T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 28 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yüzyılın fotoğrafı

Siyaset, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve DYP lideri Ağar’ın elele TOBB delegeleri selamlamasıyla rahatladı. TOBB Başkanı, “Bu, Türkiye noktasında herkesin el birliğinde olacağını gösteren yüzyılın fotoğrafıdır” dedi

Erhan
Seven

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 61’inci Genel Kurulu tarihi bir olaya sahne oldu. Toplantının yapıldığı salona birlikte gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ve DYP lideri Mehmet Ağar, TOBB

Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle el ele tutuşarak salonu selamladı. Liderleri el ele halkı selamlamaya davet eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin meselelerini iktidar ve muhalefet mutlaka farklı farklı düşünecek ama Türkiye noktasında herkesin el birliğinde olacağını gösteren yüzyılın fotoğrafıydı bu’’ dedi.

Türkiye’de son günlerde yaşanan sıkıntılı günlerin ardından Erdoğan, Baykal ve Ağar’ın birlik ve beraberlik görüntüsü vermesi salonda bulunan delegeler, davetliler ve işadamları tarafından uzun süre alkışlandı. Salonda yaşanan bu birlik görüntüsü konuşmalara da yansıdı. Daha önce liderlerin birbirlerini ağır şekilde eleştirdiği TOBB Kongreleri’ne göre daha sakin konuşmalar yapıldı.

40 YILLIK HEDEFLERİ OLAN TÜRKİYE

Başbakan Erdoğan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada hükümet olarak bugüne kadar tüm kararları meslek örgütleriyle birlikte aldıklarını belirterek, AB sürecinde TOBB’un hükümeti hiçbir zaman yalnız bırakmadığını, katılım sürecinde de tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. AK Parti iktidarı döneminde sağlanan ekonomik başarıları anlatan Erdoğan, “Kalp ritmi bozuk, ateşi hayatiyet sınırlarına yükselmiş bir Türkiye vardı. Bugün 30-40 yıllık hedefleri olan bir Türkiye var” diye konuştu.

BAŞBAKAN’DAN KAYITDIŞI SİTEMİ

Erdoğan, dış politikada da Türkiye’nin saygınlığının arttığını da belirterek, “Üretim, yatırım, iş imkanı, ihracat yapmak isteyenlere artık Ankara gölge etmiyor” dedi. İşadamlarının oluşan bu istikrar ve güven ortamına sımsıkı sarılmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, popülizme prim vermeyeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin kazanımlarına, zor kazanılan itibarına kastedenlere ortak cevap vermek zorunda olduklarını belirterek, “Ekonomide elde ettiğimiz kazanımların siyasetin kör döğüşünde heba edilmesi bu millete haksızlık olur ve telafisi mümkün olmayan çıkmaz yola sokar” dedi.

Erdoğan, iş çevrelerine de kayıtdışı sitemi yaparak, kayıtdışının önüne geçmek için yeterli çaba gösterildiği takdirde vergileri daha da düşürebileceklerini de kaydetti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da gereksiz tartışmalarla hız ve vakit kaybedilmemesi gerektiğini belirterek, popülist yaklaşımlardan hükümetin uzak durmasını da istedi.

Türkiye’nin ihtiyacıydı

Rifat Hisarcıklıoğlu, Erdoğan, Baykal ve Ağar ile elele sahneye çıkmaları ile ilgili şunları söyledi: “Buradan bir mesaj çıktı. Bu, bugünlerde Türkiye’nin ihtiyacı olandı. Türkiye’nin meselelerini iktidar ve muhalefet mutlaka farklı farklı düşünecek ama Türkiye noktasında herkesin el birliğinde olacağını gösteren yüzyılın fotoğrafıydı.’’ Hisarcıklıoğlu, “Kareye girmek istemeyen oldu mu’’ sorusuya “Hayır... İkna etmemize gerek kalmadı. Bütün Türkiye’ye, dünyaya mesajdı bu’’ dedi.

TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM

Başbakan Erdoğan ve diğer konuklara TOBB üyelerinin illerinden getirdikleri hediyeler de armağan edildi. Siyasiler en çok lokma tatlısı ile üzüm şırasına ilgi gösterdiler.

Muhalefet boş koltuklara konuştu

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından TOBB delegelerinin salonu boşaltması üzerine muhalefet liderleri boş sıralara konuştu. DYP lideri Ağar bu duruma tepki gösterirken, CHP lideri Baykal hükümeti sert bir dille eleştirdi. Baykal, bir saati aşan konuşmasında önce hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Cari açık ve dış ticaret açığının da önemli oranda sıkıntı oluşturduğunu öne süren Baykal, ekonominin “kırılma noktasında” olduğunu iddia etti. Baykal, hükümetin tutumunun istikrarsızlık yarattığını savunarak, Danıştay saldırısının arkasında olduğu söylenen çetenin nerede olduğunu sordu. Ağar ise konuşmasına konuşma düzenini eleştirerek başladı. Başbakan’ın konuşmasının ardından salonun boşalmasını eleştiren Ağar, bir dahaki toplantının aynı konuşma düzeneği ile yapılmamasını istedi.

IMF’e uşaklık yapmadık yapanları herkes biliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan Ak Parti Kırşehir İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 3 Kasım 2002’den önce Türkiye’nin, dünyanın adeta yüzüne bakmadığı bir ülke haline getirildiğini söyledi. Erdoğan, ‘’Şimdi, (IMF’ye şöyle uşak, böyle uşak) falan diyorlar ya uşaklıksa uşaklığın daniskasını onlar yaptı. Niye, IMF’ye bunlar devamlı borçlandılar. Şimdi para nereden geliyor biliyor musunuz, Ak Parti iktidarının dürüstlüğünden geliyor. Hortumlar kesilmeseydi, bu paralar ödenmezdi. Kesildiği için ödeniyor’’ dedi. Başbakan Erdoğan kongre salonuna gelişi sırasında çocuklara oyuncak yerine bu kez akıllı ajanda dağıttı. Erdoğan açılışını yaptığı 17 Türk Büyüğü Anıtı’nın törenin de ahi elbisesi giydi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi