T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 17 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu çocuklara neler oluyor?

Liseliler arasında yapılan araştırmaya göre yüzde 25.4'ü hayat boyu en az bir kere kendini kesmiş. Ürküten araştırmaya göre uyuşturucu kullanma yaşı 13'e inerken, her 100 çocuktan 79'u ailesinden dayak yiyiyor

Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği'nce Doç. Dr. Kültegin Ögel ve Bilge Erol koordinatörlüğünde İstanbul'daki gençler üzerinde yapılan riskli davranışlar araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmada, İstanbul'un 15 ilçesinden rastgele seçilen 43 okulda toplam 104 sınıfta anket yapıldı. Araştırmaya 3 bin 483 lise öğrencisi katıldı. "Arkadaşlarımdan en az biri hırsızlık yapıyor" diyenlerin oranı yüzde 20.2, "Arkadaşlarımdan en az biri esrar, hap ve tiner kullanıyor" diyenlerin oranı 22.9, "Bir arkadaşım satanist" diyenlerin oranı yüzde 13.7 çıktı. Sık sık okul ya da evden kaçanların oranı yüzde 37.3, başkasının malına zarar verenlerin oranı yüzde 27.1 olarak tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 6.6'sı en az bir kez evden kaçtığını, yüzde 77.1'i evden kaçmayı hiç düşünmediğini beyan etti. Öğrencilerin yüzde 25.4'ü hayatı boyunca en az bir kere kendini kestiğini, yüzde 9.5'i hayatı boyunca en az bir kez vücudunda tütün söndürdüğünü ve yüzde 41.4'ü ise sinirlendiğinde başını ya da yumruğunu vurduğu için yaralandığını ifade etti.

SEVGİSİZ BÜYÜYORLAR

Araştırmada uçucu maddeler ve sakinleştirici hapları ilk kez kullanma yaşı ağırlıklı olarak 13-15 olarak belirlendi. Yüzde 32,3'ü ailesince ilgi ve sevgi görmediğini, yüzde 11.5'i ailesinin derslerinin gidişatı ile ilgilenmediğini, yüzde 3.4'ü de anne veya babasının kontrolünü kaybedecek kadar alkol veya uyuşturucu kullandığını belirtti.

Öğrencilerin yüzde 78.5'i ailesince tokatlandığını ve aletle dövüldüğünü, yüzde 2.3'ü bir yere kilitlendiğini ya da hapsedildiğini, yüzde 92.1'i doktora veya hastaneye gidecek kadar hırpalanmadığını kaydetti.

Hayatı boyunca ciddi olarak intihar girişiminde bulunanların yüzde 13'ü kızlardan, yüzde 9.2'si erkeklerden oluşuyor. Bir travma yaşayanların oranı ise yüzde 27.

Tütün, esrar ve çete

Öğrencilerin yüzde 37'si en az 1-2 kez tütün ve yüzde 16'sı en az 1-2 kez alkol kullanmış. Yüzde 5.9'u uçucu madde kullandığını, yüzde 5.8'i esrar içtiğini, yüzde 3.7'si uyuşturucu, yüzde 3.1'i ecstasy ve yüzde 1.6'sı da eroin kullandığını beyan etti. Yüzde 10'u hayat boyu herhangi bir çeteye girdiklerini belirtti. Yüzde 10.8'i hayat boyu en az bir kez başının polisle belaya girdiğini, 8.6'sı en az bir kez bir şeyler çaldığını, 3'ü en az bir kez nezarethanede kaldığını bildirdi.

  • MURAT PALAVAR


    Nihayet tarihe sahip çıkılıyor

    Sur içindeki tarihi dokunun rehabilitasyonu amacıyla Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı ekipleri İstanbul Üniversitesi'nin Süleymaniye tarafında bulunan duvarına bitişik halde yapılan 72 baraka dükkanı yıktı. Yıkım dün sabah erken saatlerde başladı. Esnaf hiçbir zorluk çıkarmadan dükkanlarını boşalttı. Dükkan sahipleriyle anlaşmalı yapılan yıkım olaysız tamamlandı. Ayrıca Eminönü Belediyesi İmar Müdürlüğü'nce Nuruosmaniye ve Çemberlitaş bölgesinde tarihi eser kapsamına giren binaların dış cephelerindeki tabela, klima ve tenteler söküldü. Bölgedeki kirliliğin tarihi dokuyu gölgelediğini belirten yetkililer tarihi hanların ve anıt yapıların cephelerinde yer alan tabela ve klimaların mutlaka kaldırılacağını söyledi.

  • İSMAİL ZELVİ


    Darülbedayi uzlaşma arayışında

    Suların durulmadığı Şehir Tiyatroları'nda mahkeme kararıyla görevine dönen Nurullah Tuncer, İsveç'ten gelen oyunun sahnelenmesi için tiyatro çevrelerini uzlaşmaya çağırdı Şehir Tiyatroları eski Genel Sanat Yönetmeni Mazlum Kiper döneminde yapılan anlaşma gereği 'Bir Gül Kanar Gurbetten' isimli oyunun provalarına başlamak için İstanbul'a gelen İsveç ekibinin provalarının yeni yönetimce askıya alınması sonrası yaşanan kriz devam ediyor. Yeni Genel Sanat Yönetmeni Nurullah Tuncer, öncelikle İsveçli tiyatro ekibinin yazıldığı gibi kapıda kalmadığını, provaların sürdüğünü duyurdu. Şehir Tiyatroları'nın ve makamının hakkını kimseye yedirmeyeceğinin altını çizen Tuncer, "Haksızca uzaklaştırıldığı görevini mahkeme kararıyla yeniden almış biri olarak, ne usulsüzlüğe izin veririm, ne de ileride başıma çorap örecek bir kararın altına imza atarım. Benim tek derdim yasal sürecin tam olarak işlemesi. Mazlum Kiper'in altında imzası olan belge başkanlık onayından geçmiş değil" dedi. Tuncer, görev yaptığı üç yıllık süreçten örnekler vererek Darülbedayi'nin yabancı menşeili oyunlara mesafeli olmadığını iddia etti.

    'ÇIKAR İLİŞKİSİ' İDDİASI

    Olayların arkasında bir buzdağı olduğunu savunan Tuncer, Şehir Tiyatroları'nın yüzünü Batı'dan çevirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tuncer sözlerini şöyle tamamladı: Biz daha önce de onlarca ekibi ülkemizde ağırladık. Ama tümünde hesaplar belli, yazılı. Bu kez şifaen yapılmış anlaşmalar söz konusu gibi, ki bunun bir geçerliliği yok. Birtakım çıkar ilişkilerinin söz konusu olduğunu düşünüyorum. Şehir Tiyatroları'nın 175 oyuncusu var ama oyun için çifte vatandaşlığı olan Fikret Çeşmeli kabul ediliyor. Hiç olacak şey mi bu? Çeşmeli yerine bulunacak bir oyuncu ve şayet yönetmeliklere uygun sözleşme ortaya çıkmazsa yeni bir sözleşmeyle oyun sahnelenecek.

  • ÖMER ÇAKKAL


    Alain Delon 13 Nisan'da İstanbul'da

    Uluslararası İstanbul Film Festivali 25'inci yılında Fransız sinemasının unutulmaz jönü Alain Delon'u ağırlıyor. Alain Delon, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AKBANK sponsorluğunda düzenlenecek olan 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu olarak

    13 Nisan'da İstanbul'a gelecek. Sanatçı, 14 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki İstanbul Film Festivali'nin kapanış töreninde festivalin "Yaşamboyu Başarı Ödülü"nü alacak.


    En zarif kursiyerlere diploma

    Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen ''Zarafet ve Görgü Kuralları Okulu'' başlıklı kursu bitiren 60 kadına, Piyalepaşa Semt Konağı'nda yapılan törenle sertifikaları verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 'fiziki mekanlar ne kadar düzeltilirse düzeltilsin, bunları kullanan insanların görgü kurallarını bilmesinin daha önemli olduğunu' vurguladı. Sertifika almaya hak kazananlar, kursta öğrendiklerini sergiledi. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarını Başkan Demircan dağıttı.

  • (A.A.)


    Çocuklar için podyumdaydılar

    Moda tasarımcısı Fevziye Çamer, 100 parçalık önümüzdeki kış koleksiyonunu, Kadıköy'de bulunan Büyük Kulüp'te defileyle tanıttı. Yeni kış kreasyonu defilesinde Şenay Akay, Begüm Küçük, Elif Dilen, Şebnem Türücü, Ayşe Esmeli, Didem Ahlazoğlu ve eski manken Semra Tınaz'ın yanı sıra Julia Nuti, Raphaela Ferraro, Anna Bobkova ve Barbara Schneider adlı yabancı mankenler podyuma çıktı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin izlediği defileden elde edilen gelirle bir devlet hastanesi bünyesinde çocuk yoğun bakım ünitesi kurulacak.

  • (A.A.)


    Tramvay inşaatı Merter'i sıkacak

    Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar tramvay hattı inşaatı sebebiyle Çinçin Deresi ve Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan U dönüşü 20 Şubat ila 15 Mart arasında geçici olarak trafiğe kapatıldı. Bu kesimde araç dönüşü yapılamayacağı için alternatif yol güzergahları; Efes Filsen fabrika önünde tramvay hattı üzerinden sağlanacak geçici dikey geçiş veya Mehmet Akif Köprülü kavşak altındaki dönel kavşak olacak.


    Görme özürlüye özel ders kitabı

    Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü görme engelli 10 başarılı öğrenciye Braille Alfabesi ile (kabartma) basılmış ders kitap-larını hediye etti. İstanbul Özürlüler Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Sağlık Daire Başkanı Mehmet Yıldırım, bütçelerinin en büyük kısmını özürlüler için ayırdıklarını belirtirken, Beyaz Ay Derneği yetkilileri teşekkür etti.


    Harem Otogarı Samandıra'ya

    Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü oturumunda Harem Otogarı'nın yetersiz olduğu gerekçesiyle Samandıra'ya taşınmasını kararlaş-tırdı. Otogarın yerine ilk aşamada geçici bir otogar inşaa edilerek ulaşım, sinyalizasyon gibi düzenlemelerin ardından yeni otogar inşa edilecek. Geçici Anadolu Otogarı TEM Güney Yan Yol'a cepheli, prefabrik çelik strüktür sistemli inşaa edilecek.,


    Nöbetçi Eczaneler

    AVRUPA YAKASI

    ALİBEYKÖY ÖĞRETMENLER 6251988
    Yeşilpınar Mh. Çiçeksuyu Cd. No:164
    ALTINŞEHİR ALTINŞEHİR 6782658
    Yarım Burgaz Mh. İnönü Cd. No:273/A Altınşehir-Küçükçekmece
    ARNAVUTKÖY/BEBEK DERMAKO 2875219
    Bebek Mh. Küçük Bebek Cd.No:5/1 Beşiktaş
    AVCILAR DORUK 5930924
    Ambarlı Mh. Balaban Cd. No:1/6 (Mevlana Cami Krş)
    MERT 6900659
    M. Kemal Paşa Mh. Yıldırım Beyazıt Cd. No:51 Parseller
    BAKIRKÖY DİLEK 6602758
    İncirli Yolu No:3/B (Fatih Koleji Civarı) Osmaniye
    IŞIK 5709485
    SSK Kadın Doğum Hastanesi Karş. Yenimahalle
    BAYRAMPAŞA EMEK 5675198
    Abdi İpekçi Cd. No:63
    BEŞİKTAŞ CAN 2609694
    Yeni Doğan Sk. No:5/5 (Sait Çiftçi Polik.Ark) Yıldız
    KALYONCU 2595933
    Şair Nedim Cd. No:92/A (Bim Market Karşısı)
    BEYOĞLU NURAY 2430431
    Cihangir Mh. Oba Sok .No:3/A (Taksim Hast.Karşı Sk.)
    BÜYÜKÇEKMECE SEÇKİN 8733338
    Cumhuriyet Cd. No:b/24 Ata Center Beylikdüzü
    ÇAĞLAYAN HALK 2123210515
    Nurtepe Merkez Mh. Sokullu Cd. No:49/A Kağıthane
    EMİNÖNÜ OĞUZ 5265068
    Yavuz Sinan Mh. Atamataşı Cd. No:43 Küçükpazar
    ESENLER EROL 6461119
    Fatih Mh. Çinçin Deresi Cd. No:21
    FATİH YEŞİLDOĞA 5211282
    İskenderpaşa Mh.Vatan Cd. Aile Sk. No:41 (Vatan Hast. Karşısı)
    ZİRVE 5255156
    Haliç Cd. Şeyhresmi Mh. No:43/3
    GAZİOSMANPAŞA DABAK 4179438
    Salih Paşa Cd. No:19/A (SSK Dispanseri Karşısı)
    GÜNGÖREN AKTAN 5084087
    Gençosman Mh.Doğanay Sok No:57 /2
    ARI 5043643
    Marmara Cd. No:24 Haznedar
    HALKALI/İKİTELLİ SÜHEYLA 6978799
    Atatürk Mh. Salı Pazarı Cd. No:49 (Hospital Karşısı) İkitelli
    KÜÇÜKÇEKMECE ÇARŞI 5791337
    İstanbul Cd. Meydan Pasajı No:24/E
    MECİDİYEKÖY TEKİN 2116649
    Selahattin Pınar Cd.No:22/40
    SARIYER TÜLİN 2421907
    Çayırbaşı Cd. No:118 Büyükdere
    ŞİŞLİ ADA 2245505
    Kurtuluş Cd. No:45/47-A Kurtuluş
    COŞKUN 2190069
    Merkez Mh.Oktay Cebeci Sk.No:32/1
    ZEYTİNBURNU HALK 5472132
    5 Telsiz Mh. Rauf Denktaş Cd. No:57/A (Tepebağ Bp Karş.)
    ZEREN 4159220
    Nuripaşa Mh. Merv Cd. No:80/A ( Kuyu Durağı )

    ANADOLU YAKASI

    BEYKOZ GÜLAY 4657811
    Kavacık Mh.Otağtepe Cd.No:23/A
    İLKEM 3239595
    Ortaçeşme Çayır Cd. No:17/4-b (Orta Çeşme Son Durak)
    BOSTANCI BATUHAN 4102301
    Bayar Cd. Değirmen Sk. Derya Sit. B Blok No:4 Kozyatağı
    MİNE 3727480
    Prof. Ali Tarlan Cd Balkan Sk No:6 Üstbostancı
    KADIKÖY CANSET 5456338
    Acıbadem Cd. Tekın Sk. Küçükçınar Ap.No:27/1 Acıbadem
    TÜLİN 4147705
    Fahrettin Kerim Gökay Cd. No:23/2 Hasanpaşa
    KARTAL ÜMİT 3536239
    Karlıktepe Mh. İnönü Cd.No:26 Esentepe
    MALTEPE ITIR 3995004
    Bağlarbaşı Mh. Atatürk Cd. Çam Sk.No:6/3
    PENDİK İKİZLER 3546419
    Ortanca Sk. No:73
    TUZLA YENİ ŞİFA 3953277
    İstasyon Mh. Hatboyu Cd. 21/A
    ÜSKÜDAR FİLİZ 4749973
    Altunizade Mh. İsmail Paşa Sk. No:14/A
    KOCAÇINAR 5533989
    Halk Cd. No:92 (Üsküdar Şehir Tiyatrosu Yanı)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi