T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 14 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Pepe'yle çevreye bir bakış

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin katıldığı İskele Sancak'ta, Tuzla'daki tehlikeli atık variller, Sinop'ta kurulacak nükleer enerji santrali, çevre sorunları ve Bakanlığın çalışmaları masaya yatırılıyor

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe bu akşam Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği İskele Sancak'a konuk oluyor. Bakan Pepe'nin katıldığı programda Tuzla'daki tehlikeli atık variller, nükleer enerji santrali, toplu köpek ölümleri, orman ve yerleşim alanlarının kullanımı ile ilgili konular masaya yatırılıyor. Tuzla'da toprağa gömülen zehirli atık varillerinin bulunmasından sonra konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman Bakanı Pepe, atıkların hangi firmaya ait olduğu konusunda ipuçları vermiş, emin olduktan sonra ismin açıklanacağını bildirmişti. Bakan Pepe programda, çevre katliamı olarak değerlendirilen ve bir haftadır Türkiye'nin gündemini meşgul eden atıklarla ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ne gibi çalışmalar yaptığı, zehirli atıkların neden yok edilmeyip toprağa gömüldüğü, bundan sonra bu tür durumlarla karşılaşmamak için çalışmalar olup olmadığı konularında açıklamalarda bulunuyor. İskele Sancak'ta Türkiye'de nükleer enerji santrali kurma çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Osman Pepe, Sinop'ta yapılmasına karar verilen nükleer enerji santraliyle ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'nın görüşünü de anlatıyor. Programda ayrıca, yakın geçmişte yaşanan Çernobil faciasının yeni bir nükleer santral kurulurken düşündürdükleri, orman alanları, yerleşim alanları ve sahil kullanımını düzenleyen 'Kıyı Kanunu'nun içeriği, son günlerde artan köpek ölümleri ve birçok konu etraflıca tartışılıyor.
KANAL 7 / 23.40


İki küçük çocuğun bitmeyen büyük aşkı

Yeni Zelandalı yönetmen Vincent Ward'ın yönettiği İnsan Yüreğinin Haritası bu akşam ekranda. Filmde, küçük yaşta birbirlerine âşık olan ancak yolları ayrılan ve yıllar sonra karşılaşan iki sevgilinin yaşadıkları anlatılıyor.

CNBC-e'nin Dünya Sineması kuşağında Yeni Zelandalı yönetmen Vincent Ward'ın yönetmenliğini üstlendiği İnsan Yüreğinin Haritası adlı film ekrana getiriliyor. Romantik dram türünün başarılı yapımlarından biri olarak gösterilen film, ayrıntıları gözden kaçırmayan senaryosu, şiirsel bir tad veren görselliği, yönetmenin kendine has kurgusuyla akşamın en iyi filmleri arasında yer alıyor. Çekildiği yıl Cannes Film Festivali'nde dünya seyircisinin dikkatini çekmeyi başaran ve bu yıl da 25. İstanbul Film Festivali'nde Türk izleyicisiyle tekrar buluşan film, benzerine az rastlanır bir aşk öyküsünü anlatıyor.

HAYALLERİN PEŞİNDE

Avusturya-İngiltere-Fransa-Kanada ortak yapımı filmin konusu kısaca şöyle; Henüz küçük yaşta bir hastanede tanışan Avik ve Albertine birbirle-rine âşık olacak ama yıllar süren ayrılık onları bambaşka hayatlar kurmaya itecektir. 2. Dünya Savaşı sırasında bombardıman pilotu olan Avik hayatının aşkıyla tanışmalarına sebep olan Russell ile yıllar sonra tekrar karşılaştığında Albertine'ın artık onun sevgilisi olduğunu görür ama yine de vazgeçmez. Ancak bu kez Russell'ın gazabına uğrar.

İNSAN YÜREĞİNİN HARİTASI

Orijinal Adı: Map Of The Human Heart Yön: Vincent Ward Oyn: Jason Scott Lee, Anne Parillaud
Cnbc-e - 22.00


Geçmiş aşkların peşine düşünce

Türk Edebiyatı'ndaki popüler aşk romanlarını ve romanların yazarlarını konu alan Aşkın Gözyaşları adlı belgeselin bu ilk bölümünde, Osmanlı toplumunun roman sanatı ile tanışması, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e erkek yazarların roman okuyan kadına yaklaşımları ve kadınların edebiyatla ilişkisi anlatılırken, Mehmet Rauf Güzide Sabri, Peyami Safa gibi yazarların yaşam öykülerine yer veriliyor.
TRT 2 / 22.30


Dünya gözdesi Şehr-i İstanbul

Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Eğrisi Doğrusu'nda bu hafta, İstanbul'un Avrupa Kültür başkenti olması konuşuluyor. Tarihçi İlber Ortaylı'nın konuk olduğu programda, İstanbul'un tarihi, tahrip edilen tarihi eserler ve İstanbul'a tarihi kimliğininin nasıl yeniden kazandırabileceği ele alınıyor.
Cnn Türk / 22.00


Kutlu Doğum Haftası sohbeti

Feridun-Arzu Erdoğral çiftinin sunduğu Basında Bugün'de bu sabah, Kutlu Doğum Haftası konuşuluyor.Yurt ve dünyada gelişen haberlerin izleyicilere aktarıldığı programdaki Özel Haber bölümünde bugün, "Kutlu Doğum Haftası'nda neler yapıldı? 1989'da kutlanmaya başlanan Kutlu Doğum Haftası fikri nasıl doğdu? Hz. Peygamber sevgisi etrafında topluma düşen görevler nelerdir?" gibi sorulara cevap aranıyor. Hilal TV / 08.00


ŞUBAT SOĞUĞU
Nedim ve Semih fotoğraflar için baskında

Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı dizide, Aziz Tarman'ın ofisine baskın düzenleyen Nedim ve Semih, fotoğrafları alıyor fakat Asaf'ın adamları tarafından köşeye sıkıştırılıyorlar. Tarman, bombalamak için belirlediği hedefi değiştiriyor. Kara'nın da hazırlanmasını istiyor.
SAMANYOLU / 22.00


IHLAMURLAR ALTINDA
Yılmaz'la Filiz'in yakınlığı herkesi rahatsız ediyor

Bülent İnal, Tuba Büyüküstün ve Sinan Tuzcu'nun rol aldığı dizide, Yılmaz, Filiz'in birçok insana çalışma imkanı sağlayacak yeni projesini hayranlıkla dinliyor. Onları baş başa gören Elif, aralarındaki yakınlıktan rahatsız. Ömer de Yılmaz'ın tek amacının intikam olduğunu düşünüyor.
KANAL D / 21.45


HAYAT BİLGİSİ
Emin ve Afet evlenebilecek mi?

Perran Kutman ve Kerem Kupacı'nın rol aldığı dizide, Emin Afet'in evlenme teklifini kabul ediyor. Nikah günü, Afet'e gelin odasında yardım eden Bahar, çalan telefonunu açtığında kötü bir haberle karşılaşıyor.
SHOW /20.00


Harry Potter ve Sırlar Odası
Harry Potter'ın maceraları devam ediyor. Yazı Dursley'lerle geçiren Harry bir an önce Hogwarts'a geri dönmeye can atmaktadır. Ancak Harry odasında bir ev ciniyle karşılaşır. Cin, Harry'i Hogwarts'a dönmemesi için uyarmaya gelmiştir.
Orijinal Adı Harry Potter and the Chamber of Secrets, Yönetmen: Chris Columbus, Oyuncular: Daniel Radcliffe, Matthew Lewis
TGRT / 21.15

U-571
Nazilerin ünlü U tipi denizaltıları onlara denizde büyük üstünlük sağlamaktadır. Müttefikler Almanların 'enigma' üreten şifre sistemlerini alt etmeye çalışmaktadır. Onlar için fırsat arızalanan bir Alman denizaltının verdiği SOS çağrısı olarak karşılarına çıkar.
Orj Adı:U-571, Yön:Jonathan Mostow, Oyn: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel, Jon Bon Jovi, David Keith
TV 8 / 22.30

Zor Hedef
Jean Claude Van Damme'ın başrolünü üstlendiği Zor Hedef adlı filmde, New Orleans'ta kaybolan babasını arayan bir kızın maceraları yer alıyor. Babasını aramaya giden genç kadın yanına onu koruması için bir bodyguard alıyor.
Orijinal Adı: Hard Target Yönetmen: John Wood Oyuncular: Jean Claude Van Damme, Robert Apisa
TRT 1 / 20.35

Büyük Av
CIA ajanı Mike, patronunu suçüstü yakalar ve önemli kanıtlar ele geçirir. Artık hayatı tehlikede olan Mike ölmeden önce komşusu John ve sekreteri Sylvia'ya bir mesaj geçer. John ve Sylvia artık CIA tarafından aranan birer av olmuşlardır.
Orijinal Adı: The Hunted Yönetmen: J.F. Lawton Oyuncular: Christopher Lambert, John Lone, Joan Chen Türü: Macera
ATV / 23.45

Sissi
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun ünlü kraliçesi Elizabeth'in gençlik yıllarını anlatan Sissi, görkemli dekorlar içinde geçen, yer yer masala yaklaşan bir film. Filmde, bir kraliçenin gençlik umutları, sevinçleri ve acıları masalsı bir dille anlatılıyor.
Orijinal Adı: Sissi Yön: Ernest Marischka Oyn: Romy Schneider, Karl-Heinz Böhm
STAR / 01.40


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi