T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 5 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Az izleniyoruz ama hedefe ulaşıyoruz

TRT'de yayınlanan Şairane'nin sunucuları Hilmi Yavuz ve İskender Pala, bu programların az izlenmesini niteliksiz taleplerin niteliksiz programlarla karşılanmasına bağlıyor ve ekliyorlar: "Büyük bir reyting iddiamız yok ama, nitelikli okura ulaşıyoruz"

Aysel
Yaşa
Hilmi Yavuz ve İskender Pala'nın sunumuyla ekrana gelen Şairane ekran yolculuğunu sessiz sedasız sürdüren başarılı bir program. Şiiri gündemlerinin dışında bırakan insanlara şiirli dakikalar yaşatmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Hilmi Yavuz ve İskender Pala, 6 aydır yayınlanan Şairane'ye gelen tepkilerin kaliteli, hedefine ulaşan bir program yaptıklarını gösterdiğini ifade ediyor.

Hilmi Yavuz, "Büyük bir reyting iddiamız yok ama bizim programın gerçekten nitelikli bir okura seslendiğini biliyoruz" diye konuşuyor. İnsanların yolda çevirerek programı çok sevdiklerini söylediklerini anlatan İskender Pala ise, "İzleyici konuştuklarımızdan kendisi adına olumlu şeyler süzebiliyor." diyor. Şiirin sohbet havası içinde konuşulduğu program için Hilmi Yavuz, "Programa konuk almıyoruz ama, yeni dönemde devam ederse konuk alarak devam etme niyetimiz var. Ama TRT bu konuda ne düşünür bilemeyiz" diyor. İskender Pala ise, "Konuk alarak devam edecek olursak, bu konuklar sadece şairler olacak diye bir kaide yok şiir üzerine söyleyecek sözü olan herkes olabilir" diye konuşuyor.

SADECE TRT

"Bizi sadece şiiri sevenler izlesin demiyoruz" diyen iki edebiyatçı, "Bu program şiir okuma alışkanlığı olan insanlarla daha çok ilişki kuruyor. Ama bu şiirle ilişkisi olmayan insanlara hitap etmediği anlamına gelmez" diye konuşuyorlar. Programları için, "Ne şair yetiştiren ne de şairlere yol gösteren bir program" diyen Yavuz ve Pala, bu tarz sanatsal programların ilgi bulmamasını ise toplumda yaşanan yozlaşmaya bağlıyor. Sadece TRT'nin bu tarz programlara yer verdiğine değinen Yavuz, "Bir programın yayınlanabilesi için reklam alması gerekiyor ama TRT böyle bir amaç gütmüyor" diyor.

"Hümanist ve estetik değerlerden yoksun bir ülke haline geldik" diyen Yavuz, ekrandaki programlar hakkında ise, "Niteliksiz talepler niteliksiz programlarla karşılanıyor, mesele bundan ibaret. İnsanımız hümanist kültürden yoksun olduğu için böyle talepler oluşuyor" diyor. Son bir buçuk yıldır TV'yi tavan arasına kaldırdığını söyleyen Pala ise "Gündemimde TV diye bir şey yok. Onun dışında bir hayat kurdum" diye konuşuyor sözlerinin sonunda.


Bakan'la terör hakkında

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği İskele Sancak'ta, Adalet Bakanı Cemil Çiçek var. "Özgürlüğe ihtiyacımız olduğu kadar güvenliğe de ihtiyacımız var" sözleriyle savunduğu Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı hakkında izleyenleri bilgilendirecek olan Bakan Çiçek, tasarının hangi konuları içereceği hakkında açıklamalarda bulunuyor. Programda "Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için, af söz konusu mu?", "Demokratik hak ve özgürlükler kısıtlanıyor mu?", "Tasarı, terörle daha etkin mücadeleyi sağlayacak mı?", "Yeni tasarı AB sürecini ve reformları nasıl etkileyecek?", "Demokrasiden geri adım mı atıldı?", "Tasarı, vatandaşları, hükümetin ve ülkenin geleceğini nasıl etkileyecek?" ve "Terörle Mücadele Kanunu ağırlaştırılmalı diyenler kazandı mı?" gibi soruları cevaplıyor. Terörle mücadelede sert tedbirlerin gerekli olup olmadığı konusundaki düşüncelerini dillendirecek olan Bakan Çiçek, mevcut kanunun yetersiz kalıp kalmadığı, kanuna ne kadar ihtiyaç olduğu hakkında merak edilenleri cevaplarken, özgürlüklerin kısıtlanacağına yönelik endişeleri arttıran, terörün tanımını değiştiren, birçok suçu terör kapsamına alan tasarıyı değerlendiriyor. Gülören Balcı'nın yönettiği programda, uzman isimler de Bakan'a soru yöneltiyorlar.
KANAL 7 / 23.40


IHLAMURLAR ALTINDA
Kumar borcu nedeniyle silahlar çekiliyor

Bülent İnal,Tuba Büyüküstün ve Sinan Tuzcu'nun rol aldığı dizide, Ömer kumar borcu için gerekli parayı bulamayınca Elif ile birlikte silahlı saldırıya uğrar. Hacıhüsrevli Meral'in gücü artmaktadır. Bir taraftan Filiz diğer taraftan Yılmaz ve Kemal, Meral'i durdurmaya çalışacaktır. Ve silahlar çekilir.
KANAL D / 22.00


ŞUBAT SOĞUĞU
Kenanlı işadamı Faik için düğmeye basıyor

Başrollerinde Kenan Bal ve Aykut Sözeri'nin rol aldığı dizide, Asaf'la Kara'nın arasında kalan Nedim'in bu açmazdan nasıl kurtulacağı merak konusudur. Bilal dublörü sayesinde kendisine atılan iftirayı kanıtlamaya çalışır. Kenanlı Tarman'ı, işadamı Faik kanalıyla köşeye sıkıştırır.
SAMANYOLU / 22.00


BÜYÜK YALAN
Emrah gerçekleri öğrenemeden kaçırılıyor

Emrah, Halil Ergün ve Hülya Darcan'ın rol aldığı dizide, Reyhan, Şengül'ün hastalığını kendinden saklayan Rüksan'a nefret duyar. Emirhan'a herşeyi anlatmak için onu Şengül'ün evine çağırır. Ancak Emirhan yolda Sibel'in adamları tarafından kaçırılır.
ATV / 20.00


New York Taksi

Bekar bir anne olan Belle, Manhattan'ın en hızlı pizza dağıtıcısıdır. Taksicilik yapmaya başladığında da, modifiye edilmiş arabasıyla çok başarılı olur. New York Polisi'nden Washburn ise acemi ve bir türlü kendini gösteremeyen genç bir adamdır.
Orijinal Adı: New York Taxi, Yön: Tim Story Oyn: Queen Latifah, Jimmy Fallon, Gisele Bundchen, Ana Cristina
STAR / 20.00

Müthiş Dadı
Daniel Hillard, karısı tarafından sorumsuz davranışları nedeniyle terk edilir. Ancak karısına hala aşık olan Daniel, eşinden ve çocuklarından uzak kalmaya dayanamayınca kadın kılığına girerek çocukların bakıcısı olmaya karar verir.
Orijinal Adı: Mrs. Doubtfire Yönetmen: Chris Columbus Oyuncularn: Robin Williams, Sally Field Türü: Komedi
TRT 1 / 20.20

Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği
Gezgin Hobbit Bilbo, kullananı görünmez kılan yüzüğü yeraltı dünyasının kralı Gollum'dan çalar. Karanlıklar Efendisi Lord Sauron da yüzüğün peşindedir. Orta Dünya sakinleri, yüzüğün, Sauron'un eline geçmemesi için yok edilmesine karar verir.
Orj Adı: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Yön: Peter Jackson Oyn: Ian McKellen, Viggo Mortensen
TGRT / 21.15

Gül Bahçesi
Frankfurt Havaalanı'nda Arnold Krenn adlı bir adama saldıran Aaron, fakir bir ihtiyardır. Açılan dava sırasında Aaron'un 2. Dünya Savaşı'nda toplama kampına gönderildiği, Krenn'in ise o kampın komutanı olduğu ortaya çıkar.
Orijinal Adı: The Rose Garden, Yön: Fons Rademakers Oyn: Liv Ullmann, Maximilian Schell, Peter Fonda, Jan Niklas
Cnbc-e / 22.15

Şifre Merkür
Amerikan hükümeti çözülmesi neredeyse imkansız bir şifre geliştirmiştir. Ne var ki 9 yaşında otistik bir çocuk şifreyi çözmeyi başarır ve Ulusal Güvenlik'teki bir albayın hedefi haline gelir. FBI ajanı Bruce Willis bu çocuğu koruma altına alır.
Orijinal Adı: Mercury Rising Yön: Harold Becker Oyn: Bruce Willis, Alec Baldwin, Miko Hughes, Kim Dickens, Chi McBride
ATV / 23.45


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi