T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 14 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Perma arası NLP

Güzellik merkezlerinde kadınlar artık bir yanda saç ve cilt bakımı yaptırırken diğer yanda kişisel gelişim uzmanlarıyla sorunlarını paylaşarak dertlerine çözüm buluyor

Ayşe
Olgun
Komşusuyla, eşiyle ya da işyerinde sorun yaşayan kadınların kavga sonrası sinirlerini yatıştırmak ve sıkıntılarından kurtulmak için tercih ettikleri kuaförler artık müşterilerinin sorunlarına daha profesyonel yaklaşıyor. Fatih'te açılan Nisa Güzellik Merkezi, sorunlarından kurtulmak için bakım yaptıran müşterilerine artık kişisel gelişim uzmanı ve biyoenerji uzmanıyla ortak hizmet veriyor. Salona gelen müşteriler sadece bakım yaptırmakla kalmıyor, sorunlarını uzmanlarla paylaşıyor ve çözüm arıyorlar.

AİLE TERAPİSTİ DE VAR NLP UZMANI DA

Aile terapisti Nuray Erim, ailevi sorunlardan dolayı kuaföre gelen kadınların sorunlarını dinliyor ve onlara çözüm önerileri sunuyor. İsteyen müşterileri ise NLP (Beyin dilini programlama) tekniğiyle tanıştırıyor ve bu yolla sorunlarından kendi başlarına nasıl başedecekleri öğretiyor. Biyoenerji Uzmanı Çeçen asıllı Fatma Tatriyana ise, ruhsal sıkıntısı olan müşterilere masaj yaparak ve enerji vererek vücut çakralarını açıyor. Kuaför salonunun sahibi Seher Öğünç, verdikleri hizmetten müşterilerinin son derece memnun olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Kuaför salonumuza gelen müşteriler bakımlı ve güzel olmanın yanında sorunlarını anlatarak uzmanlarla da biraraya geliyor. Böylece evde eşlerini hem daha bakımlı ve güzel olarak karşılıyor hem de güzel sofralar hazırlayarak onları nasıl mutlu edeceklerini öğrenmiş oluyorlar."

Kuaföre gelen müşterilerin neredeyse tamamını tesettürlü hanımlar oluşturuyor. Çünkü Öğünç'e göre estetik operasyonlarının tavana vurduğu, sokakları bakımlı ve güzel kadınların doldurduğu bir çağda tesettürlü hanımlar da artık evde eşlerini bakımlı, şık ve güzel bir şekilde karşılamak istiyor. Durum böyle olunca da daha önce kuaföre hiç yolu düşmemiş hanımlar bile bakım yaptırmak için daha sık kuaföre uğruyor.

Saç boyatmakla dert Bitmiyor

Yaklaşık 20 yıldır kuaförlük mesleğini sürdüren Rana Temel, kuaför salonlarını dün olduğu gibi bugün de bir çok mutsuz kadının saç kestirip boyatmak için tercih ettiğini söylüyor. Hergün birkaç müşterisinin hem saçını kesip hem de dertlerini dinlediğini belirten Temel, artık bir yıldır ciddi sorunları olan müşterileri salonlarında hizmet veren uzmanlara yönlendirdiklerini dile getiriyor. İlahi kaseti çıkararak gündeme gelen Serpil Özkasap da salonun müdavimlerinden. İçi daraldığı zaman kendini kuaför salonuna attığını söylüyor ve ekliyor: "Bazen ilahi, bazen şarkı söylüyoruz bazen de bir araya gelip Kur'an okuyoruz. Benim gibi sadece bakım yaptırmak için değil rahatlamak, çay içip sohbet etmek için gelen birçok müşteri var."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi