T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 19 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erdoğan: Hayat sadece bu sınavdan ibaret değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÖSS sınavına giren öğrencilerin çabalarını ve azimlerini takdirle karşıladığını belirterek, sınavı iyi geçmeyen öğrencilere moral verdi.

BAŞBAKAN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Başbakan Erdoğan, tören salonundan ayrılırken Dilek Esen isimli ortopedik engelli öğrenciyle karşılaştı. Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Lisesi 2. sınıf öğrencisi olan Dilek Esen ile sohbet eden Başbakan Erdoğan, tekerlekli sandalyeli öğrenciye akülü araba ve bilgisayar sözü verdi.
Erdoğan, "Sınavınız iyi geçsin ya da kötü geçsin, hayat sadece bu sınavdan ibaret değildir. Sınavı kazanamayanlar yersiz bir üzüntüye, korkuya, umutsuzluğa kapılmasın" dedi.

2005-2006 eğitim öğretim yılı karne dağıtım töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlendi. Törene Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Kemal Önal, öğrenciler ve aileleri katıldı. Başbakan Erdoğan, tören salonuna girişinde alkışlarla karşılandı.

Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çankaya Aliye Yahşi Kız Lisesi Korosu'nun verdiği konser büyük beğeni kazanırken, Başbakan Erdoğan, bir kız öğrencinin seslendirdiği Altın Hızma türküsünde eliyle tempo tuttu.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, lise son sınıf öğrencilerinin dün ÖSS sınavında ter döktüklerini hatırlatarak, dün aynı zamanda Babalar Günü olduğunu belirtti. "Babalar için dün aldıkları en güzel hediye, evlatlarının sınavının başarılı geçmesi olmuştur" diyen Erdoğan, sınava giren öğrencilere moral verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Sınavınız iyi geçsin ya da kötü geçsin, hayat sadece bu sınavdan ibaret değildir. Hayatımızda birçok sınavlarla karşı karşıya kalacağız. Esas olan hayata kendimizi doğru hazırlayabilmektir. Sınavı kazanamayanlar yersiz bir üzüntüye, korkuya, umutsuzluğa kapılmasınlar. Uzun bir geleceğin onları beklediğini unutmasınlar. Önlerine bugünkü eksiklerini telafi edebilecekleri çok farklı fırsatlar çıkacaktır. Bu sınavlardaki en büyük kazanç, hazırlık dönemindeki gayretleriniz ve kendinizi geliştirme azminizdir. Bu çabalarınızın karşılığını gelecekte mutlaka alacaksınız. Veliler de alınan sonuçtan ziyade gösterilen çabayı, azmi takdir etmelidir. Ben Başbakan olarak sınav döneminde yıpranan, çırpınan o küçük yürekleri sınavı kazansalar da kazanmasalar da takdir ediyorum, tebrik ediyorum, alkışlıyorum."

Başbakan Erdoğan, fiziki imkanlar itibariyle daha güzel ve yeterli öğretmenin bulunduğu okullarla okuyabilmenin herkesin arzusu olduğunu ifade ederek, devletin dağıttığı kadronun yüzde 40-50'sinin Milli Eğitim Bakanlığı'na verildiğini söyledi.

"Biz ne yapıp yapacağız, okullarımızın sayısını, dersliklerimizin adedini günde tek tedrisata geçirecek şekle getireceğiz" diye konuşan Erdoğan, bir okulun günde çift tedrisat yapmayacağını, bunun öğrenciler kadar öğretmenleri ve ülkeyi de yorduğunu dile getirdi. Erdoğan, çift tedrisat uygulamasının kaliteyi de düşürdüğüne işaret etti.

Türkiye'nin kaynaklarından en fazla payı öğrencilerin eğitimi için ayırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, göreve geldikleri ana kadar Türkiye'de hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin birinci sırada yer almadığını, ancak 3 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini Türkiye bütçesinin ilk sırasına yerleştirdiklerini ifade etti.

3 bini aşkın terk edilmiş köydeki okulları hizmete tekrar açtıklarını kaydeden Erdoğan, geleceğe yönelik en önemli yatırımlarının ve en büyük servetlerinin öğrenciler olduğunu vurguladı.

"TÜM OKULLARDA ADSL OLMASINI HEDEFLİYORUZ"

Öğrencilerin başarılarının aileleri ve öğretmenleri için de büyük önem taşıdığını ifade eden Erdoğan, zaman zaman eski öğretmenlerinin 'Ben bu Başbakan'ın öğretmeniyim' diyerek kalabalığın arasından yanına sokulduğunu ve artık 75-80 yaşlarına gelen öğretmenlerini karşısında gördüğünde duygulandığını söyledi. Erdoğan, eserleriyle övünebilmenin, bir öğretmenin en tabi hakkı olduğunu belirtti.

Öğrencilik yaptığı dönemlerde Türkiye'de eğitim öğretim araçlarının sınırlı olduğunu kaydeden Erdoğan, bugün internet denilen sonu görünmeyen bir kaynak bulunduğunu bildirdi. Dünyada birçok üniversitenin şu anda sanal ortamda internet üzerinden eğitim vermeye başladığını dile getiren Başbakan Erdoğan, internet teknolojisine bugün sadece büyük illerin değil ilçelerin, hatta köylerin bile sahip olduğunu ifade etti.

Bugün Türkiye'de 24 bin okulun bu teknolojiyi kullandığını anlatan Erdoğan, 2006-2007 eğitim öğretim yılında Türkiye'deki tüm okullarda ADSL sisteminin olmasını hedeflediklerini söyledi.

44 bin okulun yeni öğretim yılına bu sistemle gireceğini vurgulayan Erdoğan, böylece Ankara'daki bir okulla Artvin'deki bir okulun aynı şartlara kavuşmuş olacağını kaydetti.

Erdoğan, "Şimdi başkentteki yavrularımız hangi imkanlara sahipse Artvin'deki, Hakkari'deki, Van'daki, Muş'taki yavrularımız da aynı imkanlara sahip duruma gelecekler. Adaletin gereği bu. Eğitim anlayışımızın gereği bu" diye konuştu.

Öğrencilerin, bugün karne almanın heyecanını yaşadıklarına işaret eden Erdoğan, önlerinde 3 aylık dinlenme süresi bulunan öğrencilere bazı tatil nasihatleri de verdi.

Erdoğan, "Zamanınızın bir kısmını dinlenmeye, bir kısmını da önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazırlanmaya ayırın. Kendinizi geliştirin. Yalnızca ders kitapları değil, çok değişik kitaplar okumanız ufkunuzu genişletme anlamında size çok faydalı olacaktır. Okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin. Başarının sırrı buradadır" şeklinde konuştu.

Okullardaki öğrencilerin internet bağlantı ücretini artık velilerin ödemeyeceğini açıklayan Erdoğan, bu ücretin Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanacağını duyurdu.

Türk Telekom, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın el ele vererek, 5 bin 470 devlet lisesindeki her lise 1 ve lise 2. sınıfların en başarılı öğrencilerine teknoloji paketi hediye ettiğini kaydeden Erdoğan, bu paketin içinde bilgisayar, modem ve ADSL bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, bu bilgisayarlardan evde sadece öğrencilerin değil ailelerinin de istifade edeceğini, evlerin fonksiyonunun değişeceğini ifade etti. Erdoğan, 81 ilde bu heyecanın yaşandığını ve başarılı öğrencilere teknoloji paketi hediye edildiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından çeşitli liselerden gelen başarılı öğrencilerin karnelerini dağıttı. Başarılı öğrencilerin öğretmenlerini de kutlayan Erdoğan, başarılı olan öğrencilerinin büyük bölümünün kız olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise erkek öğrencilerin haşarı olduğunu, bu yüzden kız öğrencilerin daha başarılı olduğunu ifade etti.

Başarılı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra Türk Telekom, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın işbirliğiyle başarılı öğrencilere verilen teknoloji paketlerini dağıttı.

  • ANKARA (İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi