T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 5 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AB'den PKK'ya net kınama

Avrupalı parlamenterler, PKK'yı kesin bir ifadeyle kınadı. AP Türkiye Raportörü Eurlings, AK Partili Özdemir'in getirdiği teröristlerin öldürdüğü bebeğin fotoğrafını göstererek, "PKK işte budur. Bunu iyi biliyoruz. PKK'yı kınıyoruz" dedi

Avrupa, ilk kez bu kadar kesin ifadelerle terör örgütü PKK'yı kınadı. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) 56'ncı toplantısı için Ankara'ya gelen Avrupa Parlamentosu üyeleri, PKK'yı kınadıklarını açıkladı. KPK Eşbaşkanı Joost Lagengijk, 'Kürt siyasetçilerin, Kürt entelektüellerin, Kürt halkının' PKK'ya karşı çıkmalarını isteyip 'bu eski moda şiddet taktiğini artık bırakın, bu bizi bir yere götürmez' demelerini isteyeceğini söyledi.

AP Türkiye raportörü Camiel Eurlings de AK Parti İstanbul Milletvekili İnci Özdemir'in önüne koyduğu PKK'lı teröristlerin öldürdüğü bebeğin fotoğrafını AP parlamenterlerine göstererek, "PKK işte budur biz PKK'nın ne olduğunu biliyoruz ve tüm terör eylemlerini kınıyoruz" dedi. Özdemir, teröristlerin 21 Ekim 1993'te Siirt'in Baykan İlçesi'ne bağlı Günbuldu Köyü'nde biri hamile 8 kadın ile 3'ü henüz adı konmamış bebek 14 çocuğu katlettiği olayda çekilen fotoğrafı gösterip "İşte PKK budur, terörle mücadele de bunun için yapılmaktadır. Bu fotoğrafı hafızanıza kazımanızı istiyorum" diye konuştu. İngiliz Geoffrey Van Orden de AB'nin terörist örgütler ve aşırı uçlara karşı tavır alması gerektiğini belirterek, "AB kendisine ve Türkiye'ye haksızlık yapıyor. Kürt ekstremistleri, insan haklarını başka amaçlar için kullanıyor" dedi.

TÜRK-YUNAN GERİLİMİ

Toplantıya damgasını vuran bir başka olay ise Türk parlamenterler ile Yunan ve Kıbrıslı Rum parlamenterlerin tartışması oldu. Yunan ve Rum üyeler Türkiye'nin limanlarını Rum gemilerine açması, Heybeliada Ruhban Okulu ve din özgürlüğü konularında adım atmasını isterken Türk üyeler Yunanistan'ın da Batı Trakya'daki Müslüman azınlık konusunda adım atmadığına dikkat çekti.

BAŞÖRTÜSÜ RADİKALLİK DEĞİL

Başörtüsü konusu da tartışmaya neden oldu. Van Orden Türkiye'deki üniversitelerde başörtülü öğrencilerin okumaması gerektiğini söylemesi toplantıyı gerdi. Hollanda milletvekili Emine Bozkurt, "Türbanın, radikal İslam'la ilişkilendirilmesi doğru değil" dedi.

CHP'LİDEN TUHAF SÖZ

AK Partili Mehmet Ceylan da "Sadece başını örterek okumak isteyen kızların radikal İslam'la bağdaştırılması Avrupa'nın çağdaş değerlerine terstir" şeklinde konuştu. CHP'li Algan Hacaloğlu ise başörtüsünün "ideolojik bir simge" olduğunu ve Lübnan'dan ithal edildiğini öne sürdü.

ERMENİ TASARISI KRİZİ

Komisyon toplantısında Fransa'nın Ermeni tasarısı da krize neden oldu. Fransa'nın Ermeni tasarısını geri çekmesini isteyen maddelerin deklarasyonda yer almasına Avrupalı üyeler itiraz etti. KPK Eşbaşkanı Aydın Dumanoğlu, her grubun PKK ve Ermeni tasarısı konularında farklı düşünmesinden dolayı deklarasyon yayınlanamadığını belirtti.

  • TBMM BÜROSU

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi