuşuyorlar ve bende bundan hoşlanıyorum" dedi. 7 kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher'in Bahreyn'deki performansıyla ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Alonso, "Bu sezonda, benim için Minardi ile yarıştığım zaman ve Schumacher'in beni yendiği zamanki yarışları gibi olacak" dedi.


Atletizmde İsrail çıkartması

Türkiye, İsrail'de yapılacak Atletizm Avrupa Kış Atmalar Kupası'na, adeta çıkarma yapıyor. Türkiye'yi 4 sporcunun temsil edeceği organizasyonda, Türk yetkililer de önemli görevler aldı. Şampiyonada EAA'nın temsilciliğini, federasyon asbaşkanı Salih Münir Yaraş üstlendi. Dr. Kaya Livanelioğlu ise EAA Doping Kontrol Delegesi olarak görev yapacak. Yarışmalarda Türk hakem Akın Özcan ve Özen Ak da görev yapacak. Türkiye'yi Eşref Apak, Zübeyde Yıldız, Fatih Yazıcı ve Ercüment Olgundeniz temsil edecek.


Japonya'nın kupa beklentisi

2006 Dünya Kupası Finalleri'nin Japon ekonomisine, televizyon satışları, turizm ve diğer yan ekonomik gelirler ile birlikte yaklaşık 4 milyar dolarlık üretim artışı getirmesinin beklendiği bildirildi. Japonya'nın üst düzey reklam ajanslarından olan Dentsu tarafından yapılan bir açıklama ile Japon milli takımının kupada yarı final ya da final oynaması halinde ise bu miktarın 4 milyar 600 milyon dolara kadar çıkabileceği belirtildi.


F.Bahçe ve G.Saray firesiz

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 40. yaşını kutlarken, ligde bu sezon mücadele eden 16 takım arasında, ezeli rakipler G.Saray ve F.Bahçe, 1966'dan buyana ligde yer alan en deneyimli 2 takım olarak dikkati çekiyor. Beşiktaş, 38 sezonla bu 2 kulübü izliyor. Antrenörler arasında ise ligde takım çalıştırdıkları sezonlar içinde ilk sırayı Murat Didin alıyor. Ligde maç yöneten hakemler arasında ise en deneyimli isim Engin Kennerman oldu.


Schalke kafa karıştırıyor

Önümüzdeki sezon Stuttgart'a transfer olacağı yönünde haberle çıkan ancak daha sonra yalanan Daum yeniden Alman takımının gündeminde. "www.eatsleepsport.com" adlı internet sitesi 'Stuttgart, Daum'u düşünüyor' başlığıyla verdiği haberde, Daum'un hoca adayları arasında en güçlü isim olduğuğunu belirtti.


Liderin maçı Cem Deda'nın

YARIN

16.00 Vestel Manisa-Denizlispor: Cem Papila
19.00 Ankaragücü-Fenerbahçe: Cem Deda
PAZAR
14.00 Malatya-Ç.Rize: Kuddusi Müftüoğlu
14.00 Gaziantep-Diyarbakır: Cüneyt Çakır
14.00 Sivassspor-Gençlerbirliği: Çetin Sarıgül
14.00 Konyaspor-Ankaraspor: Fırat Aydınus
16.00 Trabzon-Samsun: Selçuk Dereli
19.00 G.Saray-K.Erciyes: Zafer Önder İpek


İKİNCİ LİG'DE DÜN

B KATEGORİSİ YÜKSELME GRUBU

Bucaspor-ASAŞ Spor : 3-3
Kartalspor-Kasımpaşa : 1-1
K.Maraşspor-Alanyaspor : 0-2
Eskişehirspor-İnegölspor : 2-1
Ünyespor-Siirtspor : 1-1
4. KLASMAN GRUBU
Çankırı Bld.-Erzurumspor : 3-1
Ank.Demirspor-K.Karabük : 1-2
Pazarspor-Boluspor : 3-2
Zonguldakspor-Giresunspor : 1-1


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi