T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 9 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

De Telegraf: PKK Hollanda'da rahat

Terör örgütü PKK yandaşlarının, Hollanda'da rahatça örgütlenebildiği ve faaliyet gösterdiği bildirildi. Hollanda'da yayımlanan De Telegraf gazetesine göre, PKK'nın AB terör listesine alınmasıyla yavaşlayan faaliyetleri bir süredir hız kazandı; PKK yandaşları, ülkede örgüte silahlı militan sağlanması için faaliyetlerde bulunmaya başladı. Tam sayfa verilen haberde, terör örgütüne bağlı silahlı bir grubun, Hollanda'da etkin olduğu belirtildi. Ayrıca bu yıl, Abdullah Öcalan'a destek amacıyla Lahey'de düzenlenen gösteriye, bu gruptan 150 kişinin katıldığı bildirildi.

  • AMSTERDAM


    ABD ve Rusya'dan nükleer işbirliği

    The Washington Post gazetesi, ABD Başkanı George W. Bush'un tarihte ilk kez Rusya ile geniş sivil nükleer işbirliğine izin vereceğini ileri sürdü. Amerikan yönetimini yetkililerine dayandırdığı haberinde gazete, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran'ın nükleer programını durdurması yönünde baskılara daha da yardımcı olduğu için Bush yönetiminin bu yönde bir karar alacağını iddia etti. Nükleer işbirliği gerçekleşirse, Amerikan nükleer enerji sanayisi Rusya'ya tonlarca nükleer atık ihraç edebilecek ve Rusya yaklaşık 20 milyar dolar kazanabilecek.

  • WASHINGTON


    Kadın milletvekiline suikast girişimi: 4 ölü

    Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde Ulusal Konferans Partisi'nin lideri kadın milletvekili Sakina Itoo'ya suikast girişiminde bulunuldu. Itoo'nun yandaşlarıyla birlikte bir türbeden çıktığı sırada el bombasıyla düzenlenen saldırıda 4 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi. Milletvekilinin hafif sıyrıklarla kurtulduğu kaydedildi. Eyaletin yazlık başkenti Şrinagar'ın 65 kilometre kadar güneyindeki Kulgam'da düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Eski Turizm Bakanı Itoo'ya, daha önce, ayrılıkçı militanların 1989'da Yeni Delhi hükümetine karşı başlattığı mücadeleden bu yana 5 kez suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi.

  • ŞRİNAGAR


    Hadise'da 'kasıtlı' ihmal

    The New York Times gazetesi, Irak'ta görevli üst düzey Amerikan Deniz Kuvvetleri subaylarının, Hadise'de 24 Iraklı sivilin Amerikan askerleri tarafından öldürülmesi hususundaki ihbarları gerekli şekilde soruşturmadıklarının ortaya çıktığını bildirdi. İki Amerikan Savunma Bakanlığı görevlisine dayandırdığı haberinde, gazete, ABD ordusunun Irak'taki ikinci adamı Korgeneral Peter Chiarelli'nin, Tümgeneral Richard Huck ve Albay Stephen Davis'i katliam ile ilgili çıkan haberleri soruşturmadıklarını bildirdi.

  • NEW YORK


    Almanya'da anayasa değişiyor

    Almanya'da parlamento, anayasanın yazıldığı 1949 yılından bu yana ülkenin nasıl yönetileceği konusunda yapılan en büyük değişikliklerden birini onayladı. Kabul edilen önlemler, parlamentonun üst kanadı Bundesrat'ın onayını gerektiren yasaların sayısını sınırlandırmayı ve yasaların parlamentodan daha hızlı geçirilmesini amaçlıyor. Bundesrat, 16 eyaleti temsil ediyor. Reform paketi, federal hükümet ile eyaletler arasındaki yetki dağılımına netlik kazandırırken, federal meclisi güçlendiriyor.

  • BERLİN


    Peşmergelere özel birlik

    Kürt internet sitesi 'Rızgari', Kuzey Irak'taki Kürt grupların ABD'nin onay vermesi üzerine 70 bin kişilik Peşmerge ordusu içinden 5 bin kişilik özel birlik oluşturduğunu duyurdu. Habere göre seçilen 30 kişi de savaş pilotu eğitimi alacak. İnternet sitesi, pilot adaylarının eğitim için ABD ve İsrail'e gönderildiğini ileri sürdü. Özel birlik üyeleri ayda bin ile bin 500 dolar maaş alıyor. Birliğin eğitimini ise ABD Özel Kuvvetleri'nde görevli gerilla savaşında deneyimli 20 subay üstleniyor. Özel birliğin eğitimi Erbil ve Sülemaniye'de yürütülüyor.

  • ERBİL


    '4 bombacıyı biz eğittik'

    El Kaide'nin 2 numaralı adamı Eymen El Zevahiri, Londra saldırılarının birinci yıldönümünde saldırıları düzenleyen 4 intihar bombacısından Şehzad Tenvir ile Muhammed Sıddık Han'ın El Kaide'nin üslerinden birinde eğitim gördüklerini açıkladı. İngiliz polisinin soruşturmasında da saldırıları düzenleyen 2 İngiliz vatandaşının terörle bağlantılı olarak Pakistan'a gittikleri saptanmıştı. Zevahiri'nin açıklaması, bunu doğrulayan ilk açıklama oldu. Zevahiri, İngiltere'yi, İslamiyet'e savaş ilan etmekle, suçladı.

  • LONDRA


    İran Batı'nın takvimini reddetti

    İran'ın nükleer başmüzakerecisi Ali Laricani, Batılıların Tahran'ın yanıtına ilişkin takvimini üstü kapalı biçimde reddetti. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, İspanya'nın başkenti Madrid'teki basın açıklamasında, Tahran yönetiminin, 6 Haziran'da Batılı ülkeler tarafından kendilerine sunulan öneriye yanıtının G-8 zirvesinden önce verilmesinin istenmesi konusunda, "Başkaları tarafından belirlenen takvimin, yaptığımız iş üzerinde bir etkisi yoktur" dedi.

  • MADRİD

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi