T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 16 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yanarak can verdiler

Lübnan'a yönelik sadırılarında hedef gözetmeyen İsrail ordusu, dün Lübnanlı köylüleri taşıyan bir minibüsü füzeyle vurdu. Nokta atışında çoğu çocuk ve kadın 23 kişi öldü. Hizbullah lideri İsrail'e resmen savaş ilan etti

Lübnan'ı üç koldan vurmaya devam eden İsrail'in sivilleri hedef alan hava saldırıları sürüyor. İsrail ateşinden kaçmak için bölgedeki BM barış gücüne sığınmak isteyen Lübnanlı köylüler İsrail füzesinin hedefi oldu. İsrail uçakları, dün sabah sınırdaki Mirvahin köyünde yaşayan Lübnanlılara, evlerini terk etmeleri için 2 saat süre verdi. Sürenin dolmasının ardından İsrail savaş uçakları köyü bombaladı. İsrail hava saldırısında, bölgedeki BM barış gücüne sığınmak isteyen ancak bu talepleri reddedilen bir minibüs dolusu köylü öldürüldü. Aralarında 9'u çocuk ve çoğu kadın 23 kişi hayatını kaybetti.

4 GÜNDE 97 SİVİL ÖLDÜ

İsrail füzeleri dün ilk olarak Bekaa'daki Hermel'i vurdu. Saldırıda 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. İsrail uçakları sabaha karşı Lübnan'daki köprüler, benzin istasyonları ve yakıt tanklarına da akın düzenledi. Bu akınlarda 15 kadar sivil öldü. İsrail'in dünkü saldırılarıyla son 4 gün içinde ölen sivil sayısı 100'e yaklaştı. Yaralı sayısı ise 276'ı aştı.

HİZBULLAH'TAN SAVAŞ İLANI

Lübnan'ı bombalamayı sürdüren İsrail, son olarak Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah'ın evini, bürosunu ve Hizbullah'ın 9 katlı binasını hedef aldı. İsrail füzeleri Hizbullah'ın 9 katlı karargah binasını yerle bir etti. İsrail'e sert yanıt veren Hizbullah lideri Nasrallah, İsraille savaşa hazır olduklarını söyledi.

HİZBULLAH'IN HAVA SALDIRILARI KORKUTTU

Hizbullah'ın İsrail'e yönelik hava saldırıları İsrail ordusunu korkuttu. İsrail, gelen karşı ataklardan korunmak için Haifa Şehri'ne patriot füze rampaları konuşlandırıyor. İsrail ordu sözcüsü, Hizbullah gerilalarının hedefi olan şehre havadan gerçekleştirilecek olan saldırıların önüne geçmek için füze rampalarının kurulduğunu söyledi. Bu arada, İsrailli üst düzey bir yetkili, Hizbullah'ın Tel Aviv'i vurabilecek güçte 100-200 km menzilli füzelere sahip olduğu uyarısında bulundu. Öte yandan dün Hizbullah'ın batırdığı İsrail gemisindeki kayıp dört askerden ikisinin cesedine ulaşıldı.

'SURİYE HEDEFİMİZ DEĞİL'

İsrailli operasyon şefi General Gadi Azincot, Suriye'nin İsrail'in hedefi olmadığını da söyledi ve ''Suriye, Lübnan'da Hizbullah'a karşı İsrail tarafından yürütülen saldırıların hedefinde yer almıyor'' ifadesini kullandı.

  • BEYRUT

    Ortadoğu barış süreci öldü

    Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa,"Ortadoğu barış süreci öldü" açıklamasında bulundu. Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan Arap Birliği dışişleri bakanları acil toplantısının sonunda, ''Ortadoğu barış süreci ölmüştür" ifadesini kullanan Musa, (Rusya, ABD, BM ve AB'nin oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü dahil, bütün mekanizmaların barış sürecinin defnine katkıda bulunduğunu ve mekanizmaların iflas ettiğini söyledi. Musa, "Barış sürecini canlandırmanın tek yolu, bunu BM Güvenlik Konseyinin önüne göndermektir" dedi. Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları Ortadoğu'da şiddetin tırmanmasına son verilmesine yönelik önlemleri ele almak üzere dün Kahire'de bir araya geldi.

    Lübnan 'Felaket Bölgesi'

    Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail'in saldırıları üzerine Lübnan'ı "felaket bölgesi'' ilan etti. Sinyora, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, BM himayesinde acil bir ateşkes çağrısı yaparak, İsrail'in saldırılarının, Lübnan'ı uluslararası yardıma ihtiyaç duyan bir felaket bölgesi haline getirdiğini söyledi. BM'den Lübnan hükümetinin ülkenin güneyinde otoritesini genişletmesine yardım etmesini isteyen Sinyora, "Bugün Lübnan'ı, kapsamlı ve hızlı bir Arap planına ihtiyaç duyan felaket bölgesi ilan ediyorum... ve Lübnan dünyadaki dostlarının yardımına koşmasını istiyor'' diye konuştu.

    İslam dünyası ayakta

    Fas, Mısır, Ürdün, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Kuveyt, Bahreyn, Endonezya ve Yemen'de düzenlenen gösterilerde İsrail'in Lübnan ve Filistin'deki saldırıları kınandı. Pakistan ve Bangladeş'te yüzbinlerce kişinin katıldığı gösterilerde İsrail aleyhine sloganlar atıldı ve cihad çağrılarında bulunuldu. Ürdün'de düzenlenen gösteriye muhalefet partileri de katıldı. İsrail ve Amerikan bayraklarının yakıldığı gösteride protestocular, "Hepimiz Filistin ve Lübnan ile beraberiz", "Kahrolsun İsrail" ve "Yaşasın Hizbullah" sloganları attı. Taşınan pankartlar arasında "İsrail terörüne ve işgali izin var fakat direnişe izin yok" sloganı dikkat çekti. Fas'ta düzenlenen gösteriye katılan binlerce gösterici BM binası önünde yaptıkları açıklamada, İsrail terörünün derhal durdurulması çağrısında bulundular.

    116 ÜLKE İSRAİL'İ KINADI

    Bağlantısızılar Hareketi, İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarına düzenlediği saldırıları kınadı. 116 ülkenin üye olduğu Bağlantısızlar Hareketi (NAM), adına dün yapılan açıklamada İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarına yönelik aşırı güç kullanımı kınandı. Açıklamada bir an evvel saldırılara son verilerek 'ortadoğu yol haritası barış planı'na dönülmesi istendi. Bağlantısızlar Hareketi'nin (NAM), dönem başkanlığını yürüten Malezya'nın Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi, İsrail'in orantısız güç kullanmasının ve Filistinli siyasi liderleri tutuklamasının barışı daha da çıkmaza soktuğunu söyledi.

    'İsrail, Hitler ile aynı yöntemleri kullanıyor'

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırılarında Nazi lideri Adolf Hitler ile aynı yöntemleri kullandığını söyledi. Ahmedinejad, "Yöntemleri Hitler'in yöntemlerine benziyor. Hitler de saldırmak istediğinde, bir bahane bulurdu. Siyonistler, Hitler'in kurbanları olduklarını söylüyorlar ama Hitler'le aynı karakterdeler" dedi.

    Suriye Baas Partisi: Hizbullah'ın yanındayız

    Suriye'de, iktidardaki Baas partisi, İsrail'in saldırılarına karşı, Hizbullah ve Lübnan'ı desteklediğini açıkladı. Partinin yayınladığı bildiride, "Suriye halkı, barbar İsrail saldırganlığına kahramanca direnen Lübnanlılara tam destek vermeye hazırdır" ifadesi kullanıldı. Bildiride ayrıca İsrail ve ABD'nin işgal altındaki her yerde Arap direnişini yok etmek istediği belirtildi. Öte yandan, Lübnan polisi İsrail savaş uçaklarının Lübnan-Suriye sınırındaki başlıca geçiş noktası Masnaa yakınlarına hava taarruzu düzenlediklerini bildirdi. Masnaa sınır kapısına giden yolda büyük bir çukur açılması nedeniyle geçişin olanaksız hale geldiği hava saldırısında bir kişinin öldüğü belirtildi.

  • ŞAM

    Bush, Rusya'dan Suriye'yi uyardı

    Rusya'nın St. Petersburg kentindeki G-8 zirve toplantılarına katılmak üzere St. Petersburg'da bulunan ABD Başkanı George Bush, bölgedeki gerilimin tek sorumlusunun Hizbullah olduğunu söyledi. Bush, Suriye'den, Hizbullah üzerindeki etkisini kullanmasını istedi. Bush, şunları söyledi: "Şiddetin durdurulmasının en iyi yolu Hizbullahın silahlarını bırakması ve saldırılarına son vermesidir. Bu yüzden Suriye'ye bu konuda etkisini kullanması çağrısında bulunmak istiyorum."

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi