T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 5 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yaptır başkanım biz inanıyoruz

F.Bahçe seyircisinin Nazım Hikmet'in "Güzel günler" şiirini kendilerinden çaldığını belirten siyah-beyazlılar, kupa finali öncesi ikinci başkan Aksu'dan, bu şiirin yazılı olduğu tişörtler hazırlamasını istedi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 3-2 yendiği karşılaşma ve öncesinde ünlü şair Nazım Hikmet'in 'Güzel günler göreceğiz' adlı şiirini tezahürat haline getirip hep bir ağızdan seslendirmeleri Beşiktaş taraftarlarını bir hayli kızdırmıştı. Sarı Lacivertli taraftarlar Alp Murat Alper'in bestelediği, Edip Akbayram'ın seslendirdiği 'Güzel günler göreceğiz' adlı şiiri kupada oynanan Denizlispor maçının ikinci yarısında provalarını yapıp uzun bir süre söylemiş ve soyunma odasına giden futbolcuları tekrar tribünlere çağırmıştı.

'BEŞİKTAŞ DİYE BAĞIRIN'

G.Saray karşısında da takımlarını desteklerken "Çocuklar inanın, inanın çocuklar. Güzel günler göreceğiz güneşli günler. Cimbom'u Kadıköy'de devireceğiz, şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz" diye tempo tutan taraftarlar bu tezahüratın kendilerinin olduğunu iddia eden Beşiktaşlı taraftarlarca protesto edilmiş, Beşiktaş-Sivasspor maçında açılan pankartlarla, "Bundan sonra Beşiktaş diye de bağırırsınız" diyerek göndermelerde bulunmuştu. Bu etkili tezahüratın ezeli rakipler tarafından motive aracı olarak kullanılması hem Beşiktaşlı taraftarları hem de futbolcuları bir hayli üzmüştü. F.Bahçeli futbolcular 1-0 yenik kapadıkları Trabzon maçının ikinci yarısına çıkarken de bu şarkılarla motive olmuştu.

ZAFERE ÖYLE İNANMIŞLAR Kİ

Murat Aksu'nun Yeni Şafak'a verdiği bilgiye göre, ligdeki kötü gidişe rağmen kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarına jest yapmak isteyen siyah-beyazlı futbolcular hemen bir plan yaptılar. Hepsi kupayı alacaklarına gönülden inanıyordu. Sonunda kendi taraftarlarına ait olan bu sözlerin tişörtlere yazılarak, kupa kaldırılırken giyilmesine karar verildi. Konuyu maçtan 3 gün önce ikinci başkan Aksu'ya açan futbolcular "Kupayı alacağımıza inanıyoruz başkanım, bize bu tişörtlerden hazırlayın, kupayı kaldırırken bunları giyip taraftara armağan etmek istiyoruz" dediler.

AKSU TALİMAT VERDİ

Oldukça heyecanlanan ve duygulanan Murat Aksu o gün yapılan yönetim kurulu toplantısında olanları Başkan Demirören ve yönetici arkadaşlarıyla paylaştı. "İnandık çocuklar, bizler inandık, kupayı sizin için aldık" sözleri yazılı tişörtlerin hazırlanmasına karar verildi. Hatta bu tişörtlerin BJK Store'lerde pazarlanması için gerekli talimatlar pazarlama ile ilgili görevlilere verildi. Pazarlamada çalışan görevliler olağanüstü bir çalışmayla bir gün kala "İnandık çocuklar" yazılı tişörtler İzmir'e yetiştirdi.

FUTBOLCULAR SÖZÜNÜ TUTTU

Futbolcular, Demirören, Aksu ve yöneticilere verdikleri kupayı sözünü tutmanın mutluğunu bu tişörtleri giyerek taraftarlarıyla paylaştı. Bir anlamda Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolundaki motivasyon silahına Beşiktaş tekrar sahip çıkmış diğer bir adıyla Nazım Hikmet rövanşını ezeli rakiplerinden almıştı. Dün de daha önce hazırlanan 10 bin tişört BJK Store'lerde satışa sunuldu. Taraftarların bunlara yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.

Başkandan isteği, Bvlgari saatmiş

Kupa töreninde başkanı Yıldırım Demirören ile fısıldaşmasını soranlara, "Özel bir istekte bulundum, açıklayamam" diyen Tümer'in talebinin askerlik durumuyla ilgili olmadığı öğrenildi. Tümer'in yakın çevresi, yıldız futbolcunun gol atmasına iddiaya girdiği Demirören'den kolundaki Bvlgari marka saati istediğini aktardı.

10 bin forma satışa çıktı

Kupa maçı için özel bastırılan formalar dün satışa çıktı. Taraftarlar kupa anısı taşıyan formalara büyük ilgi gösteriyor.

Fener'in özel forması var mıydı?

Beşiktaş'ın kupa törenine özel formayla çıkması, gözleri finalde kaybeden F.Bahçe'ye çevirdi. Şimdi herkes daha önce önemli maçlarda forma ve tişörtler yapıp, ardından pisayada satışa çıkaran F.Bahçe'nin 23 yıldır kazanamadığı Türkiye Kupası'na böyle bir hazırlık yapıp yapmadığını merak ediyor. Yönetim ise böyle bir çalışmalarının olmadığını açıkladı. F.Bahçe 3 yıl önce şampiyonluk turunda Beşiktaş'ın 2. yıldızı takmasına izin veren federasyonu 20 yıldızlı formayla protesto etmişti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi