T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 28 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

35 milyon dolar ve altınlar enkazdan sağlam çıktı

Atatürk Havalimanı’nda çıkan yangının ardından hasar tespit çalışmaları başladı. İlk belirlemelere göre kasalardaki 418 kilo altınla 35 milyon doların yanmadığı belirlenirken, Laleli esnafına ait malların ise kurtarılamadığı bildirildi

Sırrı
Bıyık
Atatürk Havalimanı C Terminali Kargo Bölümü’nü enkaz haline getiren yangınla ilgili hasar tespit çalışmaları Bakırköy Cumhuriyet Savcısı gözetiminde başlandı. Yangın yerine dün gelen sigorta eksperleri, enkaza ancak iş makinalarının açtığı yoldan girebilirken Sistem Lojistik antrepolarındaki açılan 4 çelik kasada 300 kilo külçe altın, 35 milyon dolar döviz, elmas ve pırlanta gibi değerli taşlarla, çok sayıda kredi kartları ve çeklerin zarar görmediği anlaşıldı. Bu arada, Çelebi Kargo’nun antreposundaki kasada bulunan 118 kilo altının da hasar görmediği anlaşıldı.

ÇEKLER DE SAĞLAM

Yetkililer hasar tespit çalışmalarının haftalar alabileceğini belirtirken dün sabah saatlerinde enkaz bölgesine gelen sigorta eksperleri, yanan Havaş, Çelebi, Sistem Lojistik antrepoları ve DHMİ’nin kontrolündeki sundurmada hasar tespitine başladı. Eksperler, önce burada bulunan çelik kasaları, bir kilit fabrikasından getirilen çilingirlere açtırdı. İlk açılan V-01C numaralı kasada, 300 kg. külçe altın, V-01D numaralı kasada, çoğunluğu Amerikan Ekspres ve TEB’e ait olduğu öğrenilen yaklaşık 35 milyon dolar değerinde döviz, V-01E numaralı kasada, elmas ve pırlanta gibi değerli taşlar, V-01F numaralı kasada da, kredi kartları ve çek gibi değerli kağıtlar bulundu. Yapılan incelemede, bütün bu malların hiçbirisinin hasar görmediği anlaşıldı. Bu arada, Enkazda Gülaylar ve Arpaş’ın da aralarında bulunduğu bazı firmalara ait 300 bin dolarlık altın olduğunu ifade eden Gözkara, ayrıca İstanbul Altın Rafinerisi’ne ait 200 bin dolarlık gümüş bulunduğunu söyledi.

ESNAFIN MALI YANDI

Yangında Laleli esnafına ait milyonlarca dolarlık malın kül olduğunu belirten bir Çelebi yetkilisi, altın ve gümüş gibi değerli eşyaların zarar görmediğini söyledi. Bu arada, Sistem Lojistik Antreposu’nda bulunan dört adet radyoaktif içerikli paketlerden ikisi TAEK Küçükçükmece merkezine götürüldü, diğer ikisi de beton bloklarla kaplandı. Öte yandan, ithal ya da ihraç edilen malların çıkış yerinden itibaren alıcısına ulaşıncaya kadar bir ay süreyle nakliye sigortası kapsamında olduğu öğrenildi.

Çernobil benzetmesi yanlış

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Okay Çakıroğlu, havalimanındaki yangının ardından TAEK ekiplerinin önceki akşama kadar aralıksız ölçüm yaptıklarını bildirdi. Havalimanında Çernobil gibi bir radyasyon tehlikesinin söz konusu olmadığını belirten Çakıroğlu, çevreyi ve insanı tehdit edecek hiçbir ölçüm sonucu almadıklarını belirtti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi