T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 28 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dönüşe kamuflaj

İlk dönüşü 2001’de yapan Yıldırım tekrarında yöneltilecek eleştirileri göğüslemek için transfere yükleniyor. İkinci dönüş, önemli yıldızlarla gelinerek perdelenecek!..

Görevden ayrılma kararını açıkladığından bu yana her kesimden, hatta olası rakiplerinden bile geri dönmesi yönünde baskı gören Aziz Yıldırım’ın kararını değiştireceği artık çok iddialı biçimde dile getiriliyor. F.Bahçe camiasında hemen herkes Yıldırım’ın bu kadar baskı ve isteğe dayanamadığını ve bugün geleceği İstanbul’da bu yöndeki kararını net biçimde ortaya koyacağı belirtiliyor. Yıldırım’ın basına “Dönüyorum” diye açık bir ifade kullanmasa da, kulübün önde gelen isimleri ve yönetici arkadaşlarına olağanüstü kongrede aday olacağını deklare edeceği öğrenildi. Bu aşamada Aziz Yıldırım’ı düşündüren en önemli konu, dönüş olayını ikinci kez gerçekleştirecek olması...

KİMSEYE LAF DÜŞMESİN

Daha önce de 2001 yılında kazanılan şampiyonluğun hemen ardından görevden ayrılacağını açıklayan ve kısa süre sonra yine baskılar nedeniyle geri dönen Yıldırım, ikinci kez böyle bir olayı gerçekleştirecek olmanın sıkıntısını yaşıyor. F.Bahçe’de kendisiyle yıldızı barışmayanlar ve rekabet ettiği diğer kulüplerden, “Sürekli git-gel yapıyor. Bu işin ciddiyeti kalmadı” biçimindeki eleştirilerde bulunabileceğini hesaplayan Yıldırım, dönüşünü perdeleyecek bir dizi “operasyon” planladı. Bunun en önemli ayağını da yıldız futbolcu ve kariyerli teknik direktör oluşturuyor. Yıldırım, F.Bahçe’ye çok önemli futbolcular ve teknik adamlarla birlikte dönerek, eleştirileri göğüslemeyi planlıyor.

F.Bahçe’ye dönüşünü yıldız transferleriyle kamufle edeceği belirtilen Aziz Yıldırım’ın, 17-18 Haziran’da yapılacak kongrede aday olurken, yönetimde de ciddi değişiklik yapacağı öğrenildi. Yıldırım’ın bu dönüşüyle “bir taşla iki kuş vurmayı” planladığı, uzun süre birlikte çalıştığı ve yıprandığını düşündüğü isimlerin yerine güçlü isimleri yönetime alacağı kaydediliyor. Mevcut yönetimden, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Vedat Olcay, Zeynep Sabancı, Rahmi Eyüboğlu ve Hakan Dinçer’i listesine almayacak Yıldırım’ın yeni kozlarının Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ile Koç Grubu’ndan Ali Koç olduğu dile getiriliyor.

SARAN’A ÖZGÜRLÜK!

Şahenk ve Koç ile yönetime hem maddi güç, hem de daha yüksek bir saygınlık kazandırmayı hedefleyen Yıldırım’ın Abdullah Kiğılı ile de görüştüğü belirtiliyor. Öte yandan, Aziz Yıldırım’ın kendisinden sonra başkan olmasını istediği ancak ikna edemediği Nihat Özdemir’in yeni yönetimde de ikinci başkan olarak yerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor. F.Bahçe’nin ilki 17-18 Haziran, çoğunluk sağlanamazsa da 24-25 Haziran’da toplanacak olağanüstü kongresinde Sadettin Saran’ın yasağının kaldırılması da gündemde. Saran ile başa baş yarışarak bu rekabete son noktayı koymak isteyen Yıldırım, kongre gündemine baş muhalifinin yasağını kaldırma maddesi koyacak.

Dönmesi için çok bastırdılar

Yıldırım’ın yeni yönetim kurulunda yer almaları beklenen Ferit Şahenk ve Ali Koç’un, başkanı iknada önemli rol oynadığı belirtiliyor. Özellikle Ali Koç’un, kendisine başkanlık öneren Yıldırım’a, “Bu olmaz. Ama sen dönersen listene girerim” dediği konuşuluyor.

Saran: Hani aday olmayacaktı?

Sadettin Saran, dün sorularımızı yanıtlarken, Aziz Yıldırım’ın yeniden aday olması halinde kendi durumunu gözden geçireceğini söyledi. Saran, “Dönmeyeceğini söyledi, biz de ona göre hazırlık yaptık. Şimdi yeniden aday olursa durumu değerlendirir, bir karar veririz” dedi.

‘Portekiz erken elensin’ dileği

Yıldırım’ın yeni hoca olarak Scolari ile anlaştığı biliniyor. Bir aksilik çıkarsa, Parreira ve Capello diğer adaylar. Yıldırım, Temmuz ayında başlayacak Şampiyonlar Ligi ön elemesi nedeniyle Portekiz ve Scolari’nin Dünya Kupası’ndan erken elenmesini temenni ediyor.

O iddiadan geri dönüş yok

Crespo, Chelsea’de kalmaya yakın olduğunu açıklarken, Yıldırım, onun yanı sıra Totti, R. Carlos, Campbell ve Fatih Tekke için bastırıyor. Aziz Yıldırım’ın, yakın çevresine, “Herkesin havaalanında karşılayacağı birini getireceğim” iddiasını unutmadığını söylediği öğrenildi.

İşaret geldi, açlık grevi sona erdi

Aziz Yıldırım’ın dönmesi için F.Bahçe Kulüp binası önünde açlık grevi yapan Serkan Kuş ve Harun Pakkan isimli taraftarlar, eylemlerine dün son verdi. Taraftarlar, kulüp yetkililerinin, Yıldırım’ın kararını değiştireceğine ilişkin telkiniyle ikna oldu. Açlık grevinden çıkışta Kuş ve Pakkan’a ilk yemek de kulüp mutfağından yetkililer tarafından verildi.

Öğrenciler de sokağa döküldü

Aziz Yıldırım’ı görevi bırakma kararından vazgeçirmek için hareketlilik sürerken, kulübün İzmir’deki futbol okulundan gelen 250 öğrenci, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda “Büyük başkan bizi bırakma’’ yazılı pankart açtı. Bu arada Türkiye ve Avrupa’daki 100’e yakın F.Bahçe Kulübü derneğinin, Yıldırım’ın göreve geri dönmesi için Salı günü İstanbul’da toplanacağı bildirildi.

Daum gözden de gönülden de ırak!

Taraftarlar, Daum’un durumunu tartışıyor. 1907 Derneği’nin internet sitesindeki ankette, Daum’un görevi bırakmasının takım için daha iyi olacağı seçeneği en çok oyu aldı. “Daum’un görevini bırakması takımımızı ne yönde etkiler?’’ sorusuna, 683 taraftar “Takım için daha iyi olur’’ şeklinde yanıt verirken, 534‘ü “Yeni hocaya bağlı’’ seçeneğine oy verdi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi