T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 14 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Beşiktaş G.Saray'a maçı verecek mi?

F.Bahçe Kulübü, G.Saray'ın şampiyonluğunu isteyen Beşiktaş Başkanı Demirören'in şaibeli duruma düştüğünü savundu, konuşmasının 'Beşiktaş'ın G.Saray'a yenilmesi gerekeceği' anlamına geldiğini belirtti. Hemen ardından yeni bir açıklama yapan Demirören "Beşiktaş F.Bahçe değildir" diye çıkıştı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in "Artık F:Bahçe'nin dediği olmayacak. Yabancı oyuncu sayısının artırılması konusunda tek başıma savaştım. Ligde tüm sıkıntılara rağmen G.Saray şampiyon olacak" açıklamaları F.Bahçe yönetimi tarafından jet hızıyla yanıtlandı. Sarı-lacivertli yönetim, sert bir açıklamayla Beşiktaş ile Futbol Federasyonu'nu ağır bir şekilde eleştirdi. Yönetim Kurulu imzasıyla yayımlanan açıklamada Demirören'in medyada yer alan, yabancı oyuncu kontenjanı, lig ve kupa şampiyonlukları konularındaki sözleriyle ilgili hukuki sorumluluğun takipçisi olunacağı bildirildi.

NEDEN 3 KULÜPLE KONUŞTU

F. Bahçe'nin resmi internet sitesindeki açıklamada, Demirören'in sözleri içerisinde yer alan (yabancı oyuncu sayısında istediğimiz oldu) ve (böyle bir kararın alınmasını sağladık) şeklindeki ifadeler üzerine yapılması gereken her türlü tasarrufun takdirinin Futbol Federasyonu'na ait olduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Futbol Federasyonu Başkan Vekili Sayın Kemal Kapulluoğlu'nun sözlerine itibar ederek Süper Lig'in 18 kulübünden 10'unun yabancı oyuncu sayısının arttırılmasını talep ettiği, 3 kulübün ise mevcut uygulamanın devam etmesinden yana olduğu açıklaması ve buna bağlı gerçeği karşısında; Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Ulusoy'un, Sayın Demirören'in açıklamalarında birlikte toplantı yaptıklarını ifade ettiği kulüplerin isimlerini açıklamasını ve yine Sayın Ulusoy'un neden Süper Lig'de yer alan 10 kulübün değil de birlikte toplantı yaptığı bu 3 kulübün isteğini kabul ettiğini açıklamasını bekliyoruz."

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Demirören'in lig ve kupa şampiyonluğu yarışıyla ilgili düşünceleri konusunda da şu değerlendirmeye yer verildi:

"Demirören'e lig ve kupa şampiyonluğu yarışında bugün açıkladığı temennisinin gerçekleşebilmesi (en azından bu temenninin ligin sonuna dek sürebilmesi) için, 33. haftada BJK İnönü Stadyumu'nda Galatasaray ile oynayacakları lig maçını Galatasaray'ın kazanması, bir başka deyişle sayın başkanın, başkanlığını yaptığı Beşiktaş Kulübü'nün futbol takımının (başkanın bugünden ön gördüğü şekilde) söz konusu maçı kaybetmesi gerekeceğini hatırlatır, başkanın henüz oynanmamış bu maçın da tesir edeceği lig şampiyonluğu yarışında bugün açıkladığı temennisinin hukuki sorumluluğunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız."

Fener cevabı sahada alacak

F.Bahçe tarafından yapılan sert açıklamadan hemen sonra Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de karşı bir açıklama yaparak, Ulusoy ile toplantı yapması dışındaki tüm sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Demirören'in açıklaması şöyle:

"F.Bahçe Spor Kulübü, yabancı oyuncu sayısında istedikleri kararın çıkmaması nedeniyle, yine kavga ortamı yaratma çabasına girmiştir. F.Bahçe'nin tüm kamuoyunun sıkıldığı bu ortamı yaratmasına ve Türk Futbolu'nu idare etme çabasına izin vermeyeceğiz.

Beşiktaş olarak başından beri yabancı sınırlamasını desteklediğimizi defalarca ifade ettik. Sayın Haluk Ulusoy'la veya herhangi bir kulüp başkanı ile bu konuda hiç biraraya gelmediğim gibi; Sayın Ulusoy'u Türk Futbolu hakkında en iyi kararları vereceğini bildiğimiz için destekledik.

Düşündüğümüz gibi Sayın Haluk Ulusoy, Türk Futbolu adına en iyi kararı vermiştir ve biz de bu kararı sonuna kadar destekliyoruz.

G.SARAY'I İSTİYORUM, ÇÜNKÜ...

"Size göre kim Şampiyon olur?" sorusu üzerine; Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı alacağını, Galatasaray'ın Lig Şampiyonu olacağını düşündüğümü belirttim. Galatasaray'ın Şampiyonluğunu istemem; Fenerbahçe'nin menfaati olan her konuda kavga ortamı yaratarak, Türk Futbolu'na zarar vermesinden kaynaklanmaktadır.

Bu sözlerimi de çarpıtan Fenerbahçe Kulübü'ne, 33. haftada oynayacağımız Galatasaray derbisi ile ilgili olarak, Beşiktaş Kulübü'nün, Fenerbahçe olmadığını hatırlatmak isterim.

Fenerbahçe, derbi maçımız ile ilgili olarak kendisine ait olan tarzı, mantığı ve siyaseti ifade etmiştir. Beşiktaş Camiası olarak, Fenerbahçe'ye asıl cevabımızı maçta, Beşiktaşlı duruşumuz ile vereceğimizi bildiririm.

Ayrıca; "Dil, çürük dişin etrafında dolaşır" atasözünden yola çıkarak, bizim için Fenerbahçe neyse Galatasaray'ın da aynı olduğunu hatırlatırım."

İlk yarıdaki maç olaylı bitmişti

Sezonun ilk yarısında G.Saray'ın 3-2 kazandığı derbi, Beşiktaşlılar'ın isyanına yol açmıştı. İliç'in attığı 3. golden önce Tigana, sakatlanıp dışarı çıkan İbrahim Akın'ın yerine oyuncu sokmak istemiş, hakem izin vermemiş, o sırada gol olmuştu. Ayhan'ın Beşiktaş tribünlerine yaptığı hareket de olaylara yol açmıştı.

İkili yarışta G.Saray daha çok kazandı

F.Bahçe ile G.Saray arasındaki süren çekişme, geçtiğimiz sezonlardaki rekabeti akıllara getirdi. Ezeli rakiplerin lig sonunda ilk iki sırada yer aldığı sezonlarda en çok G.Saray mutlu sona ulaştı. Söz konusu 10 sezonda G.Saray 6, F.Bahçe de 4 kez şampiyonluk ipini göğüsledi. Ancak ikinci sırada Trabzonspor yer aldığı için geçtiğimiz sezon F.Bahçe'nin G.Saray'ı geçmesi bu istatistikte yer almadı.

ÇEKİŞMELİ SEZONLAR


1960-1961 Sezonu:	1-Fenerbahçe  	(61), 	2-Galatasaray 	(60) 
1961-1962 Sezonu:	1-Galatasaray 	(57), 	2-Fenerbahçe  	(53) 
1970-1971 Sezonu:	1-Galatasaray 	(42), 	2-Fenerbahçe  	(41) 
1972-1973 Sezonu:	1-Galatasaray 	(47), 	2-Fenerbahçe  	(42) 
1974-1975 Sezonu: 	1-Fenerbahçe  	(43), 	2-Galatasaray 	(38) 
1993-1994 Sezonu: 	1-Galatasaray 	(70), 	2-Fenerbahçe  	(69) 
1997-1998 Sezonu: 	1-Galatasaray 	(75), 	2-Fenerbahçe  	(71) 
2000-2001 Sezonu: 	1-Fenerbahçe  	(76), 	2-Galatasaray 	(73) 
2001-2002 Sezonu: 	1-Galatasaray 	(78), 	2-Fenerbahçe  	(75)

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi