T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 16 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

First Lady'lerin uyumları parmak ısırttı

G8 Zirvesi için Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir araya gelen 8 zengin devlet başkanı dünya meseleleri ile kafa yorup birbirini hırpalarken, eşleri arasındaki uyum dikkat çekti.

G8 Zirvesi için Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir araya gelen 8 zengin devlet başkanı dünya meseleleri ile kafa yorup birbirini hırpalarken, eşleri arasındaki uyum dikkat çekti. Bu uyumda en çok da St. Petersburg kentinin büyülü atmosferi etkili oldu. Birbirleriyle kısa sürede kaynaşan First Lady'lerin aslında hayat tarzları, meslekleri, giyim-kuşamları, hobi ve zevkleri birbirinden oldukça farklı. First Lady'lerin portrelerine yakından bakınca bu gerçek daha açıkca görülüyor.

  • ZEYNEP SANDIKÇI

    Harper: Motorsiklet hayranı, hayvansever

    2006 Şubat'ında Kanada Başbakanı olan Stephen Harper'in eşi Teskey Harper, atları çok seviyor. Motorsiklet kullanmayı seven Kanadalı Harper aynı zamanda tam bir hayvansever de. Gazetecilik eğitimi alan ve fotoğrafçılık alanında bir çok çalışma yapmış olan First Lady Harper, 1980'lerde Kanada'da siyaset yaptı.

    Putin: İç güdüleri kuvvetli, utangaç

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eşi 48 yaşındaki bayan Ludmila, bir havayolu şirketinde görev yapmış eski hosteslerden. Medyatik olmayan Ludmila Putin'in kusursuz iç güdüleriyle Rus lidere bir çok konuda yol gösterdiği söyleniyor. Putin'in zorlu günlerinde ona destek olan bayan Putin eşiyle iş konuşmaktan fazla hoşlanmıyor.

    Bush: Entellektüel, Merkel hayranı

    İyi bir diplomat olarak bilinen ve yayınlanmış bir çok kitabı bulunan Amerikan Başbakanı Bush'un eşi Laura Bush, Angela Merkel'i çok beğeniyor ve, eşi George Bush gibi Merkel'in de politikalarını takdir ettiğini her fırsatta dile getiriyor.

    Blair: Politikaya ve saçlarına düşkün

    İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi bayan Blair, lider eşleri arasında politikaya en fazla düşkün olanı. Aktif olarak İngiltere'deki İşçi Partisi'nde görev yapan Blair, ABD'den Küba'daki Guantanamo Üssü'nü kapatmasını istiyor ve Bush'un Ortadoğu politikalarını sıkı şekilde eleştiriyor. Kuaförüne servet yatıran bayan Blair, zirve boyunca saçları konusunda sıkıntı çekmemek için şimdiden bir kuaför aramaya başladı

    Flavia Prodi: Dindar ve akademisyen

    İtalyan Başbakanı Romano Prodi'nin eşi. Bir çok kez İstanbul'a gelen bayan Prodi bir akademisyen. İtalyan Üniversitesinde görev yapan Flavia Prodi'nin İtalyan Başbakanı ile 35 yıllık evliliği var. Evlilik konusunda bir kitap da yazmış olan bayan Prodi oldukça dindar. 2000 yılında Pasifik'te yapılan G8 zirvesine de katılmıştı.

    Çekingen Profesör

    Zirveye katılmayan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eşi Joachim Sauer, toplumdan uzak ortamları seviyor. Şansölye eşi kimya alanında dünyaca ünlü bir çok çalışmaya imza atmış olsa da, Merkel'in başbakan olmasından sonra tanındı. Dünya Kupası maçlarını eşi stadta kendi evde izledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi