T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 5 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İstanbullu vapurunun değişmesini istemiyor

'İstanbul Vapurunu Seçiyor' anketinin ilk hafta sonuçlarında günümüz vapur modelleri şeklinde tasarlanan 4 numaralı model liderliğini sürdürüyor. Modern çizgilerden oluşan 8 numaralı vapur modeli ise ikinci sırada.

  • İSMAİL ZELVİ
    İstanbul Vapurunu Seçiyor yarışmasında ilk hafta sonunda günümüz vapur modellerinin çizgilerini taşıyan 4 numaralı vapur açık ara liderliğini sürdüyor. İlk hafta internet oylaması sonuçlarına göre 215 bin kişi oy kullandı. Oyların yüzde 38'ini günümüz vapur modellerinin çizgisini taşıyan 4 numaralı vapur aldı. Dört numaralı modeli daha modern çizgilerden oluşan 8 numaralı vapur modeli takip etti. Yarışmanın 24 Haziran tarihine kadar devam edeceğini belirten İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, "Şu anda elimizde internet oylamasının sonuçları var. Bu da kesin sonuç değil. Ayrıca vapurlarımızda, vapur iskelelerimizde, terminal ve önemli alış veriş merkezlerinden de 100 bin oy bekliyoruz. Şu anda 4 numaralı vapur önde gidiyor" dedi. Vapurların İstanbul'un sembolü olmaya devam edeceğini belirten Paksoy, "Bu vapurlarda geçmişin otantik yapısını geleceğin modern çizgileriyle buluşturuyoruz. Gemilerimiz bin 500 yolcu kapasitesinde olacak. Koltuk sistemi ve mekan ise aynı olacak" şeklinde konuştu.

    FİYAT FARKI BEKLEMİYORUZ

    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, henüz gemi modellerinin maliyetinin ne olduğunun belirlenmediğini belirtip, "Fiyatlandırma, model seçiminden sonra yapılacak çalışmayla belirlenecek. Tüm modellerin boy, en, yolcu kapasitesi ile motor gücü gibi teknik özellikleri aynı olduğu için aralarında önemli bir fiyat farkı olmasını beklemiyoruz" dedi.

    Ulaşımın yüzde 10'u denize

    İlk 5 vapurun 2007 yılında hizmete alınmasını planladıklarını söyleyen Topbaş, "Hepsi yerli malı olmak üzere toplam 20 gemi üretilecek. Şu anda 30 olan yolcu vapuru sayısı 50'ye ulaşacak. Ayrıca, 15 arabalı vapura 4 tane, 20 olan deniz otobüsüne 5, 6 feribotumuza da 2 tane daha ilave edeceğiz. deniz ulaşımının, ulaşımdaki payını yüzde 4'ten, yüzde 10'lar seviyesine çıkartmayı hedefliyoruz. Bin 500 yolcu kapasiteli vapurlar zamandan, yüzde 40 tasarruf sağlayacak. Oylamada en yüksek oy alan bir veya 2 modelin üretimine hemen başlayacağız" dedi.

    KİM NE KADAR OY ALDI

    215 bin kişinin oy kullandığ bir hafta sonunda oy dağılımı şöyle:

    
    4	% 38
    8	% 33
    1	% 8
    2	% 7
    3	% 5
    6	% 4
    5	% 3
    7	% 2

    Yüzde 38 ile önde giden 4 numaralı modelin özellikleri:

  • Günümüz Şehirhatları formunda
  • Üst, ön ve arka açık güvertede oturma yerleri var
  • Köprü güvertesinde tente ve oturma yerleri var
  • Alt balkonlar mevcut

    Başlangıçta önde giden şu anda yüzde 33 ile ikinciliğe düşen 8 numaralı modelin özellikleri

  • Modern dizayn
  • Alt balkon mevcut ve bu kısımda oturanlar salon görüşünü bozmamaktadır
  • Geminin arka kısmında ki tüm güvertelerde açık oturma yeri var
  • Alt ve üst yolcu salonlarında kusursuz deniz hakimiyeti mevcut


    Tüketiciler Unifar önünde eylem yaptı

    İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Orhanlı beldesinde bulunan zehirli varillerin zanlı firması konumundaki Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Şekerpınar beldesinde kurulu Unifar Kimya Sanayi önünde basın açıklamasında bulunan İstanbul Bakırköy'de kurulu Tüketiciler Derneği TÜDER üyeleri beş adet varili fabrika önüne bıraktı. TÜDER Genel Başkan yardımcısı Murat Dursun açıklama ve eylemi aynı zamanda Tüketici Hakları Merkezi TÜMER adına yaptıklarını da belirtip atık kurultayı kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

    ATIK KURULTAYI OLUŞTURULSUN

    Dursun "Sanayi, konut, tarım ve çevre atıklarının bertarafı ile ilgili bir eylem planı hazırlanmalı, gerekirse tüm sivil toplum kuruluşları, devlet kurumlarının katılacağı bir atık kurultayı oluşturularak Avrupa Birliği sürecinde çıkartılacak uyum yasaları ve uygulamaların zemini sağlanmalıdır. Atıkların geri kazanımı, saklanması ve imhası ile ilgili çalışmalar, şeffaflıkla sürdürülmelidir" diye konuştu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Kadıköy Belediyesi kaçak dolgu yapıyor

    Fenerbahçe Burnu'nda Kadıköy Belediyesi'nin yaptığı kaçak dolgu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından durduruldu. Önceki gece saat 22.30 sıralarında Fenerbahçe Burnu'nda denize beton kolonların döşendiği ihbarı üzerine bölgeye giden Büyükşehir İmar Müdürlüğü; Sosyal İdari İşler Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, izinsiz çalışmamaya müdahale etti. Kadıköy Belediyesi'nin ihale ile müteahide yaptırdığı dolgu çalışmalarında True Blue isimli restoranın önünden deniz içine yaklaşık 20 metre aralıklarla beton bloklar yerleştirerek, yürüme veya yüzme platformu oluşturdu. Büyükşehir Zabıtaları 7 beton blokun denize indirilmesini engelledi.


    İHH'den Afrika'ya yardım paneli

    Afrika'nın doğusunda, son 40 yılın en kurak döneminini yaşayan ve açlıkla karşı karşıya kalan yaklaşık 11 milyon insanı kapsayan yardım seferberliğini başlatan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bir dizi kalıcı proje için faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda 2006 yılını 'Afrika Yılı' ilan eden İHH, kıtada yaşanan açlık ve susuzluk problemine dikkat çekmek için bir panel düzenliyor. 'Açlık Sorunu ve Çözüm Arayışları' konulu panel, yarın saat 14.00'te Eresin Otel'de gerçekleştirilecek. Oturum başkanlığını gazeteci Mustafa Özcan'ın yapacağı panele, konuşmacı olarak İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra, Afrika'dan katılacak olan Prof. Dr. Muhammed Bakari, Adem Rabu Guye, Tarıg Nour, bölgede yaşanan sıkıntıları anlatacaklar.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Ormanlarda 31 Ekim'e kadar piknik yasağı

    İstanbul İl Orman Yangınlarını Önleme ve Söndürme Kurulu, piknik alanları dışındaki tüm ormanlara giriş ve çıkışları 31 Ekim 2006 tarihine kadar yasakladı. İstanbul Vali Yardımcısı Gazi Kaya başkanlığında toplanan kurul, kentte orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde uygulanacak esasları belirledi. Buna göre İstanbul ormanlarındaki piknik alanları 31 Ekim 2006 tarihine kadar giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bunun yanında Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Çatalca, Beykoz, Ümraniye, Kartal, Maltepe, Pendik ve Şile ilçelerinde destek planları hazırlanacak. Vatandaşlar, orman yangınlarıyla ilgili ihbarlarını kurumun 177 numaralı telefonuna ücretsiz olarak yapabilecek.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi