T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Nusaybinli Zarife intihar mı etti öldürüldü mü

Güneydoğu'da ilk kez bir kadın intiharı araştırılıyor. Zarife A'nın ölüm nedeni ailesi tarafından savcılığa yapılan şikayet üzerine soruşturulmaya başlandı. Ağabey Turgut kardeşinin öldürüldüğünden şüphe ediyor

Güneydoğu'da ilk kez bir kadın intiharı ile ilgili şikayette bulunuldu. Edinilen bilgiye göre, Nusaybin'in Abdülkadir Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk annesi Zarife A'nın (35) bir süre önce intihar ederek yaşamına son vermesi üzerine ağabeyi Salih Turgut, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak eniştesi Ş.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir süre önce intihar eden 7 çocuk annesi Zarife A'nın baskılara dayanamayarak hayatına son verdiği ileri sürüldü.

DAYAK HASTANELİK ETTİ

Ağabey Turgut yaptığı açıklamada, kardeşinin intihar sonucu değil eşi tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Kardeşinin, eşi tarafından sürekli şiddete maruz bırakıldığını, hatta yediği dayaklar yüzünden birçok kez hastanelik olduğunu söyleyen ağabey, Zarife'nin şiddet gördüğüne dair akrabalarının, komşularının ve çocuklarının da tanık olduğunu söyledi.

HEMEN DEFNETMEK İSTEDİ

Acılı ağabey Turgut, şöyle konuştu: "Ben İstanbul'da yaşıyorum. Nusaybin'de yaşayan kızkardeşlerim, Zarife'nin evinde çamaşır suyu ve tuz ruhu içerek intihar ettiğini haber verdiler. Ve cenazeyi de onlara da göstermeden hemen defnetmek istediklerini bildirdiler. Bunun üzerine ben cenazeyi bizi beklemeden defnetmeleri halinde haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Kardeşimin intihar ettiğine kesinlikle inanmıyorum. Çünkü kardeşim sürekli eşinin şiddetine maruz kalıyordu. Kardeşimin kendi isteğiyle değil eşi tarafından zorla çamaşır suyu içirildiğinden şüpheleniyorum."

AŞİRET SUSTURUYOR

Kardeşinin eşinden gördüğü şiddet nedeniyle raporları da bulunduğunu, bu olayın aydınlığa kavuşması için Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na eniştesi Ş.A. hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Turgut konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim yöremizde aşiret sistemi nedeniyle kadınlar gördükleri zulüm karşısında susuyor. Birçok kez kardeşim gördüğü şiddet yüzünden hastanelik oldu. Emniyete başvurmaması için hep araya birileri girdi. Kardeşim çocukları için boşanmak istemiyordu. Kardeşimin öldürüldüğünden şüphe ediyorum. Büyüklerime sesleniyorum; bölgede intihar eden kadınları araştırsınlar. Çünkü aşiretler hüküm sürdüğü için her şey gizi kapaklı kalıyor. Bu yüzden bu davaların üzerine dikkatli gitsinler. "

Soruşturma bölgedeki intiharlara ışık tutacak

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Meral Danış Beştaş bölgede kadın intiharlarının dikkat çekici boyutta olduğunu belirterek bugüne kadar hiçbir ailenin, intihar vakasının aydınlatılmasıyla ilgili talebi olmadığını söyledi. İlk kez kızları intihar etmiş bir ailenin cinayetten şüphelenerek kendilerine başvurduğunu ifade eden Beştaş şunları söyledi: "Biz bunun cinayet mi intihar mı olduğu konusunda geniş bir soruşturma yapılmasını sağlamaya çalışacağız. Belki bu olay nedeniyle kadın intiharları vakalarında aileler cesaret alırlar ve olayın soruşturulmasını talep ederler. Aldığımız ilk bilgiye göre, otopsi raporunda kadının gıda boğulması sonucu öldüğü tespit edilmiş. Biz bu raporun yeterli olmadığı görüşündeyiz. Bölgede kadın intiharları açığa çıkmıyor. Bu nedenle bir ilk olan bu olay diğer intiharlara da ışık tutabilir. "

  • NUSAYBİN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi