T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 28 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hızlı tren mağduru köy

Hızlandırılmış tren seferlerinin başlaması nedeniyle hemzemin geçitleri kaldırılan Ahmediyeliler, geçidin açılmasını istiyor. Hemzemin geçidin kapatılmasıyla mezarlığın demiryolunun diğer tarafında kalması cenaze törenleri sırasında sorun oluyor.

Adapazarı’nda 2 yıl önce hızlandırılmış tren seferlerinin başlaması nedeniyle hemzemin geçitleri kaldırılan ve ikiye bölünen Ahmediye köyü sakinleri, geçidin yeniden açılmasını istiyor. Ahmediye Köyü Muhtarı Ali Güre, yaptığı açıklamada, hemzemin geçidin kapatılmasıyla 140 haneli köyün 14 hanesinin demir yolunun diğer tarafında kaldığını, bölgenin araç ve yaya trafiğine kapatıldığını söyledi.

14 HANE MAHSUR

Mezarlığın da köyün diğer tarafında kalması nedeniyle özellikle cenaze törenleri sırasında güçlük yaşadıklarını anlatan Güre, iki tarafında çukur açılan demir yolundan geçerken korktuklarını belirterek şunları söyledi: “Geçit (tehlikeli olur) diye açılmıyor. Köy 140 haneli ve rayların diğer tarafında kalan 14 hanesi araç ve yaya trafiğine kapandı. Bir yangın çıksa itfaiyenin karşı tarafa ulaşması mümkün değil. Çocuklarımız bu tarafta bulunan okula tırmanarak ulaştıkları rayları tehlikeli biçimde geçerek gelebiliyorlar. 2 senedir çalmadığımız kapı kalmadı. Yine de geçidi açmadılar. Ancak diğer köylerdeki geçitler açıldı. Bizim görüş mesafemiz geçide zaten uygun.’’ Geçidin açılması halinde daha güvenli bir geçiş imkanına kavuşacaklarını kaydeden Güre, “Bir kaza olacak, çocuklarımız tren altında kalacak diye çok korkuyoruz. Bugün cenazemiz vardı, aynı sıkıntıyı yine yaşadık. Şunu anlayamıyoruz. Burada 45 yıldır geçit vardı. Şimdi neden tehlikeli görülüyor, bunun açıklamasını istiyoruz’’diye konuştu. Evleri rayların karşı tarafında kalan 2 çocuk babası Metin Yıldırım da otomobilini evinin önüne götüremediğini ve karşı tarafta bıraktığını kaydetti. Otomobilinin çalınmasından endişe ettiğini ifade eden Yıldırım, eşya, ürün ve diğer ihtiyaçlarını sırtlarında taşıdıklarını anlattı. Özellikle okula giden çocuğu için kaygı duyduğunu belirten Yıldırım şunları söyledi: ‘’Çocuğumun her an başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Biz kendi imkanlarımızla çukuru doldurup bir geçit yapmıştık. Ancak TCDD’den geldiler ve bu geçidi kapattılar. Beni mahkemeye verdiler ancak beraat ettim. Artık bu eziyetin bitmesini istiyorum. Böyle bir zamanda böyle bir uygulama çok komik. Zaten burada daha önce geçit vardı.’’

  • SAKARYA (A.A)


    Çekirge hastanesi lüks otel gibi oldu

    Daha önce SSK Bölge hastanesi olarak hizmet veren Çekirge Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığı’na bağlandıktan sonra çehresi değişti. Bakanlığa bağlandıktan sonra Çekirge Devlet Hastanesi ismini alan kuruluş, Bursalıların ilk tercihi haline gelince boş yatak bulmak sorun oldu. Başhekim Opr. Dr. Mustafa Tümay, sağlık personelinden çok, adeta bir müteahhit gibi çalışmaya başlayınca, sağlık tesisi her gün biraz değişti ve bu kuruluş Bursa’nın l numaralı sağlık tesisi halini aldı. Günde yaklaşık 7 bin hastanın kontrolden geçtiğini, 70 poliklinik ile hizmet vermeye çabaladıklarını belirten Başhekim Tümay, “Yoğun ilgi bizi rahatsız etmiyor, bilhassa hizmetin daha iyisini vermeye teşvik ediyor” dedi. Hastanede 10’un üzerinde Göz hekiminin hizmet verdiğini vurgulayan Tümay, “Buna rağmen poli-kliniklerimiz yeterli olmuyor. Hastanemizde (görme alanı) tesbiti yapamıyoruz. Bu eksiğimizi de bir ay gibi kısa sürede tamamlayacağız ve göz hastalarımıza hizmetin tamamını kendi tesisimizde vereceğiz” şeklinde konuştu.

  • YENİ ŞAFAK / BURSA


    Sakaryaspor’a minikler yetişiyor

    Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin açılışını yaptığı Merkez Belediyesi Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası’nın üçüncüsü, Ticaret Lisesi Sahası’nda başladı. Adapazarı Merkez Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği turnuvada bu yıl 20 mahalle takımı şampiyonluk için mücadele edecek. Mahallelerin birbirleriyle kaynaşmasını ve çocukları sporla buluşarak faydalı uğraşlarla ilgilenmelerini hedeflediklerini vurgulayan Başkan Süleyman Dişli, “ geleceğe sağlıklı nesiller kazandırma acındayız” dedi. turnuvaya katılan 240 çocuğun geleceğin Sakaryaspor’un büyük futbolcuları olacağını da umduklarını ifade eden Süleyman Dişli, yeniledikleri Ticaret Lisesi Sahası’nı Futbol severlerin Adapazarılıların hizmetine sunduklarını da belirtti.

  • YENİ ŞAFAK /SAKARYA


    Engelleri Bocce sporuyla aştılar

    Eğitilebilir Nilüfer İş Okulu’nun engelli öğrencileri Kültürpark Şenliği’nde son günlerin moda sporu Bocce oynadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği, tüm hızıyla devam ederken farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Eğitilebilir Nilüfer İş Okulu’nun 10 zihinsel engelli öğrencisi son günlerin moda sporu olan ‘Bocce’ oynadı. Yeni spor dalı olan ‘Bocce’de başarılı atışlar yaparak yüksek puan toplayan zihinsel engelli gençlerin coşkusuna öğretmenleri ve ailelerinin de yalnız bırakmadı. 2 bin 200 gencin katıldığı şenliğin, bu yıl Kültürpark içerisinde özel olarak hazırlanan alanda yapıldığını belirten BURFAŞ yetkilileri, ayrıca şenliğe bu yıl ilk defa badminton, bocce ve halı saha futbol branşlarının eklendiğini ifade ettiler.

  • YENİŞAFAK/BURSA


    İmam Hatiplilerin yeterlilik sınavı

    İmam hatip yeterlilik sınavı, Sakarya Müftülüğü’nde yapılıyor. 4 ilden bin 700 imam hatip lisesi mezununun katıldığı sınav, 2 hafta boyunca devam edecek. Sakarya Müftülüğü’nde kurulan 3 komisyonda yapılan sınavda, sınava katılanlara Kur’an-ı Kerim ile ezbere çeşitli dualar, sûreler okutuldu ve dini bilgilerle ilgili sorular soruldu. Komisyon Başkanlıklarının Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişleri İsmail Köse ve Ömer Balaban ile Eskişehir İl Müftüsü Abdullah Ceylan’ın yaptığı sınavda imam hatip adaylarında Kur’an Kursu öğreticiliği, imam hatiplik ve müezzinlik konularında yeterlilik arandı.

  • İSMET KILIÇARSLAN / SAKARYA


    İzmit’te mısırcılara tek tip kıyafet

    İzmit’te mısır satıcıları tek tip elbise giyecek. Saraybahçe Belediyesi Zabıta Müdürü Erdoğan Alkan, yaz sezonu boyunca mısır satışı yapacak seyyar esnaflarla bir toplantı yaptı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da belediyenin belirlediği yerlerde satış yapılabilecek. Önceden belirlenen ve numaralandırılan yerler dışında satış yapılması halinde cezai yaptırım uygulayacaklarını söyleyen Alkan; “Satış yapacaklardan kimlik bilgileri ve ikametgah senetleri alınarak kendilerine görev kartı hazırlıyoruz. Numaralandırılan belirli yerlerde, mısır ve kestane satışı yapabilecekler” dedi.

  • YENİ ŞAFAK / İZMİT

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi