T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 14 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erdoğan: CHP, demokrasiden kaçtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin TBMM'deki Sosyal Güvenlik reformu görüşmeleri sırasında oturumları terk etmesini eleştirerek, "Yahu demokrasiden kaçılır mı, böyle bir hayırlı işten kaçılır mı, nereye kaçıyorsun" dedi.

Erdoğan, partisinin Tunceli İl Kongresi'ne katıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisini Tunceli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada CHP'ye yüklendi. Erdoğan, CHP'nin sosyal güvenlik reformuna ilişkin toplantıları terk etmesini eleştirerek, "Yahu demokrasiden kaçılır mı, böyle bir hayırlı işten kaçılır mı, nereye kaçıyorsun. Millet seni Parlamento'dan kaçmak için değil, Parlamento'da oturman için gönderdi" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesine CHP'nin karşı çıktığını ifade etti. Erdoğan, "Dün Meclis'te bunun kanunu da çıktı. Fakat anamuhalefet partisi CHP'yi anlamak mümkün değil, direniyor bunlara" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salonu bırakıp gidiyor, yahu demokrasiden kaçılır mı, böyle bir hayırlı işten kaçılır mı, nereye kaçıyorsun. Millet seni Parlamento'dan kaçmak için değil, Parlamentoda oturman için gönderdi, konuş, orda konuş. Ama bunların konuşacak birşeyi yok ki, bunların tek şeyi kaçmak, kaçıp gidiyorlar. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız, işimiz bu. Genel Sağlık Sigortası'nın çıkarıyoruz buna hayır diyorlar. Yahu Genel Sağlık Sigortasına hayır denir mi, yıllarca bu ülkede, yavrular hastanelerin kapısından uzaklaştırıldı. 'efendim bunun maliyeti çok yüksek' sana ne ya, bu millet zengin. Sen yeter ki hortumculara para aktarma.

"MÜRTECİ BUNLAR"

Erdoğan, eğitim ve sağlıktaki gelişmelere de değinirken, "Tunceli'de bilişim teknolojisi sınıfı olmayan okul yok" dedi. Erdoğan, "Bugüne kadar bunlar niye yapılmadı, neredeydi o çağdaş zihniyetler. Bunların çağdaşlıkla filan alakası yok. Bunlar gerici, gerici. Bunlar mürteci bunu böyle bilin. Mürteci bunlar" diye konuştu.

"BERABER YÜRÜDÜK' BİZİM ANDIMIZ"

Erdoğan konuşmasının sonunda salondakilere seslenerek, "Bizim bir andımız var biliyor musunuz, andımız andımız" diye sordu. Ancak salondan beklediği yanıt gelmeyince elini kulağına götürdü. Bir kişi biliyoruz diye bağırınca herkesin ayağa kalkmasını istedi. Erdoğan, tüm salonla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının dizelerini söyledi.

"ETNİK MİLLİYETÇİLİĞE KARŞIYIZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de etnik milliyetçilik bulunmadığını, etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını söyledi.

Erdoğan, "Bunu böyle bilin. Etnik unsurlar vardır. Ülkede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Boşnağı, Arnavutu vesaire hepsine bizler aynı mesafedeyiz. Fakat bizi birleştiren bir başka bağ var, bu bağ nedir? Hep birlikte farklı etnik kimliklere sahibiz, ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bizi bağlayan bir bağdır" dedi.

Erdoğan, ' Onun içinde diyoruz ki; Tek bayrak Türk Bayrağı, tek millet Türk milleti, tek vatan Türk vatanıdır" diye konuştu.

Erdoğan, geçen hafta il kongrelerine başladıklarını hatırlatarak, bu güç toplama sürecinin sonbaharda büyük kongreyle tamamlanacağını söyledi.

2007 genel seçimlerine hep beraber, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları el el omuz omuza hazırlanacaklarını ifade eden Erdoğan "Aşık Veysel'in ifade ettiği gibi 14 Ağustos 2001'de yola çıkarken hatırlarsanız bir şey söylemiştik. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece ve şimdi yine söylüyorum gideceğiz gündüz gece, durmadan usanmadan bu ülkeye, millete hizmet yolunda durmak yok. Niye? Çünkü bizim bu millete ayrımcılık yapmaksızın bir sevdamız var, bu vatana sevdamız var" dedi.

"DÜNYANIN 17. BÜYÜK EKONOMİSİYİZ"

Türk milletini, dünya ülkeleri arasında ilk 10 içerisinde gördükleri zaman kendilerini mutlu hissedeceklerini vurgulayan Erdoğan, şu anda Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi durumuna geldiğini hatırlattı.

Bunların durup dururken olmadığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çalışarak oldu, göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 2 bin 500 dolardı. Ama bugün kişi başına milli gelir 5 bin 8 dolar olmuştur. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri toplam 180 milyar dolardı, 360 milyar dolara ulaştı. Bunlar durup dururken olmadı, enflasyon yüzde 30'ün üzerinde idi, bakın şimdi yüzde 7.7'ye düştü. Faiz, unutmayalım o gecelik faizleri yüzde 8 bine çıktığı günleri. Yüzde 69'du biz göreve geldiğimizde nominal faiz. Şimdi nerede yüzde 13'lerde nereden nereye."

"BÜTÇE EMİN ELLERDE"

Erdoğan, göreve geldiklerine bütçe açığının yüzde 15 olduğunu belirterek, şimdi bütçe açığının yüzde 2 olduğunu kaydetti.

Almanya'nın, Fransa'nın bütçe açıklarının yüzde 5, yüzde 6 olduğunu belirten Başbakan Erdoğan "Bizim bütçe açığımız yüzde 2. Niye? Artık bizim bütçemiz hortumcuların elinde değil, dürüst emin ellerde onun için. Bütün bu yolculuğumuz bu şekilde devam ederken son 3 yıl içerisinde Türkiye'nin büyüme hızı yüzde 8" dedi.

İktidara geldiklerinde 5 yıl içinde milli geliri 5 bin dolara çıkarma hedefi koyduklarını, bunu 3 yılda başardıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şimdi kendilerine 2012 yılı sonunda milli geliri 10 bin dolara çıkarma hedefi koyduklarını söyledi.

Bu hedefin tutturulması halinde Türk milletini kimsenin tutamayacağını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti'de etnik milliyetçilik yok, biz etnik milliyetçiliğe karşıyız, bunu böyle bilin. Etnik unsurlar vardır, ülkede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi Gürcüsü, Abhazası, Boşnağı, Arnavut'u vesaire. Hepsine bizler aynı mesafedeyiz. Fakat bizi birleştiren bir başka bağ var. Bu bağ nedir? Bu bağ hep birlikte, farklı etnik kimliklere sahibiz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bizi bağlayan bir bağdır, bunu böyle bilin. Onun içinde diyoruz ki: Tek bayrak Türk Bayrağı. Tek millet Türk milleti tek vatan Türk vatanıdır. Bu vatan 780 bin kilometre karelik vatan topraklarıdır."

AK Parti'nin bölgesel milliyetçilik de yapmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Git batıyı, Marmara'yı, Ege'yi, Akdeniz'i ihya et, Karadeniz'i, Doğu'yu, Güneydoğu'yu, Orta Anadolu'yu bırak. Bu da olmaz" dedi.

Türkiye'nin her yerinin aynı güzelliğe, modern ve çağdaş yapıya sahip olacağını ifade eden Erdoğan, bu nedenle iktidara geldiklerinde 15 bin kilometre duble yol yapma sözü verdiklerin kaydetti.

CUMA NAMAZINI PAŞALAR CAMİİ'NDE KILDI

Başbakan Erdoğan daha sonra, Tunceli'de Paşalar Camii'nde cuma namazı kıldı.

Valiliği ziyaretinin ardından, partisinin il kongresine katılan Erdoğan, daha sonra şehir merkezindeki Paşalar Camii'ne geçti.

Burada cuma namazını kılan Başbakan Erdoğan, cami çıkışında kendisine seslenen genci yanına çağırarak sorununu dinledi.

Özgür Çelik isimli gencin, 6 yıldır öğretmenlik için atama beklediği ve Başbakan Erdoğan'dan sorunun çözümü için yardım istediği bildirildi.

  • TUNCELİ (ANKA/AA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi