T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 9 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Git-gel Konya 6 saat sözü git-gel Konya 2.5 saat olacak

Ankara-Konya arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek olan hızlı tren projesinin temelini atıldı. Projenin 20 hükümet ve 30 bakan eskittiğini belirten Bakan Yıldırım, "Ben öğrenciyken konuşuluyordu ama bana nasip oldu" dedi

Ankara-Konya hızlı tren projesinin temelini atan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Halkımız arasındaki 'Ankara-Konya git-gel 6 saat' sözü tarihe karışacak. Bundan sonra Ankara-Konya git-gel 2,5 saat olacak" dedi. Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nin temeli, dün Konya Garı'nda atıldı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hazırlandığını vurguladı.

ANKARA'DA YAŞAYIP KONYA'DA OKUYACAK

Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçmesi ile iki şehir arasındaki seyahat trafiğinin 10 saatten 1 saate düşeceğine dikkat çekerek, "Konya, Ankara'ya Eskişehir ve İstanbul'a daha da yakınlaşacak. İnsanlarımız artık günübirlik Ankara'ya, İstanbul'a gidip gelebilecekler. Gençlerimiz Konya'da yaşayıp Ankara'da okuyabilecek. Ankara'da yaşayacak, Konya'da okuyabilecek" dedi.

KONYA HIZLI TREN

Ankara-Konya hızlı tren hattı kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılacak. TCDD, ilk olarak 96 kilometresi tamamlanmış olan toplam 305 kilometre uzunluğundaki Ankara-Konya hattının yapımını özel sektöre açacak. Özel sektör Ankara-Konya arasını TCDD'nin hazırladığı projelere uygun olarak yapacak. Hattın altyapısı TCDD, üstyapısı ise özel sektör tarafından gerçekleştirilecek.

280 MİLYON DOLAR

Yaklaşık 280 milyon dolarlık üstyapı yatırımına talip olan yatırımcı, kendi temin ettiği araçlarla Ankara-Konya, Konya-İstanbul arasında işletmecilik yapabilecek. Söz konusu yatırımcılara altyapı kullanım ücretinde indirimden TCDD'ye ait taşınmazların kullanımına ve yolcu garantisine kadar pek çok avantaj sağlanacak. Saatte 250 kilometre hız yapan trenlerin çalışacağı hattın devreye girmesiyle Ankara-Konya arası yolculuk süresi 1 saat 15 dakikaya, yük taşımacılığı süresi ise 3 saat 40 dakikaya düşecek.

  • ALİ SALİ-HAMDİ ATEŞ / KONYA

    20 hükümet 30 bakan

    İktidara geldiklerinde ülkenin pek çok sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Yıldırım, "Geçtiğimiz 10 yılda bu ülke iyi yönetilmedi. Krizlerden çıkıp geldi. Siyasiler ancak projelerden söz ettiler. Bir şey yapmadılar. Ankara-İstanbul hızlı tren projesi 1975'te gündemdeydi. Ben o zaman liseden üniversiteye geçiş yapıyordum. Aradan 30 yıl geçti. Bu proje yapılamadı. Ben bakan oldum, bu projenin temelini atmak bana nasip oldu. Benden önce 20 hükümet, 30 bakan eskitmiş bu proje" diye konuştu

    Son 50 yılda ulaşım türleri arasında dengesizlik oluştuğunu hatırlatan Yıldırım, Türkiye'nin yanlış politikilar nedeniyle demiryollarının çok daha pahalı ve tehlikeli karayoluna mahkum olduğunu söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi