T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 19 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Demirel'in 'gasp' sözüne TMSF'den suç duyurusu

TMSF Başkanı Ertürk, kardeşi Şevket Demirel'in şirketlerine ve mallarına el konulmasını "gasp" olarak nitelendiren Süleyman Demirel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "gasp" suçlamasına karşılık savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ertürk, Demirel'in bir televizyon programında kardeşi Şevket Demirel'in mallarına el konulmasının "gasp" olduğuna yönelik görüşlerini bir kez daha dile getirmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade etti.

GÖRÜŞME TALEBİ YOK

Kendisinin "gelsin, borcunu kabul etsin, (Erol Aksoy'daki) aynı şartları Şevket Demirel'e de uygularız" şeklindeki açıklamasının ardından Şevket Demirel ile herhangi bir görüşmelerinin olmadığını söyleyen Ahmet Ertürk, Balkaner Grubu ile çalışmalarının devam ettiğini, bunun henüz sonuçlanmadığını bildirdi. Ertürk, daha önce yönetimlerini devraldıkları Erol Aksoy Grubu ile bir protokol yaptıklarını, burada şirketlerin yönetimlerini devrettiklerini ancak belli bir kontrol mekanizmasını ellerinde tuttuklarını anlattı. Ertürk, "Bunun diğer gruplara uygulanıp uygulanamayacağını göreceğiz. Biz o konuda hazırız. Hiç kimseye karşı önyargımız yok. Bütün gruplarla müzakereleri başlatmaya, başlatmış olanları sürdürmeye hazırız. Her grubun kendine özgü durumu var. O durumu dikkate alarak müzakereleri sürdürüyoruz. Orada da otomatik (şuna yaptın, bana da yap) diye düz bir mantıkla değil..." diye konuştu.

SÜZER İLE PROTOKOL ÇALIŞMASI

TMSF Başkanı Ertürk, şirketlerin yönetimlerini devrettikten sonra şirketlerin varlıklarının kaybolmasına, azaltılmasına yönelik herhangi bir girişimin olmaması, içinin boşaltılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Burada güven verici bir durum olmazsa bizim onu yapmamız, hukuki sorumluluğumuz gereği. Bizim için en önemli husus, elimizdeki varlıkların değerlerini azaltamayacak, tersine artıracak bir model uygulamak" diye konuştu.

Egebank'ta hukuki sürecin devam ettiğini bildiren Ertürk, şu anda Yurtbank ile bir protokol çalışması yapıldığını, Yurtbank'ta Erol Aksoy'a yaptıklarına benzer bir model uygulanacağını ancak henüz buna karar verilmediğini söyledi. Kentbank'taki sürecin biraz daha değişik olduğunu ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

"Bankanın Fon'a devrinin iptal edilmiş olması dolayısıyla özel bir durum söz konusu. Ama bizim bankanın Fon'a devir iptaliyle ilişkimiz yok. Orada Süzer Grubu'nun bankaya olan kredi borçlarının ödenmesine ilişkin protokol çalışması yapıyoruz. Bu konuda da bir olumlu çalışma var. Teknik borçla ilgili bir hesaplama çalışması yapıyoruz. Olumlu bir gidiş var. Orada şirketlerin yönetimleri bizde değil. Sadece belli bir borç meblağını, yükünü ödenebilir hale getirecek bir model... Uzan ve Aksoy Grubu'ndan farkı, bu şirketlerin yönetimleri bizde değil. Biz burada diğer banka sahipleriyle yaptığımız protokollere benzer bir protokol, eğer olacaksa, yapacağız. Şirketlerin varlıklarını teminat olarak almayı düşünüyoruz."

  • İSTANBUL

    Telsim'de devre çok yakınız

    Telsim'in satışında Danıştay'dan karar çıktıktan sonra şimdi imtiyaz sözleşmesinin imzalanması, devrin yapılır hale gelmesi, bedelinin tahsili ve sözleşmelerin imzalanması aşamalarında bulunulduğunu belirten Ertürk, önümüzdeki hafta Telekomünikasyon Kurumu ve Fon Kurulu onayı ile diğer formalitelerin bitmesini umduklarını ifade ederek, "Süreci noktalamayı ve devri gerçekleştirmeyi umuyoruz. Devir teslime çok yakınız. Önümüzdeki hafta bu işlemleri bitirebileceğimizi ve Telsim'in devir teslimi gerçekleştirilecek diye umut ediyorum" dedi. Ertürk, Telsim'de ödeme ile devrin birbiriyle örtüşeceğini, parayı almadan devri yapmayacaklarını da vurguladı. Ertürk, Telsim'den alacaklı olduğunu iddia eden Kıbrıs Rum şirketi Rosamara'nın hukuki girişiminin Türkiye'de sonuç doğuran hukuki bir işlem olmadığını söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi