T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 19 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

100 üstü bıraktı

Son hafta kaçırılan şampiyonluk, Aziz Yıldırım'ı istifaya götürdü. Yıldırım, "Dünya kulübü yapacağım" dediği F.Bahçe'yi 100. yılında bırakırken, gözyaşlarını tutamadı ve "Benimle olan kavga F.Bahçe'ye zarar vermesin diye gidiyorum" şeklinde konuştu.

KİMSE BEKLEMİYORDU

Daha bir ay önce iddialı açıklamalar yaparak, 100. yılda F.Bahçe'yi Avrupa'da başarıya, birkaç yıl içinde de 400 milyon dolar gelire sahip bir dünya kulübü yapacağını açıklayan Aziz Yıldırım, dün şok bir açıklamayla başkanlığı bıraktı. Son günlerde büyük bir şok yaşayan ve hem yeni teknik direktör, hem futbolcu transferleri nedeniyle kritik dönem yaşayan F.Bahçe camiasında Yıldırım'ın vedası son derece zamansız bulundu. Dün gün boyu camianın ileri gelenleri ikna çabasına girişti ancak başaramadı.

4 GÜNDE KARAR VERDİ

Yıldırım, bir bölümünde gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında istifasını şöyle açıkladı: "1998'de seçildiğimden bu yana hep kurallara göre çalıştık. Bu durum bazılarını rahatsız etti. Bazı kişiler Aziz Yıldırım mücadelesi başlattı. 8 yıl boyunca ailemi ihmal ettim. Son 4 günde onlarla konuşarak ayrılma kararını aldım. Bundan sonra karar yönetim kurulunundur. İster kongreye giderler, ister aralarından birini başkan yaparlar. Ama ben yokum. Başkanlıktan ayrılana kadar kulübün transfer dahil tüm işlerini yapacağım."

HEDEFLERE ULAŞILACAK

"Transferler yine yapılacak ve bu kulüp hedeflerine yine ulaşacaktır. Bu camiadan çok Aziz Yıldırım'lar çıkar. Ben gittikten sonra federasyona düşen görevler vardır. Yabancı konusunda ben engel idiysem artık bu engel olmayacak. Şampiyon olamadık diye gitmiyorum. Aziz Yıldırım'la olan kavgalar F.Bahçe'ye zarar vermesin diye bırakıyorum. Gelecek yıllardaki zorlukların kişisel olarak beni ancak daha önemlisi kulübü yıpratacağını görüyorum. Benim ayrılmam ile F.Bahçe'ye hücumlar azalacaksa ben razıyım."

'Bu sevda bitmez ama 2001'deki gibi de olmaz!'

Aziz Yıldırım, 2000-2001 sezonunda kazanılan şampiyonluğun hemen ardından da görevden ayrılacağını açıklamış ve F.Bahçeliler ayağa kalkmıştı. Yıldırım, taraftarlar ve camiadan gelen yoğun istek üzerine istifa kararını geri alarak, görevini 5 yıl daha sürdürmüştü.

F.Bahçe Başkanı, dünkü basın toplantısında bunu hatırlatarak, "O dönemde yoğun istekler üzerine kararımı değiştirmiştim. Ama bu kez öyle olmayacak. Kararım kesin. Başkanlıktan ayrılıyorum ama kopmuyorum. Bu sevda bitmez" ifadelerini kullandı.

  • AHMET BIYIKLI

    Bir ay içinde kongre

    Aziz Yıldırım'ın görevi bıraktığını açıklamasıyla şimdi gözler F.Bahçe'de bundan sonra neler olacağına çevrildi. Tüzüğe göre, başkanlığın boşalması, olağan genel kurula 3 aydan fazla bir süre kala olduğu için, bir ay içinde olağanüstü kongrenin toplantıya çağrılması gerekiyor.

    F.Bahçe yönetimi, pazartesi günü yapacağı toplantıda, olağanüstü kongreye yönelik kararını alacak. Aziz Yıldırım, dünkü açıklamasında, bu toplantıya katılmayacağını, ancak seçimlere kadar görev üstlenecek başkan ve yöneticilere transfer dahil her türlü katkıyı sağlayacağını söyledi.

    Saran: Gelişmeleri izliyorum

    İlk seçimde başkan adayı olacağını daha önce açıklayan Saran, "Gelişmeleri izliyorum. Duruma bakmak lazım" diye konuştu.

    NOTLAR

    İstifa lafını hiç kullanmadı

    Başkan Yıldırım, yaklaşık 15 dakika süren toplantıda "İstifa'' kelimesini hiç kullanmadı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği ve çok sayıda kanaldan canlı yayınlanan basın toplantısına, 100 kadar gazeteciyle birlikte kongre üyesi katıldı.

    Divan Başkanı hâlâ umutlu

    Yıldırım'ı ikna çabaları sürerken, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, başkanın geri dönmesi için şimdiye kadarki çabalarının sonuç vermediğini belirterek, yine de umutlarını koruduklarını söyledi.

    Kulüpten çıktı İsviçre'ye uçtu

    Görevi bıraktığını açıklayan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün İsviçre'nin Zürih kentine gitti. Yıldırım, havalimanında basından kendisini rahat bırakmalarını isteyerek, "Artık başkan değilim, tatile gidiyorum" dedi.

    TEPKİLER

    Yönetici ve üyeler ağladı

    Aziz Yıldırım'ın vedasını açıkladığı basın toplantısı sırasında salondaki bazı kongre üyeleri ile yönetici İlhan Ekşioğlu'nun ağladığı gözlendi. Toplantıda Divan Başkanı Yüksel Günay'ın yanısıra çok sayıda kongre üyesi de hazır bulundu.

    Sazak: Çok kararlı ikna edemedim

    Eski başkanlardan Güven Sazak kulüp binasına gelerek Aziz Yıldırım'ı ikna etmek için bir görüşme yaptı. Sazak binadan ayrılırken, yaptığı açıkklamada Yıldırım'ı oldukça kararlı gördüğünü belirtti. Ali Şen ise, "Yorum yok" demekle yetindi.

    Polat: F.Bahçe için hayırlı olsun

    G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Aziz Yıldırım'ın istifasıyla ilgili yorum yapmayacağını belirterek, "Kendisi ve F.Bahçe camiası için hayırlı olsun" dedi. Başkan Özhan Canaydın kararına duyulması gerektiğini, Bayram Tutumlu ise üzüldüğünü söyledi.

    8 yılda üç şampiyonluk

    Aziz Yıldırım, 8 yıllık başkanlığı döneminde 2000-2001, 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında şampiyonluk yaşadı. Yıldırım, 15 Şubat 1998'de seçildiği kulüp başkanlığında bugüne kadar 10 teknik adamla çalıştı, yıldız transferleriyle yankı yaptı.

    Taraftarlardan ikinci Yıldırım yürüyüşü

    Daha önce Aziz Yıldırım'ın görevde kalması için yürüyüş yapan F.Bahçeli taraftarlar, yine benzer bir organizasyon hazırlığında. İnternet sitelerindeki forumlarla haberleşen sarı-lacivertliler, yarın Kadıköy yakasında büyük bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyor.

    Dün sabahtan itibaren kulübe binlerce faks ve elektronik posta yağdıran taraftarlar, duygu dolu sözlerle Yıldırım'ı istifadan vazgeçirmeye çalıştı. Türkiye'nin her yanından ve yurt dışından gelen mesajlar yöneticiler tarafından başkana iletildi ama Yıldırım dönmedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi