T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İşte bir annenin yüreği...

Doğacak ikiz bebeklerinin, lösemi oğluna umut olmasına sevinen anne, ikizlerden birini karnındayken kaybetti. Buna rağmen anne hayatını riske atarak oğluna hayat verecek diğer bebeğini 14 gün karnında taşıdı

Anneler bir insanın yaşamdaki en büyük desteğidir. İnsanların en sıkıntılı anlarında etrafında kimseler bulunmadığı anda yanlarında mutlaka anneleri vardır. Bir annenin evladı için göstereceği sevginin de fedakarlığın da ölçüsü yoktur. Tıpkı, Nuran Türküm'ün yaptığı gibi. Kayseri'de ikiz bebek beklerken 18 yaşındaki oğlunun lösemi hastası olduğunu öğrenen Nuran Türküm, doğacak bebeklerinin kordon kanının oğluna umut olmasına sevinirken, ikizlerden birini kaybetti. Anne buna rağmen hayatını tehlikeye atarak, hayattaki bebeğinin sağlıklı dünyaya gelmesini sağlamak amacıyla ölen bebeği 14 gün karnında taşıdı. Bir süre önce sağlıklı bir erkek dünyaya getiren anne, bebeğinden alınan kordon kanının oğlunda kullanılmak üzere dondurulmasının sevincini yaşarken, kaybettiği bebeğine üzülemediğini ifade ediyor.

HER ŞEYE RAĞMEN...

Melikgazi ilçesi Turan beldesinde yaşayan Karabey Türküm ile eşi Nuran, 18 yaşındaki oğulları Türkay'ın ardından yıllar sonra bebek sahibi olacaklarını öğrendiler. İnşaat ustası baba, bu haberin ardından Rusya'ya çalışmaya gitti. Midesinden rahatsızlanan Türkay'ın hastanede yapılan tedavisi sırasında lösemi hastası olduğu ortaya çıkınca, aile büyük bir üzüntü yaşadı. Rusya'dan dönen baba ile annenin üzüntüsü, oğullarının Erciyes Üniversitesi Mehmet Kemal Dedeman Onkoloji Hastanesi'ndeki tedavisi sırasında aldıkları, "Doğacak ikiz bebeklerin kordon kanı Türkay için büyük umut" haberiyle biraz olsun hafifledi. Dünyaya getireceği bebeklerin oğluna hayat verecek olmasının heyecanıyla doğumu bekleyen anne Türküm, bir muayene sırasında çift yumurta ikizlerinden birinin öldüğü haberini aldı.

Diğer bebeğinin erken doğum halinde ölüm riskinin büyük olduğunu bilen anne, lösemili oğluna hayat verebilmek ve karnındaki diğer bebeğin yaşamasını sağlamak için, hayatını tehlikeye atarak ölü bebeği iki hafta karnında taşıdı. Doktorların kontrolü altında, hayatını kaybetme riskiyle 14 gün yaşayan anne, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nde sezaryenle doğum yaptı. "Ahmet Can" adı verilen bebeğin göbek kordonundan alınan kan donduruldu.

BU BİR MUCİZE

Bir annenin yaşayabileceği en karmaşık duyguları yaşayan Nuran Türküm, sevinç ve üzüntüyü birarada yaşadığını anlattı. Bir yandan lösemi hastası oğlu, diğer yandan karnındayken ölen kızı, öbür taraftan da yaşatmak zorunda olduğu bir oğlu olmasının kendisini tarifsiz duygulara ittiğini kaydeden Türküm, "Yaşadıklarım bir mucize gibiydi" diyor.

Kardeşi sigortası oldu

EÜ Kemik İliği Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Ünal, lösemi hastası olan Türkay için kardeşinden alınan kanın dondurularak saklandığını belirtti. İkiz bebeğin sağlıklı dünyaya gelmesinin, yeterli derecede kan almalarını sağlamaları açısından önem taşıdığına dikkati çeken Ünal, ancak tek bebekten alınan kordon kanının da hastaya fayda sağlayacağına işaret etti. Prof. Dr. Ünal, "Kardeşi, Türkay'ın sigortası oldu. Kardeşinden aldığımız ve dondurduğumuz kanı, gerektiği ilk anda kullanacağız" dedi.

İYİLEŞTİKTEN SONRA ASKERE GİDECEĞİM

Hastanede tedavi altında tutulan Türkay doktorların ikiz kardeşlerinin kendisine umut olacağını söylemesi üzerine doğumu beklediğini söyledi. Doğum gerçekleşene kadar kendisine kardeşinin öldüğünün söylenmediğini kaydeden Türkay, "Çok mutluyum. İnşallah kardeşimin kordon kanı bana umut olacak. Açıköğretim lisesini bitirdikten sonra hayatımı kazanacağım. Askerliğimi bitirip, kendi hayatımı kurmak istiyorum" diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi