T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 14 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Elkatmış ve Yakış'tan Roth'a sıcak karşılama

Alman Birlik 90 / Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, İnsan Hakları ve Uyum Komisyonları'nda sıcak karşılandı. Elkatmış Roth'u evine davet etti. Yakış ise övgüler yağdırdı

Duygu
Güvenç
Almanya Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Claudia Roth, İnsan Hakları ve Uyum Komisyonu'nda övgülerle karşılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le de görüşen Roth, başörtüsü sorunundan, Şemdinli'ye, nükleer santrallerden PKK'ya kadar birçok konuda mesaj vermeyi ihmal etmedi...

Yeşiller Eşbaşkanı Roth, Meclis'teki ziyaretine Elkatmış ile başladı. Elkatmış, Roth ile görüşmesinde Irak ve Filistin'de yaşananları, Almanya'daki 'vicdan testi' uygulamalarını örnek göstererek, "11 Eylül'ün ardından dünyada insan hakları konusunda bir gerileme yaşandı" dedi. Geri gidişin Avrupa'da olduğunu ifade eden Elkatmış, Danimarka'da yayınlanan karikatürlerin 'iğrenç' olduğunu söyledi.

SİZE GELMEK İSTİYORUM

Roth'un ziyaretlerinin sıklığını hatırlatarak "Nevşehir'deki evinize de konuk olmak istiyorum" sözleri misafirler arasında gülüşmeye yol açtı. Roth'un bu sözlerini Elkatmış, "Nevşehir'de sizi misafir etmekten büyük memnuniyet duyarız" diye yanıtladı.

HANGİ İLDEN İSTERSE SEÇİLİR

Daha sonra AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret eden Roth, burada da Türkiye'nin reform sürecinde heyecanını yitirdiğini düşündüklerini söyledi. Komisyon Başkanı Yakış "Roth Türkiye'de o kadar çok seviliyor ki hangi ilden milletvekili adayı olsa kazanır" diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ NEDEN YASAK

Başbakan Erdoğan'la da görüşen Roth'un, Türkiye'de inançlı kesim ile laik kesim arasında yaşanan tansiyona dikkat çekerek "Neden öğrenciler üniversitede türban takamıyor ki? Buna kendileri karar vermeli" dediği Erdoğan'ın da Roth'a, "Bu konu abartılıyor. Toplumda böyle bir gerginlik yok" cevabını verdiği öğrenildi.

PKK SİLAH BARAKMALI

Görüşmede Roth, Türkiye'de milliyetçi hareketin, şiddet olaylarının yükselmesiyle birlikte artmasından büyük endişe duyduğunu söyledi. PKK'nın silahları bırakması gerektiğini söyleyen Roth, "Ancak silahlar sustuğunda Kürt sorunu çözülebilir" dedi.

ŞEMDİNLİ ARAŞTIRILSIN

Roth gazetecilere yaptığı açıklmada ise Şemdinli olaylarının araştırılması gerektiğini belirterek "Mutlaka süreç işlemelidir ki bölgedeki insanlara güvenildiğinin göstergesi olsun" dedi. Roth "Yine içişlerinize karışmış gibi olacağım ama Sinop projesine bir 'Yeşil' olarak karşıyım" dedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi