T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Afyonkarahisar'da Avrupai şölen

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde proje hazırlayan 4 genç, AB Eğitim ve Kültür Fonu'ndan 7 bin avro destek alarak AB Şöleni düzenledi. Musa Atacan, Elvan Başak, İbrahim Bişer ve Menekşe Yiğit "Bayat mı?" isimli projeyi AB'ye sundu. AB projeyi 7 bin avro ile destekledi. Kendilerine "Tını Gençlik Grubu" adını veren gençler, aldıkları bu destekle Bayat'ta AB Gençlik Şöleni düzenledi. Şölende "8. Renk" grubu konser verdi. Bayat Belediye Başkanı Mustafa Arı, projeyle Frig Vadisi kapsamında Bayat'ın tarihi turistik yerlerinin tanıtımını amaçladıklarını ifade etti.

  • AFYONKARAHİSAR


    Yaralanan çavuş taburcu edildi

    Tunceli'de 11 Haziran günü Geyiksuyu mevkiinde terör örgütüyle girdiği çatışmada bacağından yaralanan Uzman Çavuş Hasan Gedikli (28), GATA'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından askeri ambulansla memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine getirildi. Kadirli'de İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Çakır ve askeri yetkililer tarafından karşılanan Gedikli'nin, Kurtuluş Mahallesi'ndeki evinde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Anne Cennet Gedikli de oğluna sarılarak ağlarken, Gedikli, ilgiden memnun olduğunu söyledi.

  • KADİRLİ


    Kayıp imam için su seviyesi inecek

    Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde selde panik yapıp evinden çıkarak 2. 5 aylık bebeğini camide bıraktıktan sonra almak isterken sele kapılarak kaybolan imamın cesedini sel güzergahında arama çalışmaları tamamlandı. 30 Haziranda Köroğlu Köyü'nde sağanak yağış sonrası Köroğlu Deresi taşarak sele sebep oldu. Köy imamı Ali Aybaş (32), selde kayboldu. 15 kilometrelik güzergahta eğitimli köpeklerin yardımıyla yapılan aramada imamın cesedi bulunamayınca, derenin aktığı Çakmak Barajı'nda da yapılan aramalar için barajdaki su seviyesinin düşürüleceği açıklandı

  • SAMSUN


    Selden kurtulup teşekkür ettiler

    Fethiye'de Saklıkent Kanyonu'nda gezdikleri sırada şiddetli yağış sonrası meydana gelen selde mahsur kalan ve bir kayaya tutunarak hayatta kalma mücadelesi veren gurbetçi Adnan Karabaş ile çocukları Kerimcan, Kadir, Beyza ve Kenan Karabaş, kendilerini kurtaran vatandaşları ziyaret ederek teşekkür ettiler. Sel sırasında zor anlar yaşadıklarını anlatan Adnan Karabaş, "Azgın sular içinde çırpındık. Büyük çaba harcadık. Bize sizler kuvvet verdiniz" dedi. Ziyarette gurbetçi aile ile kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşlar arasında duygulu anlar yaşandı.

  • FETHİYE


    Bilgin'in tazminat istemi reddedildi

    El konulan Etibankın eski sahibi Dinç Bilgin ve Önay Şevket Bilgin'in İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden tazminat istemiyle Yargıtay'da açtıkları dava reddedildi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nde açılan davanın son duruşmasında davacı avukatı Yargıtay'ın bozma kararını ibraz ederek, kararın kendilerinin iddialarını doğruladığını savundu. Bozma kararının usule ilişkin olduğunu, davalı hakimlerin kastını göstermediğini kaydeden mahkeme, davacıların davalarının reddine karar verdi. Tarafların karara itiraz hakkı var.

  • İSTANBUL


    Rüşvet iddiasına 8 tutuklama

    Ardahan'ın Posof İlçesi Türkgözü Sınır Kapısı'nda düzenlenen rüşvet operasyonunda, gözaltına alınan 13 kişiden 8'i tutuklandı. Operasyonda, "çete kurmak, rüşvet almak ve vermek, görevi kötüye kullanmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına ve Posof Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulanan 13 kişiden 4'ü savcılık ön soruşturmasında serbest kaldı. Sorgulanan 1 komiser serbest kalırken, Türkgözü Gümrük Kapısı'nda görevli 1 komiser, 2 polis memuru ile 1 tekel memuru olmak üzeri toplam 8 kişi tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

  • ARDAHAN


    Sözleşmeli kamu işçisi yargı yolunda

    'Sözleşmeli öğretmenlerin' 12 ay maaş almaya başlamalarının ardından Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası (AES) Genel Başkanı Cansel Güven, kamu kuruluşlarında 657/4-C statüsünde çalışan 12 binin üzerindeki işçi ve memurun hakları için yasal süreç başlatacaklarını söyledi. Güven, sendika genel merkezi önünde düzenlediği basın toplantısında, 4-C statüsünde çalışan işçi ve memurların 10 ay çalıştırılıp 2 ay açlığa terk edildiklerini ve sendikasız bırakıldıklarını kaydederek, durumun hukuka aykırı olduğunu ifade etti

  • ANKARA


    Manavgat'ta sıkı güvenlik önlemi

    Manavgat'ın Sarılar beldesinde bulunan Manavgat Şelalesi'nde 25 Haziranda meydana gelen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından Sarılar Belediyesince şelale alanındaki güvenlik önlemleri genişletildi. Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, 10 güvenlik kamerası bulunan şelale alanında patlama sonrasında güvenlik kamerası sayısını artırdıklarını belirterek çeşitli bölgelere 14 yeni kamera daha yerleştirildiğini bildirdi. Güvenlik kamerası sayısının 24'e çıkarıldığını kaydeden Ersoy, güvenlik personeli sayısının da artırıldığını kaydetti.

  • ANTALYA


    MİT şube müdürü intihar etti

    Adana'da görevli MİT şube müdürünün intihar ettiği bildirildi. Adana'na MİT şube müdürü olarak görev yaptığı öğrenilen Ufuk Acar (49), gece geç saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenle silahını kafasına dayayarak intihar etti. Ağır yaralanan Acar, ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Acar'ın cesedi hastane morguna konulurken, olayın gerçekleştiği bina çevresinde kameraların çekim yapmasına izin verilmedi. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe'nin yetkililerden bilgi aldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

  • ADANA


    Bolu'da otobüs faciası: 5 ölü

    Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan Faik Yanık idaresindeki otobüsün, Bolu'nun Yeniçağa ilçesi yakınlarında devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 4'ü çocuk 26 kişi yaralandı. Yaralanan yolcuların Bolu'daki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydettiler.

  • BOLU


    Oynadıkları dolapta öldüler

    Artvin'nin Borçka İlçesi'nde meydana gelen olayda, oynamak için sokağa çıkan 4 yaşındaki Kemal Şan ile 3 yaşındaki Mert Yılmaz, akşam saatlerine kadar eve dönmeyince aileleri tarafından aranmaya başlandı. nAramalar sonunda çocuklar, mahallede daha önce market olarak kullanılan bir işyerindeki buzdolabının içinde ölü olarak bulundu. Çocukların, dolabın içinde havasızlık nedeniyle öldükleri belirlendi.

  • ARTVİN


    'Polis' kıyafetli gasp çetesi

    İzmir polisinin 3 ilde düzenlediği operasyonlarda büyük bir gasp şebekesi ortaya çıkarıldı. Şebekenin 7 üyesi gözaltına alındı. Zanlıların Aralık 2005'te, polis kıyafetleriyle bulunan yelekler giyerek bir yolcu otobüsünü durdurak yolcular arasında bulunan bir kuyumcu kuryesini gaspettikleri de belirlendi.

  • İZMİR


    Sanayide yangın 3 can aldı

    Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 3. bölgede bulunan Sanko Holding'e ait paketleme endüstrisinde faaliyet gösteren Süper Film'de çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti. 2 saat süren yangın söndürme çalışmaları sonrasında binaya giren ekipler, kazan dairesinde yanarak öldüğü belirlenen elektrik mühendisi Mustafa Harat ile işçiler Ahmet Uçar ile Ahmet Balık'ın cesetlerine ulaşıldı.

  • GAZİANTEP

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi