T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yüzde 75 patronun yüzde 25 de çetenin

Borsada manüplasyon yaparak haksız kazanç elde eden gruba yönelik operasyonda ilginç bilgilere ulaşıldı. Çete, paralarını işlettikleri işadamlarından yüzde 25 komisyon alıyormuş

Hisse senetlerinde manipülasyon yaparak küçük yatırımcıyı zarara uğrattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen borsa çetesinin paralarını alıp manipülasyon yaptıkları işadamlarından yüzde 25 komisyon aldıkları ortaya çıktı. Çetenin yaptığı yolsuzluğun 19 milyon 750 bin YTL'si tespit edildi. Operasyonun ikinci ayağında sürpriz isimlerin gözaltına alınabileceği gelen bilgiler arasında.

Polisin 'Borsa' adını verdiği operasyonda vurgunun boyutları gün ışığına çıkmaya başladı. Savcılığın 'çete', 'kara para' ve 'SPK Kanunu'na muhalefet' suçlarından işlem yaptığı zanlıların beraber hareket ettiği işadamlarından para alıp manipülasyon yaptığı, elde edilen kardan ise yüzde 25 komisyon aldığı ortaya çıktı. Borsa yasaklısı manipülatörler Mecnur Çolak, Y.K, C.D., M.İ. ve T. K.'nın, işadamları R.A.., Ş.A., R.A., H.A. ve N.A.'nın paralarıyla borsada oynadıkları, hisse fiyatlarını şişirerek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Borsada itibar gören bazı gazetecilerin, şebekeye taraflı yorumlarıyla destek verdikleri, fiyatı düşen kağıtlarla ilgili yorumları geciktirerek verdikleri anlaşıldı. Gazetecilerin, çetenin manipülasyon yapacağı kağıt için "Yabancılar alıma geçti. Gelecek vaat eden hisse senedi" gibi haberler yaptıkları, bunun karşılığında çıkar elde ettikleri ileri sürüldü.

Şebekenin, elde ettiği kârdan, yüzde 25 komisyon aldığı, kârın yüzde 75'ini de paranın asıl sahibine verdikleri anlaşıldı.

2 BİN SAYFALIK DEŞİFRE

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 6 ay boyunca 4 ayrı grup halinde çalışan çete üyelerinin telefonlarını teknik takibe aldı. Bu süre içinde sürekli telefonla yaptıkları işlemler hakkında görüşen şüphelilerin, görüşmelerde adı geçen hisse senetlerinde oynama olup olmadığı polis tarafından takibe alındı. 2 bin sayfalık telefon dökümlerinde zanlıların kendilerine has bir dil kullandıkları da ortaya çıkmıştı. Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan'ın yürüttüğü soruşturmada operasyonun ikinci ayağının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği ve aralarından gözetecilerin de bulunduğu sürpriz isimlerin gözaltına alınacağı ortaya öğrenildi. TMSF'ye bağlı Borsa Dergisi Genel Yayın Yönetmesi Osman Nuri Arkangil'in de halen arandığı belirtildi.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL

    star Borsacı: Biz yazdık vurgun ortaya çıkarıldı

    star Borsacı Dergisi, bugün piyasaya çıkan son sayısında Borsa'ya yönelik operasyona geniş yer verdi. Derginin kapağında "Yılın gazetecilik olayı "star Borsacı aylar önce uyardı SPK ve Mali Polis harekete geçti" manşetine yer verildi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Kahraman, yaklaşık bir yıldan bu yana yaptıkları haber ve yorumlarda küçük yatırımcıyı koruyan, SPK ve Borsa'nın dürüst ve şeffaf olması yönünde yayın yapan çizgilerinden taviz vermediklerini belirtti. "Yayınlarımızı gazetecilik ilkelerinden taviz vermeden, hiçbir kişi ve kuruluşun etkisinde kalmadan sürdürüyoruz" diyen Kahraman, operasyonun star Borsacı'da çıkan yayınlardan sonra gündeme geldiğini söyledi. Daha önce yaptıkları onlarca haberde Borsa'da yapılan spekülasyonlara kamuoyunun dikkatini çektiklerine değinen Kahraman "star Borsacı yaptığı haberlerle başarılı bir gazetecilik olayına imza atmıştır" diye konuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi